preskoči na sadržaj

Industrijska strojarska škola

 > Naslovnica
Vijesti

Večer poezije, proze i drame na europskim jezicima

Autor: Iva Bojčić, 5. 10. 2020.

Dana, 2.10. 2020. održana je 7. po redu "Večer poezije, proze i drame na europskim jezicima" koju profesorice i profesori stranih jezika Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana organiziraju od 2014. godine obično u suradnji s Gradskom knjižnicom Ogulin ili Pučkim otvorenim učilištem.

Ove godine ova kulturna manifestacija održana je online pa je tako lokalni kulturni događaj postao međunarodni. Osim učenika Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana, sudjelovali su i naši učenici iz Industrijske strojarske škole. Učenici Lucija Lobor i Yaroslav Anikieiev uz mentorstvo profesorice Ive Bojčić, predstavili su se poezijom Aleksandra Sergejeviča Puškina i Dragutina Domjanića. Svojom prisutnošću uveselilio su nas i učenici iz još dvije srednje škole u Hrvatskoj. To su učenici iz Prve hrvatske riječke gimnazije sa svojom mentoricom Dorom Božanić Malić i Hotelijersko turističke škole Opatija, s mentoricom Karmen Ujčić.

Osim sudionika iz Hrvatske, posebno nas je radovalo što su nam se ovaj put priključili i međunarodni gosti, profesori, pjesnici, nastavnici stranog jezika iz Turske, Brazila, Sjedinjenih Američkih Država, Sjeverne Makedonije, Španjolske, a imali smo i predstavnice koje su nam recitirale pjesme na poljskom.

Bilo je tu raznih jezika, od najzastupljenijeg engleskog, zatim latinskog, njemačkog, španjolskog, talijanskog, francuskog, turskog, mađarskog, poljskog, portugalskog, ruskog, srpskog pa sve do dijalektalnog nam materinskog jezika hrvatskoga.

Večer je započeo ravnatelj Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana Hrvoje Magdić pozdravivši sve prisutne, a kao i obično program su vodile profesorice Marijana Smolčec i Sunčica Sabljak.  

Bilo je vrlo zanimljivo, dinamično i svakako višejezično iskustvo, a svim sudionicima želimo od srca zahvaliti, počevši od organizatora pa do naših učenika i kolega mentora do stranih i domaćih gostiju što su pomogli da se ova tradicija održi bez obzira na sve epidemiološke prilike.

Snimku događaja možete pogledati na sljedećem link u prilogu:

SNIMKA: https://connect.carnet.hr/p2r92mep7bm/
Tražilica
 
ISŠ - kontakti
 
MATERIJALI ZA POPRAVNE I RAZREDNE ISPITE

Dragi učenici,

ovdje se nalaze pitanja i primjeri  zadataka za popravne i razredne ispite te općenito za svladavanje gradiva za sve predmete.

 
PRVI RAZREDI
 
DRUGI RAZREDI
 
TREĆI RAZREDI
 
Vremenici

 
Kutak za učenike
 
Školska knjižnica
 
Anketa
Jeste li pronašli informacije koje ste željeli na školskim web stranicama?
 

 

 
POVEZNICE

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2009.

Ukupno: 5180553
Ovaj mjesec: 6801
Ovaj tjedan: 493
Danas: 112
 

 
 
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
VIJESTI - NASLOVNICA
25.09.2020. 08:13
Digitalne potvrde za učenike
Dragi učenici i poštovani roditelji! Na poveznici https://potvrde.skole.hr/login prijavljujete se svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom (učenici) ili svojim pristupnim podacima sustavu e-Građani (preko Fine ili bankovnih tokena, najmanje treće razine - roditelji) te možete ispisati digitalnu potvrdu o školovanju. U padajućem izborniku moguće je odabrati svrhu potvrde. Potvrde koje su izdane putem tog sustava zamjenjuju u potpunosti potvrde iz škole u svim pravnim poslovima te više nije potrebno dolaziti po potvrde u školsku referadu. Potvrde se mogu spremiti na računalo, slati ili ispisivati, ovisno o potrebama. Sustav za izdavanje potvrda  podatke o učenicima preuzima iz baze podataka e-Matice u kojoj su svi učenici.

01.09.2021. 11:06
Produljenje ili izrada pretplatnih karata za učenike
Dragi roditelji i učenici, na web stranici ZET-a; https://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/produljenje-ili-izrada-pretplatnih-karata-za-ucenike-i-studente/499  nalaze se detaljne upute za izradu ili produljenje besplatnih karata za učenike. Za učenike će od 2. rujna bit omogućeno i znatno jednostavnije produljenje postojećih Pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, koje će se moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kao i kioscima ugovornih partnera (Tisak i iNovine). Zbog navedenoga, nije potrebno da učenici u školi potvrđuju produljenje ili izradu nove pretplatne karte.

22.07.2021. 10:14
eTwinning projekt Pokvareni telefon
Tijekom eTwinning projekta Pokvareni telefon, namijenjenog učenicima srednjih strukovnih škola, 30 učenika i 5 nastavnica naše škole sudjelovalo je u različitim projektnim aktivnostima. Osim naše škole u projektu su sudjelovale i strukovne škole iz Bedekovčine, Sarajeva i Varaždina. Učenici su se bavili temom medijske pismenosti i dezinformacija kroz igranje pokvarenog telefona, istraživanje tematike, pisanje lažnih članka i poruka, izradu stripova, izradu logo oznaka, avatara i dr.  Cilj projekta bio je unaprijediti vještinu komunikacije na hrvatskom jeziku, povećati odgovornost, uvidjeti vrijednost timskoga rada i suradnje, razviti kreativnost, poboljšati digitalnu pismenost kroz korištenje različitih digitalnih alata, unaprijediti istraživanje online stručne literature, osnažiti rješavanje problema, poboljšati kreiranje digitalnih materijala. Naši su učenici aktivno sudjelovali na nekoliko online sastanaka te uspješno surađivali u timskom radu s učenicima drugih škola.  Rezultat projekta su muzej lažnih vijesti, posteri, kvizovi, prezentacije, strip, e-novine i e-knjiga.  Nastavnice koje su provodile projekt: Josipa Zelić, Vanja Jug, Karmen Mott Bingula i stručne suradnice Sara Novak i Tanja Dumbović. U nastavku možete pogledati e-knjigu.

 

 

Uputite prijedloge, kritike, pohvale ... na web sadržaj škole na adresu:

industrijska.knjiznica

@gmail.com

 

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Industrijska strojarska škola / Avenija Marina Držića 14, HR-10000 Zagreb / ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr / ured@ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju