preskoči na sadržaj

Industrijska strojarska škola

 > Naslovnica
Vijesti

Webinar o eTwinningu u A, B, C modelima poučavanja

Autor: Josip Filić, 18. 6. 2022.

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) i eTwinning ambasadorica Ane Marketin-Sedlar i Daniele Usmiani, 17. lipnja 2022. održan je webinar pod nazivom ''eTwinning u A, B, C modelima poučavanja - inspiracija za odgojno-obrazovne djelatnike u osnovnim i srednjim školama''. Našu Školu predstavljali su nastavnik Josip Filić i voditeljica praktične nastave Kristinka Lemaić, a gost predavač bila je i Vesna Plenča iz Tehničke škole za strojarstvo i mehatroniku, Split. Predavači su prezentiranjem provedenih eTwinningovih projekata kroz praktičnu i teorijsku nastavu struke pokazali na koji način eTwinningova platforma obogaćuje samu nastavu te osnažuje struku. Učenici Industrijske strojarske škole od studenog 2021. godine sudjeluju u jednogodišnjem međunarodnom eTwinning projektu “The green changemakers” u suradnji s nositeljima projekta Gimnazijom „Vukovar“ i Tehničkom školom iz Karlovca. Na samom početku projekta aktivnostima se priključila i anadolijska srednja škola Yunus Emre iz Bingola, Turska, a nešto kasnije projektu su se pridružili učenici i nastavnici iz škole koja je u Karmirgyughu, Armenija. Cilj projekta je na inovativan način izraditi i provesti programe obrazovanja za održivi razvoj kroz razvoj kompetencija i aktivno sudjelovanje učenika u području održivog razvoja, a sve to uz osnaživanje partnerstva škola i lokalne zajednice u podizanju svijesti o održivom razvoju. O svim provedenim aktivnostima sudionici webinara mogli su se informirati tijekom predavanja nastavnika Filića i voditeljice Lemaić. Tako je završetak ovogodišnjeg ciklusa webinara pod nazivom ''eTwinning u A, B, C modelima poučavanja - inspiracija za odgojno-obrazovne djelatnike u osnovnim i srednjim školama'', eTwinningovih ambasadorica Daniele Usmiani i Ane Marketin-Sedlar, odaslao poruku - Be cool, recycle in school! 

U eTwinning projektu sudjeluju učenici 1.f, 2.e i 3.e razreda ISŠ-a: Luka Dermišek, Nikola Maretić, Karlo Pavlečić, Dino Badić, Niko Palić, Juraj Blaić, Fran Božić-Jokić, Ivan Ercegovac, Zvonimir Zirdum, Amal Hadžić, Dorian Svibovec i Danijel Grgurić.

Aktivnosti projekta potaknule su učenike na djelovanje i iniciranje djelovanja usmjerenog ka ostvarenju ciljeva održivog razvoja i održivog društva u cijelosti. Niz edukativnih, informativnih, praktičnih i kreativnih aktivnosti te metode inovativnog i iskustvenog učenja podići će razinu znanja, svijesti i vještina za usvajanje “zelenih” životnih stilova u skladu s održivim razvojem. Informiranjem javnosti i medija o važnosti teme održivog razvoja, kao i o provedbi projekta, promovirat će se projektne aktivnosti, važnost održivog razvoja, briga za okoliš i prirodu te ekološke akcije, a sve sa svrhom razvoja održive zajednice.

Specifični ciljevi projekta odnose se na podizanje svijesti i uključivanje učenika u procese (lokalnog i globalnog) održivog razvoja kroz osnaživanje kritičkog razumijevanja te stjecanje praktičnih znanja i vještina potrebnih za aktivno sudjelovanje u izazovima održivog razvoja, osnaživanje učenika za donošenje informiranih odluka i primjenu održivih načina života vezanih za vlastito zdravlje u međuovisnosti s prirodom i okolišem uz osvješćivanje učenika o važnosti održivog razvoja i njihove uloge u zajednici (provedba učeničkih projekata održivog razvoja u školi i/ili lokalnoj zajednici), osnaživanje nastavnika i dionika lokalne zajednice o održivom razvoju kroz informiranje brojnim kanalima komuniciranja u sklopu projekta te poticanje na aktivno sudjelovanje u ekološkim aktivnostima na dobrobit lokalne zajednice kao i unaprjeđenje odgojno-obrazovnih procesa “zelenim”, održivim i globalnim sadržajima korištenjem interaktivnih metoda i iskustvenim učenjem.

Realizacija projekta planirana je provođenjem 15 aktivnosti tijekom godine, a obuhvatit će uvodne informacije o projektu, predstavljanje projektnih partnera, izradu i izbor loga projekta, Netiquette, proučavanje, upoznavanje i predstavljanje 17 globalnih ciljeva, predanketu i završnu anketu, (samo)vrednovanja, doprinos ostvarenju ciljeva – praktične radove i rješenja, volonterske ekološke akcije prikupljanja EE otpada, obilježavanje prigodnih dana tijekom trajanja projekta, pozvano predavanje, izradu i predstavljanje e-knjige i bloga, diseminaciju i evaluaciju te oblak riječi za kraj.

 
Tražilica
 
Virtualna šetnja školom

 
ISŠ - kontakti

INDUSTRIJSKA STROJARSKA ŠKOLA

Avenija Marina Držića 14, Zagreb

e-mail: iss@ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr

01/6156 611  01/6152 955

01/6457 207

01/6457 208; 01/6457 209

VIJESTI IZ ŠKOLSKE KNJIŽNICE

 ISŠ

Priloženi dokumenti:
primjer popunjavanja uplatnice 1.PNG

 

 Pitanja i primjeri  zadataka za popravne i razredne ispite te za svladavanje gradiva za sve predmete.

 
PRVI RAZREDI
 
DRUGI RAZREDI
 
TREĆI RAZREDI
 
Vremenici

 
Školska knjižnica
 
Anketa
Koliko često posjećujete ovu web stranicu?

 
POVEZNICE

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2009.

Ukupno: 5231308
Ovaj mjesec: 674
Ovaj tjedan: 306
Danas: 33
 
 
 
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Industrijska strojarska škola / Avenija Marina Držića 14, HR-10000 Zagreb / ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr / ured@ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju