preskoči na sadržaj

Industrijska strojarska škola

 > Naslovnica
Vijesti

eTwinning projekt „The green changemakers“

Autor: Kristinka Lemaić, 13. 1. 2022.

Učenici ISŠ-a od studenog 2021. godine sudjeluju u međunarodnom eTwinning projektu “The green changemakers” u suradnji s nositeljima projekta Gimnazijom „Vukovar“ i Tehničkom školom iz Karlovca. Na samom početku projekta aktivnostima se priključila i anadolijska srednja škola Yunus Emre iz Bingola, Turska. Prije nekoliko dana projektu su se pridružili učenici i nastavnici iz  srednje škole koja je u Karmirgyughu, Armenija.

Cilj projekta je na inovativan način izraditi i provesti programe obrazovanja za održivi razvoj kroz razvoj kompetencija i aktivno sudjelovanje učenika u području održivog razvoja, a sve to uz osnaživanje partnerstva škola i lokalne zajednice u podizanju svijesti o održivom razvoju. U eTwinning projektu sudjeluju učenici 1.f i 2.e razreda ISŠ-a: Luka Dermišek, Nikola Maretić, Karlo Pavlečić, Dino Badić, Niko Palić, Juraj Blaić, Fran Božić-Jokić, Ivan Ercegovac i Zvonimir Zirdum. Učenike mentoriraju nastavnici Iva Bojčić, Josip Filić, Slaven Kuhar i Silvio Terze te voditeljica praktične nastave Kristinka Lemaić.

Aktivnosti projekta potaknut će učenike na djelovanje i iniciranje djelovanja usmjerenog ka ostvarenju ciljeva održivog razvoja i održivog društva u cijelosti. Niz edukativnih, informativnih, praktičnih i kreativnih aktivnosti te metode inovativnog i iskustvenog učenja podići će razinu znanja, svijesti i vještina za usvajanje “zelenih” životnih stilova u skladu s održivim razvojem. Informiranjem javnosti i medija o važnosti teme održivog razvoja, kao i o provedbi projekta, promovirat će se projektne aktivnosti, važnost održivog razvoja, briga za okoliš i prirodu te ekološke akcije, a sve sa svrhom razvoja održive zajednice.

Sve dosadašnje aktivnosti eTwinning projekta možete vidjeti na projektnom blogu „The green changemakers“, a još nekoliko informacija o projektu pročitajte klikom na „više“.

Specifični ciljevi projekta odnose se na podizanje svijesti i uključivanje učenika u procese (lokalnog i globalnog) održivog razvoja kroz osnaživanje kritičkog razumijevanja te stjecanje praktičnih znanja i vještina potrebnih za aktivno sudjelovanje u izazovima održivog razvoja, osnaživanje učenika za donošenje informiranih odluka i primjenu održivih načina života vezanih za vlastito zdravlje u međuovisnosti s prirodom i okolišem uz osvješćivanje učenika o važnosti održivog razvoja i njihove uloge u zajednici (provedba učeničkih projekata održivog razvoja u školi i/ili lokalnoj zajednici), osnaživanje nastavnika i dionika lokalne zajednice o održivom razvoju kroz informiranje brojnim kanalima komuniciranja u sklopu projekta te poticanje na aktivno sudjelovanje u ekološkim aktivnostima na dobrobit lokalne zajednice kao i unaprjeđenje odgojno-obrazovnih procesa “zelenim”, održivim i globalnim sadržajima korištenjem interaktivnih metoda i iskustvenim učenjem.

Realizacija projekta planirana je provođenjem 15 aktivnosti tijekom godine, a obuhvatit će uvodne informacije o projektu, predstavljanje projektnih partnera, izradu i izbor loga projekta, Netiquette, proučavanje, upoznavanje i predstavljanje 17 globalnih ciljeva, predanketu i završnu anketu, (samo)vrednovanja, doprinos ostvarenju ciljeva – praktične radove i rješenja, volonterske ekološke akcije prikupljanja EE otpada, obilježavanje prigodnih dana tijekom trajanja projekta, pozvano predavanje, izradu i predstavljanje e-knjige i bloga, diseminaciju i evaluaciju te oblak riječi za kraj.

Uspješno su ostvarene prve dvije aktivnosti koje obuhvaćaju predstavljanje projekta, upoznavanje s osnovnim informacijama o učenju uz pomoć eTwinning suradnje, upoznavanje s Kodeksom ponašanja eTwinning platforme te s Općom uredbom o zaštiti podataka GDPR. Učenici i nastavnici ažurirali su svoje profile i predstavili se izrađujući avatare po kojima će biti prepoznatljivi. Predstavljene su škole i gradovi sudionika, svi sudionici ispunili su predanketu te je izrađena lista sudionika projekta. U tijeku je provedba treće aktivnosti tj. odabir loga projekta. 
Tražilica
 
ISŠ - kontakti
 

Dragi učenici,

ovdje se nalaze pitanja i primjeri  zadataka za popravne i razredne ispite te općenito za svladavanje gradiva za sve predmete.

 
PRVI RAZREDI
 
DRUGI RAZREDI
 
TREĆI RAZREDI
 
Vremenici

 
Školska knjižnica
 
Anketa
Koliko često posjećujete ovu web stranicu?

 
POVEZNICE

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2009.

Ukupno: 5197682
Ovaj mjesec: 2566
Ovaj tjedan: 504
Danas: 15
 
 
 
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Industrijska strojarska škola / Avenija Marina Držića 14, HR-10000 Zagreb / ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr / ured@ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju