preskoči na sadržaj

Industrijska strojarska škola

 > Naslovnica
Vijesti

Logo našeg učenika vizualni je identitet međunarodnog eTwinning projekta

Autor: Josip Filić, 25. 1. 2022.

U trećoj aktivnosti međunarodnog eTwinning projekta „The green changemakers“ učenici iz Armenije, Turske i Hrvatske osmišljavali su, izrađivali, birali te u konačnici odabrali prijedlog loga učenika Karla Pavlečića iz 1.f razreda Industrijske strojarske škole za vizualni identitet projekta. Promišljajući o logu projekta, učenici su izradili prijedloge loga projekta (pojedinačno ili radeći u paru) te ih postavili na Padlet zid Koji bi logo trebao predstavljati naš projekt? Svi prijedlozi objedinjeni su u e-knjizi „The green changemakers – project logo“  kako bi ostao podsjetnik, ali i lijepa uspomena na suradnje u okviru projekta.

Za izradu loga, učenicima su preporučeni digitalni alati: Canva, Piktochart ili Freelogodesign, no mogli su koristiti i bilo koji drugi alat sličnih mogućnosti. Pripremljeni logo trebao je bi biti dimenzija 600 x 400 piksela. Za one s manje iskustva u korištenju alatom Canva, priložena je prezentacija s uputama o uporabi: Canva - tutorial . Za one koji žele više naučiti o Piktochartu priložen je tutorijal Piktochart - tutorijal , a više o načinu korištenja alata Freelogodesign učenici su mogli pročitati u izrađenom dokumentu Freelogodesign – tutorijal. 

Nakon što su loga izrađena i predstavljena, pristupilo se odabiru najprikladnijeg i najkreativnijeg loga izrađenog odgovarajućim online alatom. Kako je odabran pobjednički logo, pročitajte klikom na "više".

Kako bi odabrali najprihvatljiviji logo, provedeno je glasovanje putem Google obrazaca i to u dvije faze. Tijekom prve faze, glasovanje je bilo javno te su glasovati mogli ne samo članovi projekta, već i svi prijatelji projekta i eTwinninga. Nakon provedene prve faze glasovanja, izlučeno je pet loga s najvećim brojem glasova te se prešlo u drugu fazu glasovanja u kojoj su najprikladniji i najkreativniji logo, birali samo članovi projekta. U najuži krug izbora loga, ušla su loga učenica Gimnazije Vukovar Katarine Jovakarić čiji logo logo prikazuje 17 ciljeva održivog razvoja koji će biti obuhvaćeni tijekom realizacije projekta a koji ukazuju na važnost njihove realizacije u svakodnevnom životu kako bi svijet postao bolje mjesto te logo Lare Šijanović čiji logo pokazuje kako je u životu sve povezano i kako kroz održivo djelovanje možemo ostvariti dobrobit za sve pri čemu ciljevi održivog razvoja ukazuju na razgranatost održivog razvoja i navode sudionike projekta na promišljanje i poduzimanje zajedničkih akcije u harmoniji s prirodom.

Među pet najkreativnijih loga, plasirao se i logo Aleyne Yeal iz Yunus Emre Anadolu Lisesi iz Turske koja je poručila kako samo ukoliko djelujemo održivo i zeleno, možemo disati. U pet najprikladnijih loga, ušla su i dva loga učenika Industrijske strojarske škole iz Zagreba, pri čemu je Luka Dermišek logom predstavio zajednički doprinos održivom razvoju svih članova projekta dok je Karlo Pavlečić svojim logom prikazao kako doprinos ciljevima održivog razvoja mijenja ljude na bolje. Rezultati druge faze glasanja dostupni su putem poveznice Rezultati glasovanja Logo II. krug

Logo koji je izradio naš učenik Karlo Pavlečić osvojio je najviše glasova te je proglašen pobjedničkim logom i postavljen na na početnu stranicu uz opis projekta. Uz pobjednički logo, projekt je dobio na prepoznatljivosti i kvaliteti vizualnog identiteta. Projektni tim nastavlja s provođenjem aktivnosti razvojem kompetencija i aktivnim sudjelovanjem učenika u području održivog razvoja, a sve to uz osnaživanje partnerstva škola i lokalne zajednice u podizanju svijesti o održivom razvoju. Sve aktivnosti bilježe se na projektnom blogu.

 

 
Tražilica
 
Virtualna šetnja školom

 
ISŠ - kontakti

INDUSTRIJSKA STROJARSKA ŠKOLA

Avenija Marina Držića 14, Zagreb

e-mail: iss@ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr

01/6156 611  01/6152 955

01/6457 207

01/6457 208; 01/6457 209

VIJESTI IZ ŠKOLSKE KNJIŽNICE

 ISŠ

Priloženi dokumenti:
primjer popunjavanja uplatnice 1.PNG

 

 Pitanja i primjeri  zadataka za popravne i razredne ispite te za svladavanje gradiva za sve predmete.

 
PRVI RAZREDI
 
DRUGI RAZREDI
 
TREĆI RAZREDI
 
Vremenici

 
Školska knjižnica
 
Anketa
Koliko često posjećujete ovu web stranicu?

 
POVEZNICE

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2009.

Ukupno: 5231294
Ovaj mjesec: 664
Ovaj tjedan: 296
Danas: 20
 
 
 
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Industrijska strojarska škola / Avenija Marina Držića 14, HR-10000 Zagreb / ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr / ured@ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju