preskoči na sadržaj

Industrijska strojarska škola

 > Naslovnica
vijesti

Međužupanijska natjecanja učenika Industrijske strojarske škole

Autor: Kristinka Lemaić, 23. 2. 2018. 17:47

Učenici i njihovi mentori iz Industrijske strojarske škole sudjelovali su 23. veljače 2018. godine na Međužupanijskom natjecanju učenika u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije i učenika u zanimanju vodoinstalater koje je održano u Školi za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Zagrebu. Učenici 3. d razreda Industrijske strojarske škole Nikola Kovač i Nikola Mikuš osvojili su treće mjesto u kategoriji učenika u zanimanju vodoinstalater, a učenici 3. e razreda Ivan Jurić i Dino Ibraković osvojili su četvrto mjesto u kategoriji učenika u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije. Svojim plasmanom učenici u oba zanimanja dobili su mogućnost sudjelovanja na Državnom natjecanju koje će se održati u Industrijsko-obrtničkoj školi u Šibeniku. Uspjehu naših učenika znatno su doprinijele opsežne pripreme teorijskog i praktičnog dijela natjecanja koje su vodili nastavnici Katarina Knežević, Damir Deriš i Slaven Kuhar.

Međužupanijsko natjecanje učenika u zanimanju automehaničar održano je u Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi u Zagrebu. Nastavnici Karmen Mott-Bingula, Meri Ružević i Damir Završki pripremali su učenike 3. a razreda Industrijske strojarske škole Marka Mostarca i Andreja Arla  koji su osvojili izvrsno osmo i deveto mjesto.

U Tehničkoj strojarskoj školi Fausta Vrančića učenici  2.c razreda u zanimanju tehnički crtač Bruno Šikac i Marko Soldo  odmjerili su snage s učenicima četverogodišnjih strukovnih škola natječući se u dizajniranju računalom u AutoCAD-u. Učenike je pripremao nastavnik Mate Sabol. Marko Soldo osvojio je hvalevrijedno dvanaesto mjesto, a Bruno Šikac osvojio je drugo mjesto i tim rezultatom osigurao plasman na Državno natjecanje koje će se održati u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu.

Čestike svim učenicima i nastavnicima na ostvarenim rezultatima.

Fotografije se nalaze u nastavku pod "više".

[više]

Naša učenica Nikolina Halapa - pobjednica kviza webinara Dan sigurnijeg interneta

Autor: Kristinka Lemaić, 16. 2. 2018. 14:33

Ravnatelj Gimnazije Vukovar prof. Davor Šijanović i ravnatelj Industrijske strojarske škole prof. Nenad Pavlinić uručili su nagrade našoj učenici 2.C razreda u zanimanju alatničarka Nikolini Halapa za osvojeno prvo mjesto u kvizu webinara Dan sigurnijeg interneta kojeg je ISŠ proveo u suradnji s Gimnazijom Vukovar. Pohvale za webinar i dalje nam pristižu iz cijele Hrvatske i neupitno je da smo, zajedno s još 60-ak srednjih strukovnih škola i gimnazija i s više od 2000 učenika sudionika, internet učinili boljim i sigurnijem mjestom. Fotografije se nalaze u nastavku pod "više".

[više]

Aktivnosti učenika u projektu Kultura turizma

Autor: MARIJA SOVEC, 14. 2. 2018. 09:54

Učenici naše škole već nekoliko tjedana aktivno sudjeluju u izvanškolskom projektu Kultura turizma, projektu koji se već sedmu godinu zaredom provodi u zagrebačkim srednjim školama u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba. U okviru tog projekta, učenici su do sada, zajedno s organizatoricom projekta u našoj školi, profesoricom Marijom Sovec, posjetili Muzej grada Zagreba, Hrvatski institut za povijest, Katedralu i Riznicu katedrale te prošetali Gornjim gradom s Kazivačicom slušajući zagrebačke legende i priče. Učenici su također u svom bogatom programu bili u posjetu Muzeju željeznica, radionicama Hrvatskog narodnog kazališta te Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.  U našim radionicama praktične nastave učenici u sklopu ovog projekta izrađuju metalno srce primjenjujući znanja i vještine iz struke te rade na obnovi Viktorijina zdenca. U školskoj knjižnici svi sudionici projekta su imali čast ugostiti Lava od Trnja - Lava Paripovića, akademskog slikara koji ih je proveo kroz svijet ulične umjetnosti i pokazao im djela street art i grafitne umjetnosti na  tržnici Savica i u naselju Trnje. Skupina učenika naše škole koji sudjeluju u projektu prozvala se Metalno srce Zagreba, vrlo su zainteresirani za raskošan program pa i sami sa svojim prijedlozima i željama aktivno nadopunjavaju plan projekta. Sve njihove aktivnosti možete pratiti na Instagramu: @metalno.srce.zagreba_iss, kao i na Facebook stranici: https//www.facebook.com/metalno.srce.zagreba.ISS/. U nastavku možete pogledati detalje u vezi svih njihovih posjeta, kao i fotografije.

[više]

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta u našoj školi

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 14. 2. 2018. 08:30

Osim webinara, kao centralnog događaja u kojem je sudjelovalo više od 2000 učenika i nastavnika, a koji je izravno iz naše škole i Gimnazije „Vukovar“ odaslan u mnoštvo škola u Republici Hrvatskoj, u našoj je školi organizirano još aktivnosti za učenike u povodu Dana sigurnijeg interneta. Psihologinja škole Tanja Dumbović i pedagoginja Katarina Savić su s učenicima svih prvih razreda održale niz višednevnih edukativnih radionica na temu važnosti odgovornog korištenja interneta, kao i primjerenog načina komuniciranja na društvenim mrežama. Tijekom radionica učenici su se upoznali s potencijalnim opasnostima koje su prisutne na internetu, raspravljali su o lažnom predstavljanja na internetu, elektroničkom zlostavljanju - cyberbullyingu, izloženosti uznemirujućim porukama kao i pretjeranoj izoliranosti mladih zbog prekomjernog korištenja interneta. Posebno su istaknuta pravila odgovornog ponašanja na internetu te kome se mogu obratiti za pomoć ukoliko se nađu u opasnostima. Vezano za te radionice, u školskoj knjižnici, s voditeljicom Tanjom Novak Pavić, su se održale dvodnevne kreativno-edukativne radionice gdje su učenici prvih razreda izrađivali plakate i prezentacije o sigurnijim postupcima korištenja interneta, a  koje su javno izložene svim učenicima. Pritom su učenici svojim  istraživačkim radom osvijestili svoja znanja o pozitivnim i negativnim stranama interneta, kao i o važnosti sigurnog korištenja interneta i društvenih mreža. Učenici su također u školskoj knjižnici na Dan sigurnijeg interneta 6. veljače ispunjavali Internet kviz u organizaciji Centra za sigurniji Internet. Fotografije s edukativnih i kreativnih radionica se nalaze u nastavku.

[više]

Webinar u kojem je sudjelovalo više od 60 škola iz cijele Hrvatske

Autor: Kristinka Lemaić, 6. 2. 2018. 16:10

Industrijska strojarska škola sudjelovala je u utorak 6. veljače 2018. godine u obilježavanju Dana sigurnijeg interneta. Učenici ISŠ-a imali su ponuđene brojne aktivnosti, a posebno smo ponosni na webinar Dan sigurnijeg interneta 2018. kojeg smo proveli u suradnji s učenicima i nastavnicima Gimnazije "Vukovar". Učili smo o stvaranju, poštovanju i povezivanju nastojeći internet učiniti boljim mjestom zajedno s još 60-ak škola iz cijele Hrvatske. Pogledajte kako nam je bilo: https://youtu.be/IrmZRi9AIHQ 

[više]

Brošura za roditelje o novim psihoaktivnim tvarima Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 6. 2. 2018. 08:49

Poštovani roditelji!

Ured za suzbijanje zlouporabe droga pri Vladi RH predstavio je za vas brošuru o novim psihoaktivnim tvarima (drogama) pod nazivom "Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati". Brošura je namijenjena informiranju roditelja zbog aktualnosti problematike novih droga i njihove pojavnosti na hrvatskom tržištu, kao i zbog trendova koji ukazuju kako je Hrvatska iznad europskog prosjeka po konzumiranju novih droga među mladima. U njoj će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari, u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se mogu nabaviti te koje su štetne zdravstvene posljedice trovanja i konzumacije novih droga. Brošura se nalazi u nastavku u privitku.

[više]

Naši učenici i "Mind from the future - Nikola Tesla"

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 6. 2. 2018. 08:29

U petak 2. veljače učenici 2. b i 2.f razreda su zajedno sa svojim razrednicama Marinom Jadrić i Ružicom Miloš te prof. Ivanom Šutalo posjetili multimedijalnu izložbu „Nikola Tesla – Mind from the future“. Uz jedinstveni umjetnički doživljaj ove interaktivne izložbe, učenici su mogli ući u svijet i um genijalnog vizionara, čovjeka s umom iz budućnosti koji je kao umjetnik svog života stvarao znanstvena čuda i svojim izumima zadužio cijeli svijet. Putem slojevitih i raskošnih pripovjedačkih instalacija učenici su putovali iz Smiljana do Novog Zelanda, „susreli“ M. Twaina, J.E.R. Houdina, T. Edisona i nnoge druge Tesline suvremenike. Izložba predstavlja bogato pripovijedanje i umjetničko putovanje nadahnuto Teslinim kreativnim umom kroz utjecaj njegova rada na razvoj optike, fotografije, filma, animacije, glazbe, znanstvene fantastike, psihologije, astronomije …

[više]

Javni poziv za dvodnevnu izvanučioničku nastavu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 25. 1. 2018. 10:29

Industrijska strojarska škola objavljuje javni poziv za dvodnevno putovanje za učenike naše škole u Italiju (Verona-Gardaland).

Temeljem članka 13. Pravilnika o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole (Narodne novine, broj 67/14) i Zapisnika Povjerenstva za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude za izvanučioničku nastavu učenika naše škole na sastanku Povjerenstva održanom 24. siječnja 2018. godine u 14.00 sati, Industrijska strojarska škola objavljuje javni poziv za dvodnevnu izvanučioničku nastavu u Italiju. (nastavak pod opširnije)

[više]

Učenici naše škole u projektu Kultura turizma

Autor: MARIJA SOVEC, 23. 1. 2018. 10:25

Projekt Kultura turizma se uspješno provodi u srednjim školama grada Zagreba već sedam godina, a na preporuku Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport organizira se kao jednosemestralna izvannastavna aktivnost. Naša škola i Turistička zajednica grada Zagreba su 15. prosinca 2018. godine potpisale ugovor o sudjelovanju naših učenika u tom projektu. Krajnji cilj projekta je edukacija mladih kroz izvanškolske programe, razvijanje poduzetničkog duha i stvaranje pozitivnih stavova prema kulturi i turizmu uz jačanje socijalnih i komunikacijskih vještina i primjenu stečenih znanja i vještina u školi. Ovim aktivnostima će učenici uključeni u projekt steći nova znanja i vještine temeljene na razvoju veće samostalnosti, motiviranosti, osjećaja pripadnosti projektnom timu kao i veću odgovornost prema provođenju preuzetih zadataka.

[više]

Ususret Danu sigurnijeg interneta 2018.

Autor: Kristinka Lemaić, 11. 1. 2018. 11:37

Učenici i nastavnici Industrijske strojarske škole u Zagrebu pripremaju niz aktivnosti kako bi sudjelovali u obilježavanju Dana sigurnijeg interneta 6. veljače 2018. godine. Ovaj digitalni nastavni materijal  samo je mali pokazatelj načina kako učenicima ukazati na primjereno, odgovorno i sigurno korištenje interneta. Nastojimo učenicima pomoći da se snalaze u svijetu interneta, nastojimo im osvijestiti opasnosti i poučiti ih  kako iskoristiti prednosti interneta. Pogledajte objavu našeg digitalnog nastavnog materijala na službenoj Facebook stranici Centra za sigurniji internet.

 

[više]

U Muzeju iluzija - Muzej realnosti

Autor: Administrator , 14. 12. 2017. 13:34

Treću godinu zaredom UNICEF je pretvorio Muzej iluzija u Muzej realnosti te nam približio svakodnevicu najugroženije djece diljem svijeta. Tako su učenici 3.f razreda s razrednicom Katarinom Knežević, 13. prosinca 2017. godine posjetili Muzej i na trenutak vidjeli kako izgleda stvarnost siromašnih zemalja gdje su voda, hrana i obrazovanje luksuz. Uz stručno vodstvo i uz pomoć virtualne stvarnosti, holograma i raznih instalacija, educirali smo se o svijetu u kojem danas djeca žive. Vidjeli smo svijet pogođen siromaštvom, elementarnim nepogodama, ratnim zbivanjima u kojem žive milijuni ljudi, a među kojima je velik broj djece. Nakon posjeta Muzeju uputili smo se na Advent u Zagrebu – najljepši u Europi, gdje smo obišli park Zrinjevac, Gornji grad, Trg  Sv. Marka te prošli tunelom Grič do Katedrale. Fotografije se nalaze u nastavku pod "više".

[više]

Advent u osmijehu i glazbi - božićne aktivnosti u našoj školi

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 13. 12. 2017. 17:57

Učenici naše škole su i ove školske godine sudjelovali u aktivnostima u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana. U školskoj su knjižnici održane radionice izrade adventskog kalendara s božićnim čestitkama. Učenici su također izradili već tradicionalno zanimljiv borić od knjiga u školskoj knjižnici te ukrasili nekoliko panoa u školskim hodnicima. Pod sloganom "Advent u osmijehu i glazbi"  družili smo se u ovo adventsko vrijeme 11. i 12. prosinca u božićnom duhu na kreativnim radionicama izrade božićnih ukrasa i adventskih vijenaca. Pri izrađivanju tih ukrasa učenici su se rukovodili ekološkim načelima i koristili prirodne materijale i predmete koje su prethodno pronašli u prirodi te ih obradili u našim radionicama praktične nastave. Sve ove učeničke radove možete pogledati, ali i doživjeti djelić atmosfere, u priloženim fotografijama. Hvala svim učenicima na sudjelovanju; još jednom su naši učenici pokazali izuzetnu maštovitost u svojim kreacijama te želju za timskim radom i zajedništvom u duhu Božića. Popisi učenika koji su sudjelovali u božićnim aktivnostima također se nalaze na fotografijama u privitku.

[više]

Obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava

Autor: Administrator , 11. 12. 2017. 10:55

Opća deklaracija o ljudskim pravima usvojena je  i proglašena na skupštini Ujedinjenih naroda 10. prosinca 1948. godine. Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se na dan kada je Deklaracija potpisana jer je tada po prvi puta u povijesti čovječanstva priznato pravo svih ljudi na „život, slobodu i sigurnost … bez ikakvih razlika.“  Psihologinja Tanja Dumbović i pedagoginja Katarina Savić, surađujući s organizacijom Status M, pobrinule su se da se taj dan obilježi i da se važnost ljudskih prava, koja su zajamčena svakom čovjeku, približi učenicima naše Škole. Učenici 1.e, 1.c, 2.f, 3. c i jednog razrednog odjela Strojarske tehničke škole Fausta Vračića, imali su priliku u petak 8. prosinca 2017. godine sudjelovati u edukativnom predavanju organizacije Status M i raspravljati o sadržaju dokumentarnog filma „Erasing hate“. Učenici su se jednoglasno složili s porukama pisanim na majicama koje su im podijelili edukatori organizacije Status:M - Petar Hokman, Ivan Makovac i Saša Đikić. Poruke su to koje pozivaju na poštivanje slobode govora koji je u skladu s ljudskim pravima jer je itekako ljudski dignuti glas i reagirati protiv bilo kakvog oblika nasilja i kršenja ljudskih prava.

[više]

Naši učenici Marko i Tomislav - pobjednici Scanijinog natjecanja

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 4. 12. 2017. 09:28

U već prije najavljenom finalu regionalnog natjecanja tvrtke Scania, globalne automobilske industrije, u subotu 2. prosinca 2017. godine naši su učenici Tomislav Štirinić i Marko Mostarac iz 3.a razreda osvojili prvo mjesto i zlatne medalje u kategoriji timskog natjecanja za učenike i studente. Paralelno sa službenim natjecanjem za profesionalne Scania timove, organizirano je to školsko natjecanje s ciljem predstavljanja vještina i znanja te profesionalnog i timskog rada u servisiranju vozila. Čestitamo našim učenicima koji su na izvanredan način predstavili svoj rad, znanje i vještine pa i našu školu, i u konkurenciji između desetak timova bili najbolji.  Čestitke također i njihovim mentorima profesorima Karmen Mott Bingula i Dragomiru Bjelanoviću. Fotografije naših pobjednika iz Scanijinih radionica možete pogledati pod više.

[više]

Status:M - ciklus edukativnih radionica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 1. 12. 2017. 11:00

U tijeku je održavanje edukativnih radionica stručnih i mladih edukatora Organizacije Status: M - Petra Hokmana, Ivana Makovca, Saše Đikića i Maria Durića. Status:M je organizacija koja osvještava i propituje društvene norme i stereotipe te promovira odgovorno ponašanje s ciljem izgradnje rodno ravnopravnog, inkluzivnog i nenasilnog društva.

Tijekom provođenja radionica učenike se potiče na kritičko promišljanje o temama, aktivno sudjelovanje te osmišljavanje akcija koje će provesti u školi s ciljem informiranja svih učenika škole o navedenim temama. Neke od tema koje se obrađuju su: ''Izražavanje osobnih osjećaja'', ''Što radim kad sam ljut/ljuta?'', ''Vještine pregovaranja'', ''Briga o sebi''…

[više]

Naši učenici u Danu borbe protiv šećerne bolesti

Autor: MARIJA SOVEC, 22. 11. 2017. 11:13

U povodu Svjetskog dana šećerne bolesti organizirali smo 14. studenoga 2017. godine za učenike naše škole nekoliko sati zdravstvenog i građanskog odgoja. To je ujedno bila i izvanučionička  nastava učenika Škole za medicinske sestre Vrapče, koji su, pod mentoriranjem profesorica Smojver i Vičić Hudorović,  održali uvodno predavanje o prevenciji šećerne bolesti i zdravom načinu života. Učenici Škole za medicinske sestre su posebnu pozornost posvetili danas rastućoj šećernoj bolesti te izvijestili naše učenike o brojkama oboljelih, registriranih i potencijalnih bolesnika. U nastavku su učenice i učenici medicinari stručno i vješto našim učenicima 1.d, 2.d i 3.c razreda mjerili tlak, razinu šećera u krvi, visinu, težinu te indeks tjelesne mase uz savjetovanje naših učenika o zdravoj prehrani i općenito zdravom načinu života. Ovaj vid suradnje između dviju srednjih škola protekao je u vrlo ugodnom okruženju, a na obostranu korist i zadovoljstvo učenika naših škola.

[više]

Pružanje prve pomoći

Autor: Kristinka Lemaić, 21. 11. 2017. 09:04

Zbog potrebe osposobljavanja većeg broja učenika u pružanju prve pomoći i velikog interesa koji je pobudio ovaj vid zdravstvenog odgoja kod djece, njihovih roditelja i nastavnika, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb realizira programe naprednog stupnja obuke u domu Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Villa Rustica u Novom Vinodolskom.  Naši učenici 2.c razreda Marijo Tomić, Ivan Horvat, Bruno Šikac i  Mihael Borić kao i učenici 3.c razreda Ivan Jakšić, Luka Brekalo, Valentina Zahirović, Jan Papiga, Ivan Skender i Stjepan Stupljanjec, u pratnji nastavnika Mate Sabola, boravili su u Novom Vinodolskom od srijede 15. studenog do petka 17. studenog 2017.  godine i učili o tome kako procijeniti zatečenu situaciju na mjestu nesreće i kako postupati s osobom bez svijesti. Učenici su se upoznali i s postupcima zbrinjavanja otvorenih ozljeda kao i ozljeda kostiju i zglobova. Raspored obuke bio je vrlo sadržajan, no našim učenicima ostalo je dovoljno vremena za druženje s vršnjacima iz drugih srednjih škola tako da je ukupni dojam ove izvanučioničke nastave iznimno pozitivan. Neslužbene prijave učenika za sljedeću obuku pružanja prve pomoći spontanu su započele i taj interes veseli.

 

[više]

Predavanje o Vukovaru i Domovinskom ratu

Autor: MARIJA SOVEC, 6. 11. 2017. 08:49

U spomen na Vukovar i Domovinski rat ugostili smo u utorak 31. listopada naše branitelje: Josipa Horvata, zvanog Mađar i Nikolu Alića, tajnika udruge veterana satnije Rebels, koji su, sa svim zainteresiranim učenicima i nastavnicima, podijelili svoja svjedočanstva iz ratnih dana u Vukovaru i Karlovcu. Zahvalni smo i na knjigama koje su donirali školi, a koje govore istinu o iskustvima rata, istinskim herojima - braniteljima Vukovara. Na kraju izlaganja je bilo puno učeničkih pitanja, i o iskustvima iz rata, ali i o sadašnjim aktualnim temama kao što je dragovoljni vojni rok te smo i zbog toga pozvali branitelje na druženje i sljedeće školske godine.

[više]

Djelatnici naše škole osvojili 3. mjesto na nagradnom natjecanju u izradi digitalnih nastavnih materijala

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 31. 10. 2017. 09:49

Na CARNetovoj korisničkoj konferenciji (CUC 2017) 10. studenoga bit će uručene nagrade najboljim nastavnicima  koji su u natjecanju pod nazivom "Pravi kaLibar za znanje 2017" potaknuli izvrsnost u izradi digitalnih nastavnih materijala. Nastavnici osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske izrađivali su nastavne sadržaje u CARNetovom alatu Libar na temu „Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije“. U konkurenciji od 21 prijavljenog digitalnog sadržaja, naša voditeljica praktične nastave Kristinka Lemaić kao autorica i strukovni učitelj Josip Filić kao koautor, osvojili su izvrsno 3. mjesto sa svojim digitalnim radom "Sigurnost i zaštita zdravlja na radu". Čestitamo našim djelatnicima što na izvrstan i kreativan način predstavljaju svoje znanje i našu školu! Sve nagrađene radove možete pogledati u nastavku na poveznicama koristeći svoj AAI@EduHr elektronički identitet.

[više]

Održan drugi TeachMeet u sklopu projekta „e-Škole“ na kojem je sudjelovala i predstavnica naše škole Kristinka Lemaić

Autor: Administrator , 24. 10. 2017. 11:29

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet održala je 13. listopada 2017. godine drugi TeachMeet, susret nastavnika koji aktivno sudjeluju u okviru zajednice praktičara, organizirane u sklopu provedbe nacionalnog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“. Dvanaest nastavnika osnovnih i srednjih škola iz Bilja, Bjelovara, Osijeka, Slavonskog Broda, Šibenika, Vrbovca, Vukovara i Zagreba svojim su kolegama kroz kratke prezentacije predstavili vlastita iskustva u primjeni tehnologije u nastavi te razmijenili ideje o mogućnostima kako tehnologija može dodatno poboljšati nastavu. Voditeljica praktične nastave Kristinka Lemaić predstavila je tri izvanredna projekta naše škole u promociji i nastavi strukovnog obrazovanja: videokonferenciju, webinar i e-knjigu.

[više]

Izvanučionička nastava naših učenika u Brodosplitu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 24. 10. 2017. 10:56

Učenici 2. f, 3. a i 3. f razreda naše škole posjetili su brodogradilište Brodosplit 6. listopada 2017. godine i to u pratnji nastavnika Dragomira Bjelanovića, Damira Deriša i Vjerana Šipeka. Učenici su, uz stručnog voditelja, obišli brodogradilište pa su se i sami mogli uvjeriti u dugogodišnje iskustvo i stručnost brodograditelja u gradnji sofisticiranih brodova različitih namjena - od putničkih, trgovačkih, kontejnerskih, od brodova za prijevoz nafte, tekućih i rasutih tereta, ledenica, jaružala do drugih specijalnih tipova i vojnih brodova što  Brodosplit čini uspješnim i svjetski priznatim brodogradilištem. Učenici su svoje dojmove o brodogradilištu podijelili s  televizijskom ekipom, a slobodno vrijeme su iskoristili za šetnju splitskom rivom.

[više]

Snimka webinara Sigurnost i zaštita na radu s više od 1300 sudionika

Autor: Kristinka Lemaić, 6. 10. 2017. 16:09

Industrijska strojarska škola, Zagreb je u četvrtak 5. listopada 2017. godine održala webinar Sigurnost i zaštita zdravlja na radu u suradnji s Hrvatskim zavodom za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu. Webinar je prvenstveno namijenjen učenicima prvih razreda srednjih strukovnih škola u obrazovnom području strojarstva pa su sudjelovali učenici iz 32 srednje strukovne škole i to iz Varaždina, Zagreba, Koprivnice, Jastrebarskog, Velike Gorice, Daruvara, Osijeka, Rijeke, Slavonskog Broda, Šibenika, Dugog Sela, Splita, Belog Manastira, Brača, Ivanić Grada, Đurđenovca, Ivanca, Karlovca, Moravica, Našica, Vrbovca, Knina i Valpova. Webinar je uživo pratilo više od 1300 učenika i nastavnika. Ukoliko ovim webinarom uspijemo spriječiti samo jednu, makar i najmanju ozljedu, smatrat ćemo ovaj naš mali projekt velikim uspjehom. 

Snimku webinara i vi možete pogledati na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=FAIiRE6P8to&feature=youtu.be

[više]

E-knjiga Sigurnost i zaštita zdravlja na radu

Autor: Kristinka Lemaić, 21. 9. 2017. 16:14

Dragi učenici, vaši strukovni učitelji Kristinka Lemaić i Josip Filić pripremili su za vas digitalni nastavni materijal, e-knjigu Sigurnost i zaštita zdravlja na radu. E-knjiga dostupna je na poveznici http://libar.carnet.hr uz vaš AAI@EduHr korisnički račun i lozinku. Radi se o korisničkom računu s vašim imenom i prezimenom @skole.hr i lozinci s kojom se vi učenici prijavljujete u e-Dnevnik. Pogledajte animaciju, odigrajte igru memorije, riješite kvizove, izradite prijedlog za plakat, napravite umnu mapu, pogledajte i film o radioničkim vježbama u našoj školi, naučite oživljavati i provjerite svoje znanje o tome. Nije teško.

Nastavnici također mogu pogledati e-knjigu koristeći svoj AAI@EduHr korisnički račun i lozinku koju upotrebljavaju tijekom prijava webinara i radionica u CSUED-u.

E-knjiga Sigurnost i zaštita zdravlja na radu predviđena je za učenike prvih razrednih odjela srednjih strukovnih škola u obrazovnom području strojarstva, ali smatramo da može biti korisna učenicima svih dobih skupina jer, bez obzira na različitosti nastavnih sadržaja pojedinih programa, informacije o sigurnosti i zaštiti zdravlja na radu uvijek je dobro usvojiti ili osvježiti.

Ukoliko uspijemo spriječiti samo jednu, makar i najmanju ozljedu, smatrat ćemo ovaj naš mali projekt velikim uspjehom.

[više]

Drugi stručni skup Županijskog stručnog vijeća strojarstva u našoj Školi

Autor: Kristinka Lemaić, 14. 7. 2017. 14:16

Industrijska strojarska škola je 29. lipnja 2017. godine organizirala održavanje stručnog skupa Županijskog stručnog vijeća strojarstva za trogodišnje strukovne škole Grada Zagreba u Obrazovnom sektoru strojarstva, brodogradnje i metalurgije.  Nakon pozdravnog govora voditeljice Županijskog stručnog vijeća Karmen Mott Bingula, nekoliko uvodnih riječi prisutnima je uputio i Damir Zvonar, viši stručni savjetnik iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. U radu stručnog skupa sudjelovala su 42 nastavnika i stručna suradnika iz 10 strukovnih škola Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a prisutni su bili i Nevena Kurteš kao i Zoran Varga iz Hrvatske obrtničke komore.

[više]

Micro:bitovi u ISŠ-u

Autor: Kristinka Lemaić, 10. 7. 2017. 09:43

Industrijska strojarska škola donacijom se opremila s 20 micro:bitova. O popularnim micro:bitovima možete više saznati gledajući video prilog na poveznici https://www.indiegogo.com/projects/bbc-micro-bit-stem-revolucija-u-skolama-education#/

Veselimo se zasluženom  ljetnom odmoru nakon upisa učenika u prve razredne odjele  naše Škole, ali se veselimo i novim izazovima za učenike i nastavnike u sljedećoj školskoj godini.

[više]

Kako je nastala Videokonferencija Industrijske strojarske škole

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 3. 7. 2017. 10:28

Kako je nastala Videokonferencija Industrijske strojarske škole - odličan članak koji su djelatnici naše škole Kristinka Lemaić i Mate Sabol objavili u digitalnom časopisu za obrazovne stručnjake "Pogled kroz prozor".

[više]

Industrijska strojarska škola u CARNet-ovom pilot projektu e-Škole

Autor: Kristinka Lemaić, 27. 6. 2017. 08:26

CARNet je 2015. godine pokrenuo pilot projekt e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ koji traje do 2018., a u njemu sudjeluje 10 % svih osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Ovaj projekt dio je šireg programa „e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće“, koji se provodi od 2015. do 2022. godine. Pogledajte CARnet-ov promotivni film na poveznici https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/11776 i saznajte koje su prednosti projekta e-Škole i što on sve donosi! 

[više]

Naša voditeljica praktične nastave u emisiji Društvena mreža na HRT-u

Autor: Administrator , 6. 6. 2017. 11:39

Industrijska strojarska škola uključena je u CARNet-ov pilot projekt e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola. Pomoćnica ravnatelja Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet, Barbara Kolarek, prepoznala je aktivnost nastavnika i stručnih suradnika naše škole u CARNet-ovom projektu pa je pozvala našu voditeljicu praktične nastave Kristinku Lemaić da u četvrtak 1. lipnja 2017. godine, zajedno s njom, gostuje u emisiji Društvena mreža na HRT-u 1. Emisija je to koja četvrtkom ugošćuje stručnjake iz svijeta obrazovanja i znanosti.  Bila je to prilika da se porazgovara o digitalnim alatima koji su predstavljeni na nedavno održanom TeachMeetu, a neke od njih naši nastavnici već su implementirali u nastavu. Gostovanje naše voditeljice praktične nastave  u emisiji Društvena mreža bila je i sjajna prilika da se široj javnosti predstavi uspješno realiziran  projekt Videokonferencija Industrijske strojarske škole, ali i da se najavi novi projekt  Webinar Industrijske strojarske škole koji će se realizirati u suradnji s Hrvatskim zavodom za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu. Cilj ovog novog projekta ISŠ-a je osvijestiti važnost zaštite na radu kako mladi radnici ne bi bili dio crne statistike jer ozljede na radu zasigurno nisu u opisu njihovih radnih mjesta. Snimku dijela emisije Društvena mreža i vi možete pogledati na poveznici:  https://www.facebook.com/CARNet.hr/videos/1567865903258710/.

[više]

Novi broj školskog lista Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 26. 5. 2017. 14:03

U nastavku možete pogledati najnoviji 9. broj školskog lista "Drugomajska" u digitalnom obliku. Ovdje također prilažemo i poziv dramske sekcije:          

Dramska sekcija te zove! Napravimo predstavu!

Glumiš? Pišeš? Repaš? Pjevaš? Sviraš? Oponašaš? Imaš znanja ili samo želje za dramaturgiju, scenografiju, kostimografiju, šminku ... Pridruži nam se, trebamo te! Već smo uvježbali skečeve: Profesorica i majstor, Jezični savjeti, Dodatno dualno obrazovanje ... Trebamo glumce za skečeve: Zatvoreno, Turpija i tablet ... Želimo napraviti i modnu reviju! Javite se prof. Bjelanoviću!

[više]

MANIFESTACIJA DOJDI OSMAŠ

Autor: Administrator , 23. 5. 2017. 08:13

U parku Zrinjevac (na Trgu Nikole Šubića Zrinskog) 12. svibnja 2017. je u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, organizirana po 14. put tradicionalna manifestacija pod nazivom "Dojdi osmaš, Zagreb te zove!". Na manifestaciji je sudjelovalo čak 80 srednjih škola koje su imale priliku osmašima predstaviti svoje strukovne, gimnazijske i umjetničke programe te na taj način olakšati budućim srednjoškolcima izbor školovanja ili zanimanja.

Naša škola je zainteresiranim učenicima predstavila zanimanja koja će sljedeće godine 2017./2018. upisivati, a to su CNC operater, automehaničar, autolimar, tehnički crtač, alatničar, strojobravar, bravar, tokar i instalater grijanja i klimatizacije. Na promotivnom štandu uz ponuđene letke na kojima su navedene sve važne informacije za upis u ponuđena zanimanja, osmaši su mogli vidjeti uratke naših učenika poput makete CNC stroja, izratke koji se vrše na CNC tokarilici i glodalici, maketu za instalaciju centralnog grijanja i maketu vodovodne instalacije te razne druge uratke koje naši učenici izrađuju za vrijeme redovne praktične nastave u školskim radionicama.

[više]

Izvanučionička nastava u tvornici tvrtke Vargon d.o.o.

Autor: Kristinka Lemaić, 17. 5. 2017. 12:57

Učenici 2.e i 2.f razrednih odjela u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije posjetili su, u ponedjeljak 15. svibnja 2017. godine, tvornicu tvrtke Vargon d.o.o. koja se nalazi u industrijskoj zoni Kukuljanovo, nedaleko Rijeke. Ljubaznošću domaćina, naši nastavnici i  učenici imali su priliku vidjeti proizvodnju plastičnih cijevi i spojeva za kućnu i uličnu primjenu pa su se i sami mogli uvjeriti da Vargon d.o.o. nudi kvalitetna rješenja za razne instalacijske sustave. Učenici su sa zanimanjem pratili sustav proizvodnje od sirovine do gotovog proizvoda. Nekoliko sati slobodnog i sunčanog vremena iskoristili smo za razgled grada Rijeke, šetnju uz more i Korzom, glavnom riječkom šetnicom. 

[više]

Održana je Videokonferencija ISŠ-a s gotovo 1000 sudionika

Autor: Kristinka Lemaić, 12. 5. 2017. 11:12

Industrijska strojarska škola je u srijedu 10. svibnja 2017. godine u 11:00 sati održala Videokonferenciju ISŠ-a prvenstveno namijenjenu stručnim službama, razrednicima i učenicima osmih razreda osnovnih škola Grada Zagreba i Zagrebačke županije, no uključili su se i ostali zainteresirani pa je Videokonferencija ISŠ-a imala je 29 sudionika, od čega 18 osnovnih škola. Ako pretpostavimo da nas je u svakoj školi pratilo 50-ak osmaša i nekoliko nastavnika uz pedagoga i psihologa, možemo slobodno reći da je Videokonferencija imala oko 1000 sudionika. Ciljevi Videokonferencije ISŠ-a bili su promocija strukovnog obrazovanja i deficitarnih zanimanja kao i informiranje o mogućnosti stipendiranja deficitarnih zanimanja čime smo, nadamo se, povećali interes za upis u našu Školu. Poveznica na snimku Videokonferencije ISŠ-a poslana je svim osnovnim školama Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Snimku Videokonferencije i vi možete pogledati na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=8365W-FBuuI Snimka traje 24 minute pa se nadam da ćete je barem djelomično pogledati obraćajući pozornost na dio u petoj minuti kada počinje video prilog o jednom nastavnom danu u našoj Školi. Posebno smo ponosni na taj video prilog jer ga je snimio naš učenik Dominik Brlečić. Zanimljiva je i 15. minuta kada se učenici osnovnih škola, putem svojih pametnih telefona, uključuju u online Kahoot kviz o našoj Školi. Hvala vam što ćete pogledati snimku jer time pokazujete da prepoznajete naš pokušaj  suvremenog načina komunikacije kojim nastojimo osvijestiti pogodnosti i važnost strukovnog obrazovanja.

[više]

Video prilog o Industrijskoj strojarskoj školi

Autor: Administrator , 25. 4. 2017. 08:50

 Pogledajte video prilog o Industrijskoj strojarskoj školi i saznajte kako izgleda teorijska i praktična nastava u našoj Školi.

   https://www.youtube.com/watch?v=PCjk9B2aVRo

 Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u nastajanju video priloga, a posebno našem učeniku Dominiku Brlečiću koji se ponovno pokazao sjajnin i perspektivnim snimateljem!

[više]

Posjet učenika Hrvatskom saboru

Autor: MARIJA SOVEC, 12. 4. 2017. 13:33

Učenici naše škole su 3. i 7. travnja 2017. godine u sklopu terenske nastave politike i gospodarstva bili u posjetu Hrvatskome saboru. To je bila još jedna prigoda ponoviti važnost zakonodavne vlasti i osjetiti još jednom ponos i zahvalnost zbog pripadnosti domovini Hrvatskoj. U ponedjeljak smo bili i u posjetu Hrvatskom povijesnom muzeju na izložbi o Domovinskome ratu na južnome bojištu. Posebnu zahvalnost iskazujemo svim našim braniteljima koji su žrtvovali najdragocjenije za domovinu. Ne ponovilo se nikada! 

[više]

Edukativna radionica o pčelarstvu za početnike i ljubitelje meda

Autor: MARIJA SOVEC, 12. 4. 2017. 12:59

Josip Klasnić, naš učenik instalater grijanja i klimatizacije iz 2.e razreda održao je 5. travnja 2017. godine zanimljivu edukativnu radionicu na temu pčelarstva. Posebno zanimljivo bilo je čuti njegovo osobno iskustvo, budući da se još iz osnovne škole, uz podršku svog profesora, bavi pčelarstvom i medom. Na sva naša pitanja imao je spreman odgovor, a i med koji smo kušali uvjerio nas je u prvoklasnu kvalitetu. Mjesta je bilo malo za sve zainteresirane pa je Josip održao predavanje i dva puta zaredom, što nam je pokazatelj da su naši učenici željni takvih aktivnosti. Tijekom radionice ''rodile'' su se još neke ideje, tko zna …

[više]

Posjet Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti

Autor: MARIJA SOVEC, 12. 4. 2017. 12:48

Tehničke crtačice 2. d razreda Lana Knežević, Sara Sunek, Kristina Beganović i naš alatničar Ante Mijić bili su u ožujku u posjetu Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti. Uživali smo putujući bogatim vremeplovom od Bašćanske ploče, škrinje sv. Šimuna do remek djela hrvatskih i europskih majstora.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u Noći muzeja, kada Akademija nudi bogat program radionica, izložbi i predavanja ili na skupove otvorene za javnost tijekom godine.

[više]

Edukativno predavanje o dragovoljnom vojnom osposobljavanju

Autor: MARIJA SOVEC, 12. 4. 2017. 12:33

Naš bivši učenik, a sadašnji djelatnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, Saša Sovec održao je za naše maturantice i maturante 7.,10. i 13. ožujka 2017. edukativno predavanje o dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Pitanja je bilo dosta, a dobro je znati da nakon završetka trogodišnje škole postoji mogućnost daljnjeg školovanja, a možda i zapošljavanja. Za sve informacije pogledati na www.morh.hr ili e-mail: promidzba-osrh@morh.hr.

Informirati se možete i na brojeve: Služba za poslove obrane 01/4567 867, 01/4861 415 te infotelefon Središnjice za upravljanje osobljem 01/3784 812, 01/3784 814.

[više]

Izložba starih računala u školskoj knjižnici

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 10. 4. 2017. 11:15

Naš Teo Ecimović - majstor za hardware!

Sve do kraja travnja je u školskoj knjižnici otvorena izložba starih računala. Stara računala su već sama po sebi zanimljiva sa svojim nekadašnjim dizajnom, grafikom korisničkog sučelja, igricama, operacijskim sustavima i svemu ostalome što ih čini drukčijim od onoga na što smo navikli. Međutim, još je zanimljivije to što imamo učenika Tea Ecimovića iz 1. g razreda, koji od starih neupotrebljivih računala ili dijelova, napravi računala koja rade izvrsno i u novim uvjetima. Teo je pravi majstor za hardware, zaljubljenik u stara računala, ali i u tehnologiju općenito. Svoje slobodno vrijeme najradije provodi uz stara računala koja treba popraviti, obnoviti, dati im život i dušu. Sva izložena računala dio su njegove zbirke, ukupno se predstavlja 5 računala (4 PC-a i 1 prijenosno računalo),  najstarije seže u „daleku“ 1986. godinu, a ostala su iz devedesetih godina 20. stoljeća. Izložbu smo službeno otvorili u ponedjeljak 10. travnja u 9.30 sati u školskoj knjižnici. Sva su računala u funkciji, možete ih razgledati u radno vrijeme knjižnice pa čak i zaigrati neku staru igricu na njima … naravno, internet im je još jako, jako dalek!

[više]

Sudjelovali smo na Knjižnoj booki, svečanosti knjige i čitanja Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 4. 4. 2017. 11:24

U ponedjeljak 3. travnja 2017. godine je  u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici organizirana svečanost knjige i čitanja pod nazivom Knjižna booka, kojom se, u povodu rođendana poznatog bajkopisca H. C. Andersena, obilježio Međunarodni dan dječje knjige. Bili smo izuzetno ponosni što su učenici naše škole mogli predstaviti svoj rad na ovoj značajnoj i tradicionalnoj manifestaciji koja je po prvi put organizirana i za učenike srednjih škola. U mozaiku zabavnih i reprezentativnih sadržaja, podijeljenih u nekoliko kategorija (Ž)bookanje, Prebookiranje i Halabooka, učenici drugih razreda Jan Papiga, Nikola Kovač i Nikola Mikuš (pod mentorstvom profesorica Ivane Jagić i Tanje Novak Pavić) održali su zanimljivu prezentaciju pod naslovom Edgar Allan Poe – čovjek koji je zaista volio mačke. Učenici su autora, koji je na njih ostavio najveći dojam, predstavili na intrigantan i neuobičajen način, uz zanimljiv razgovor i prezentiranje. U privitku pod „više“ se nalazi učenička prezentacija te fotografije s priredbe.

[više]

Učenici Industrijske strojarske škole u Satiričkom kazalištu Kerempuh

Autor: Administrator , 4. 4. 2017. 08:47

U petak 24. ožujka 2017. godine učenici naše Škole su, u pratnji nastavnika, posjetili Satiričko kazalište Kerempuh gdje su se, gledajući predstavu Vinka Brešana Ustav RH, i sami mogli uvjeriti da se radi o predstavi koja razotkriva sve ljudske netrpeljivosti, predrasude i mržnju prema različitostima. Predstava govori i o hrabrosti da budeš ono što jesi i pokušaju da se voli unatoč svemu. Odlaskom na ovu predstavu, nastavnici i učenici su još jednom pokazali da, iako smo strukovna škola i težište nam je na učenju temeljenom na radu, nismo zanemarili osobni razvoj učenika ukazujući na esencijalne ljudske vrijednosti.

 

[više]

Šarena priča ili Kako su učenici Industrijske strojarske škole razveselili osnovnoškolce Vijest ima dokument u privitku

Autor: Kristinka Lemaić, 3. 4. 2017. 12:45

Učenici 2.a razreda OŠ Ivana Mažuranića u novim šarenim klupama

Učenici, učiteljice i roditelji učenika 2.a razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića u Zagrebu odlučili su obnoviti dotrajalu učionicu u kojoj učenici radnim danom borave od 8.00 do 15.30 sati. Kad je riječ o svim razinama pozitivne inicijative i kreativnosti, postoji elementarna istina da nakon tako nečega mogu slijediti samo događaji koji pokreću plimu zbivanja, stvarajući nepredvidljive susrete, izvanredne ideje i materijalnu pomoć. Uz donaciju Grada Zagreba i gradonačelnika Bandića ovom hvalevrijednom pothvatu pomogli su i Contest d.o.o., Euroherc osiguranje d.d., Erste banka, ravnateljica OŠ Ivana Mažuranića, roditelji učenika 2.a, kao i učenici i nastavnici Praktične nastave Industrijske strojarske škole uz ravnatelja Nenada Pavlinića. Osnovnoškolci su svoje veselje i zahvalnost našoj Školi pokazali predivnom slikovnicom punom dojmova koju su izradili zajedno sa svojim učiteljicama.

U prilogu se nalaze fotografije radova učenika.

[više]

Naš učenik Juraj Štajcer srebrni na međunarodnom karate turniru

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 23. 3. 2017. 09:48

Na Međunarodnom otvorenom kyokushin karate turniru, koje se održalo 11. ožujka 2017. godine u Svetoj Nedelji, naš je učenik Juraj Štajcer iz 1. g razreda, u jakoj konkurenciji između 220 natjecatelja iz 13 zemalja, osvojio srebrnu medalju u svojoj kategoriji. Juraj trenira 11 godina u karate klubu DIV Bregana i do sada je osvojio više od 30 odličja: godine 2012. bio je brončani na Svjetskom kupu, tri puta je bio srebrni na međunarodnim turnirima, a 2009./2010. bio je i državni prvak u svojoj kategoriji. Čestitamo Juraju na ovom izuzetnom uspjehu i želimo mu još puno medalja!

[više]

Stručni skup Županijskog stručnog vijeća strojarstva u našoj Školi

Autor: Kristinka Lemaić, 21. 3. 2017. 13:13

Stručni skup Županijskog stručnog vijeća strojarstva u našoj Školi

Industrijska strojarska škola je u suradnji sa Strojarskom tehničkom školom Fausta Vrančića, 16. ožujka 2017. godine, organizirala održavanje stručnog skupa Županijskog stručnog vijeća strojarstva za trogodišnje i četverogodišnje strukovne škole Grada Zagreba u Obrazovnom sektoru strojarstva, brodogradnje i metalurgije. Nakon pozdravnog govora voditeljice Županijskog stručnog vijeća za trogodišnje škole Karmen Mott Bingula i voditelja Županijskog stručnog vijeća za četverogodišnje škole Hrvoja Galijana, nekoliko uvodnih riječi prisutnima je uputio i Damir Zvonar, viši stručni savjetnik iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. U radu stručnog skupa sudjelovalo je 46 nastavnika i stručnih suradnika iz 11 strukovnih škola grada Zagreba.

[više]

Međunarodna konferencija BRI-ES 2017. u Zagrebu

Autor: Kristinka Lemaić, 21. 3. 2017. 09:44

 

3rd International BRI-ES Conference

Bridging Industry with secondary and post-secondary education

16th March, 2017, Zagreb, Croatia

 

[više]

Učenici naše škole na predstavi u Hrvatskom narodnom kazalištu

Autor: MARIJA SOVEC, 6. 3. 2017. 11:31

U ponedjeljak 27. veljače 2017. godine  učenici naše škole posjetili su Hrvatsko narodno kazalište i pogledali Moliereovu komediju Tartuffe. Uživajući u ovoj predstavi jednog od najvećih komediografa svih vremena, naši su učenici bili zadovoljni doživljajem izvedbe i stekli pozitivna iskustva.

 

 

[više]

Naša škola u novom CARNet-ovom pilot projektu e-Škole

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 2. 3. 2017. 11:04

Hrvatska akademska mreža CARNet je nakon objavljenog javnog poziva izabrala našu i još ukupno 139 osnovnih i srednjih škola iz Republike Hrvatske za sudjelovanje u novom pilot projektu. To je veliki uspjeh i dobitak za našu, a i sve druge izabrane škole, koje će se u 2017. godini uključiti u sve projektne aktivnosti pilot projekta e-Škole pod nazivom: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola.

Opremanje naše škole informacijsko - komunikacijskom tehnologijom već je započelo, kao što je i započelo organizirano i sustavno educiranje naših djelatnika putem seminara, radionica i webinara. 

Cilj ovog pilot projekta je uspostaviti sustav kojim će se podići razina digitalne zrelosti hrvatskih škola, kroz razvoj digitalnih kompetencija nastavnog i nenastavnog osoblja, razvoj digitalnog sadržaja, opremanje škola IKT opremom, provedbu potrebnih infrastrukturnih radova vezanih za pristup Internetu te kroz razvoj usluga za transparentno poslovanje škola i kvalitetno upravljanje nastavnim procesom.  

[više]

Program prevencije kockanja mladih

Autor: Administrator , 21. 2. 2017. 09:53

Od veljače 2017. godine psihologinja Tanja Dumbović i pedagoginja Sara Čorak provode program prevencije kockanja "Tko zapravo pobjeđuje". Program je dio ishoda i rezultata šireg projekta pod nazivom "Kockanje mladih u Hrvatskoj" koji se od 2010. godine provodi na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj programa je prevencija uključivanja mladih u ovo rizično ponašanje, a time i razvoj raznovrsnih štetnih psihosocijalnih posljedica i rizičnih ponašanja koja negativno utječu na mentalno zdravlje i odnose mladih ljudi.

Projekt se godinama provodi uz financijsku i organizacijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje te Hrvatske lutrije d.o.o.

Stručno-znanstveni skup „Kockanje mladih – istraživanje i iskustva iz prakse u Hrvatskoj“

[više]

Edukativna radionica o pozitivnim i negativnim stranama interneta

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 20. 2. 2017. 16:34

Učenici 2.d razreda su sudjelovali u edukativnoj radionici o dobrim i lošim stranama interneta. Nakon što su učenici zapisivali na papiriće svoje stavove o internetu te navodili svoja osobna pozitivna i moguća negativna iskustva, uslijedila je rasprava o pozitivnim i lošim stranama društvenih mreža i interneta općenito. Potom je učenicima dan zadatak objašnjavanja nekih ključnih pojmova, kao npr. Cyber Bullying, korisnička lozinka i dr. Učenici su ovom radionicom dobili neka nova saznanja o tome kako pojačati sigurnost na društvenim mrežama, kako stvoriti dobre korisničke lozinke, što treba izbjegavati na internetu i društvenim mrežama te u kakvoj su povezanosti kazneni zakoni i internet. Svoje zaključke učenici su prikazali na priloženom plakatu.

[više]

Naši učenici u noći otvorenih muzeja

Autor: EDINA SMAJLAGIĆ, 8. 2. 2017. 11:15

Obilje znanja u kratkom vremenu!

      Kao i dosadašnjih godina u Noći muzeja, i mi smo krenuli u petak 27. siječnja 2017. u obilazak zagrebačkih muzeja i to s platoa ispreg Glavnog željezničkog kolodvora. Kroz  brojne prostore uskladištenog znanja našeg grada, u osam muzejskih prostora, odvele su učenike Industrijske strojarske škole profesorice politike i gospodarstva i hrvatskog jezika: prof. Marija Sovec i prof. Edina Smajlagić. Koje muzeje su obišli u toj Noći muzeja i što su sve vidjeli, pogledajte u nastavku pod opširnije.

[više]

Humanitarna akcija Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 26. 1. 2017. 13:40

Naša škola sudjeluje u humanitarnoj akciji prikupljanja PVC čepova koja traje do kraja veljače.

Udruga Stari papir za novi osmijeh (Av. V. Holjevca 62) će prikupljene materijale proslijediti Kod-u UOLL (Udruga oboljelih od leukemije i limfoma). Udruga od prikupljenih sredstava kupuje skupe lijekove koji nisu na listama HZZO-a za oboljele od leukemije i limfoma.

[više]

Predavanje o sigurnosti i zaštiti zdravlja na radu

Autor: Kristinka Lemaić, 20. 1. 2017. 13:31

Industrijska strojarska škola uključila se u realizaciju projekta Primjena mjera i informiranost učenika srednjih strukovnih škola o zaštiti na radu koju provodi Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu. U petak 20. siječnja 2017. godine u našoj Školi održano je strukovno usmjereno predavanje o zaštiti na radu za dio učenika  koji se obrazuju za zanimanja  instalater grijanja i klimatizacije, automehaničar i alatničar. Učenici 1.a, 1.e, 1.f i 2.d su i ispunjavali anketu kako bi HZZZSR proveo dodatna istraživanja i utvrdio nove načine i metode podučavanja zaštite na radu. Uključivanjem u projekt, Škola dodatno i kontinuirano razvija kulturu sigurnosti učenika. 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Tražilica
 
ISŠ - kontakti
 
MATERIJALI ZA POPRAVNE I RAZREDNE ISPITE

Dragi učenici,

ovdje se nalaze pitanja i primjeri  zadataka za popravne i razredne ispite te općenito za svladavanje gradiva za sve predmete.

 
PRVI RAZREDI
 
DRUGI RAZREDI
 
TREĆI RAZREDI
 
Vremenici

 
Kutak za učenike
 
Školska knjižnica
 
Anketa
Koliko ste zadovoljni opremljenošću prostora naše škole?


 

 

 

 
POVEZNICE

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2009.

Ukupno: 4992554
Ovaj mjesec: 3671
Ovaj tjedan: 1282
Danas: 317
 

 

Metalno srce Zagreba je skupina učenika koja sudjeluje u projektu Kultura turizma. Njihove aktivnosti pratite na FB stranici:

 https://www.facebook.com/

metalno.srce.zagreba.ISS/

 
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
INFORMACIJE ZA RODITELJE
19.10.2017. 09:24

Poštovani roditelji,   u privitku se nalazi raspored informativnih razgovora razrednika za školsku godinu 2017./2018.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
NATJECANJA
04.05.2017. 09:05
Državno natjecanje učenika srednjih škola u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater
Obrtna tehnička škola u Splitu bila je 2. i 3. svibnja 2017. godine domaćin Državnog natjecanja srednjih škola za učenike u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater. Na Natjecanju je sudjelovalo ukupno jedanaest strukovnih škola Republike Hrvatske. Učenici 3.d razreda naše Škole Ivan Lukić i Petar Tadić osvojili su iznimno uspješno 4. mjesto . Ivan i Petar natjecali su se u zanimanju učenika vodoinstalatera pod vodstvom mentorice teorijskih nastavnih sadržaja Katarine Knežević dok je za praktični dio natjecanja bio zadužen mentor Slaven Kuhar . Učenici 3.e razreda Marin Perić i Kristijan Sedić predstavljali su našu Školu natječući se u zanimanju učenika instalatera grijanja i klimatizacije. Marin i Kristijan su, vođeni mentorima teorijskog i praktičnog dijela Damirom Derišem i Slavenom Kuharom, osvojili 7. mjesto. Težište strukovnih škola je učenje temeljeno na radu pa tako praktični dio natjecanja razumijeva veći udio bodova u ukupnom poretku i zato posebne pohvale, za izvrsne rezultate i sam plasman na Državno natjecanje naših učenika, zaslužuje dvostruki mentor praktičnog dijela natjecanja Slaven Kuhar. Iskrene čestitke svim natjecateljima i mentorima!

07.04.2017. 14:06
Državno natjecanje učenika u zanimanju tokar i srodna zanimanja područja obrade i montaže
Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci bila je 5. i 6. travnja 2017. godine domaćin Državnog natjecanja za učenike u zanimanju tokar i srodna zanimanja područja obrade i montaže. U konkurenciji 14 strukovnih škola Republike Hrvatske koje su, osim iz Rijeke i Zagreba, bile iz Varaždina, Splita, Nove Gradiške, Slavonskog Broda, Velike Gorice, Donjeg Miholjca, Ludbrega, Vrbovca, Karlovca, Požege i Čakovca, učenik 2.c razreda naše Škole Filip Frljak osvojio je iznimno uspješno 3. mjesto . Iako su sve nas mentori, Ivo Tabak i Jadranko Kezerić , već pomalo navikli na sjajne rezultate s natjecanja, ne smijemo zaboraviti naglasiti da ovakvim uspjesima uvijek prethode iscrpne pripreme teorijskog i praktičnog dijela natjecanja koje zahtijevaju stručnost, vrijeme, strpljivost, ali i silnu energiju i nastavnika, i učenika. I zato, u ime svih učenika i djelatnika Industrijske strojarske škole, Zagreb iskrene čestitke Filipu Frljaku i njegovim mentorima!

 
VIJESTI - NASLOVNICA
23.02.2018. 17:47
Međužupanijska natjecanja učenika Industrijske strojarske škole
Učenici i njihovi mentori iz Industrijske strojarske škole sudjelovali su 23. veljače 2018. godine na Međužupanijskom natjecanju učenika u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije i učenika u zanimanju vodoinstalater koje je održano u Školi za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Zagrebu. Učenici 3. d razreda Industrijske strojarske škole Nikola Kovač i Nikola Mikuš osvojili su treće mjesto u kategoriji učenika u zanimanju vodoinstalater, a učenici 3. e razreda Ivan Jurić i Dino Ibraković osvojili su četvrto mjesto u kategoriji učenika u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije. Svojim plasmanom učenici u oba zanimanja dobili su mogućnost sudjelovanja na Državnom natjecanju koje će se održati u Industrijsko-obrtničkoj školi u Šibeniku. Uspjehu naših učenika znatno su doprinijele opsežne pripreme teorijskog i praktičnog dijela natjecanja koje su vodili nastavnici Katarina Knežević, Damir Deriš i Slaven Kuhar. Međužupanijsko natjecanje učenika u zanimanju automehaničar održano je u Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi u Zagrebu. Nastavnici Karmen Mott-Bingula, Meri Ružević i Damir Završki pripremali su učenike 3. a razreda Industrijske strojarske škole Marka Mostarca i Andreja Arla  koji su osvojili izvrsno osmo i deveto mjesto. U Tehničkoj strojarskoj školi Fausta Vrančića učenici  2.c razreda u zanimanju tehnički crtač Bruno Šikac i Marko Soldo  odmjerili su snage s učenicima četverogodišnjih strukovnih škola natječući se u dizajniranju računalom u AutoCAD-u. Učenike je pripremao nastavnik Mate Sabol. Marko Soldo osvojio je hvalevrijedno dvanaesto mjesto, a Bruno Šikac osvojio je drugo mjesto i tim rezultatom osigurao plasman na Državno natjecanje koje će se održati u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu. Čestike svim učenicima i nastavnicima na ostvarenim rezultatima. Fotografije se nalaze u nastavku pod "više".

16.02.2018. 14:33
Naša učenica Nikolina Halapa - pobjednica kviza webinara Dan sigurnijeg interneta
Ravnatelj Gimnazije Vukovar prof. Davor Šijanović i ravnatelj Industrijske strojarske škole prof. Nenad Pavlinić uručili su nagrade našoj učenici 2.C razreda u zanimanju alatničarka Nikolini Halapa za osvojeno prvo mjesto u kvizu webinara Dan sigurnijeg interneta kojeg je ISŠ proveo u suradnji s Gimnazijom Vukovar. Pohvale za webinar i dalje nam pristižu iz cijele Hrvatske i neupitno je da smo, zajedno s još 60-ak srednjih strukovnih škola i gimnazija i s više od 2000 učenika sudionika, internet učinili boljim i sigurnijem mjestom. Fotografije se nalaze u nastavku pod "više".

14.02.2018. 09:54
Aktivnosti učenika u projektu Kultura turizma
Učenici naše škole već nekoliko tjedana aktivno sudjeluju u izvanškolskom projektu Kultura turizma, projektu koji se već sedmu godinu zaredom provodi u zagrebačkim srednjim školama u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba. U okviru tog projekta, učenici su do sada, zajedno s organizatoricom projekta u našoj školi, profesoricom Marijom Sovec, posjetili Muzej grada Zagreba, Hrvatski institut za povijest, Katedralu i Riznicu katedrale te prošetali Gornjim gradom s Kazivačicom slušajući zagrebačke legende i priče. Učenici su također u svom bogatom programu bili u posjetu Muzeju željeznica, radionicama Hrvatskog narodnog kazališta te Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.  U našim radionicama praktične nastave učenici u sklopu ovog projekta izrađuju metalno srce primjenjujući znanja i vještine iz struke te rade na obnovi Viktorijina zdenca. U školskoj knjižnici svi sudionici projekta su imali čast ugostiti Lava od Trnja - Lava Paripovića, akademskog slikara koji ih je proveo kroz svijet ulične umjetnosti i pokazao im djela street art i grafitne umjetnosti na  tržnici Savica i u naselju Trnje. Skupina učenika naše škole koji sudjeluju u projektu prozvala se Metalno srce Zagreba, vrlo su zainteresirani za raskošan program pa i sami sa svojim prijedlozima i željama aktivno nadopunjavaju plan projekta. Sve njihove aktivnosti možete pratiti na Instagramu: @metalno.srce.zagreba_iss, kao i na Facebook stranici: https//www.facebook.com/metalno.srce.zagreba.ISS/. U nastavku možete pogledati detalje u vezi svih njihovih posjeta, kao i fotografije.

 

 

 

Uputite prijedloge, kritike, pohvale ... na web sadržaj škole na adresu:

industrijska.knjiznica

@gmail.com

 

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Industrijska strojarska škola / Avenija Marina Držića 14, HR-10000 Zagreb / ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr / ured@ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju