preskoči na sadržaj

Industrijska strojarska škola

 > Naslovnica
Vijesti

Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.

Autor: Kristinka Lemaić, 3. 3. 2021.

Učenici i nastavnici Industrijske strojarske škole sudjelovali su u nacionalnoj kampanji sadnje stabala pod nazivom Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021. godine sa sloganom “Zasadi stablo, ne budi panj” i na taj način pomogli u realizaciji strategija ublažavanja posljedica klimatskih promjena prema EU standardima. U globaliziranom svijetu koji se sve brže mijenja i obilježen je izazovima poput četvrte industrijske revolucije i zelene tranzicije, ali i brojnim ugrozama kao što su klimatske promjene, pandemije, geopolitički poremećaji ili migracije, planiranje budućnosti možda je važnije nego ikada prije. Pravodobno prepoznavanje potreba, trendova, vlastitih prednosti i slabosti ključno je za pretvaranje izazova u razvojne prilike, ali i za jačanje otpornosti društva i postizanje njegove veće spremnosti za suočavanje s nepredvidivim okolnostima postojećih, ali i nadolazećih klimatskih promjena. Stoga su se učenici i nastavnici Industrijske strojarske škole uključili u kampanju udruge “Zasadi stablo, ne budi panj!” 

Udruga “Zasadi stablo, ne budi panj!” i ove godine nastavlja uspješnu kampanju sadnje stabala u Republici Hrvatskoj, u kojoj je, do sada, više od 20.000 raznih sudionika diljem Hrvatske zasadilo 60.000 stabala. U Udruzi su svjesni potrebe za djelovanjem u utrci s klimatskom krizom i zato nude odgovor u obliku ekološke kampanje kako bismo svi zajedno podizali ekološku svijest te potvrdili društvenu i ekološku odgovornostKampanja „Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj“ održava se u razdoblju od 1. do 7. ožujka 2021. godine na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj. Učenici i nastavnici Industrijske strojarske škole zasadili su u dvorištu Škole sadnice dviju jabuka, tri trešnje, dvije marelice te po jednu sadnicu višnje, breskve i šljive.  Zasađene sadnice digitalno su kartografski vizualizirane na poveznici https://panj.crogis.hr/

 

Učenici i nastavnici na taj su način ispunili ciljeve kampanje:  

 • stvaranje simbioze građana, institucija i struke s ciljem realiziranja kampanje zajedničkim snagama, 
 • poticanje na sadnju autohtonih sorti svih biljnih vrsta, 
 • zadovoljavanje potrebe za edukacijama kako bi se umanjio rizik nepotpunog shvaćanja ekoloških problema, 
 • stvaranje promjene kod širokog kruga ljudi, 
 • pojedinačni doprinosi, sinergijski učinak, 
 • kreiranje pravilnog stava koji se odnosi na posljedice štetnog ljudskog ponašanja u okolišu, 
 • podizanje kvalitete života u suradnji s društvima i organizacijama identičnih ciljeva kao i s nadležnim institucijama koje pridonose kvaliteti uvjeta za rad, življenje i kretanje, 
 • poticanje građana na veću socijalnu uključenost u provedbi ekoloških kampanja, 
 • povezivanje i razvitak pozitivnih emocija boravkom u prirodi, 
 • postavljanje novih standarda kao odgovor na ekološke izazove, 
 • privlačenje publiciteta na probleme ekologije, 
 • stvaranje kolektivnog zadovoljstva zbog aktivnosti usmjerenih na očuvanje okoliša. 

Zahvaljujemo Udruzi "Zasadi stablo, ne budi panj" na organizaciji kampanje te posebno zahvaljujemo tvrtki Valzor d.o.o. i rasadniku Kerestinec za sponzoriranje sadnica voćaka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tražilica
 
ISŠ - kontakti
 
MATERIJALI ZA POPRAVNE I RAZREDNE ISPITE

Dragi učenici,

ovdje se nalaze pitanja i primjeri  zadataka za popravne i razredne ispite te općenito za svladavanje gradiva za sve predmete.

 
PRVI RAZREDI
 
DRUGI RAZREDI
 
TREĆI RAZREDI
 
Vremenici

 
Kutak za učenike
 
Školska knjižnica
 
Anketa
Jeste li pronašli informacije koje ste željeli na školskim web stranicama?
 

 

 
POVEZNICE

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2009.

Ukupno: 5180548
Ovaj mjesec: 6796
Ovaj tjedan: 488
Danas: 107
 

 
 
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
VIJESTI - NASLOVNICA
25.09.2020. 08:13
Digitalne potvrde za učenike
Dragi učenici i poštovani roditelji! Na poveznici https://potvrde.skole.hr/login prijavljujete se svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom (učenici) ili svojim pristupnim podacima sustavu e-Građani (preko Fine ili bankovnih tokena, najmanje treće razine - roditelji) te možete ispisati digitalnu potvrdu o školovanju. U padajućem izborniku moguće je odabrati svrhu potvrde. Potvrde koje su izdane putem tog sustava zamjenjuju u potpunosti potvrde iz škole u svim pravnim poslovima te više nije potrebno dolaziti po potvrde u školsku referadu. Potvrde se mogu spremiti na računalo, slati ili ispisivati, ovisno o potrebama. Sustav za izdavanje potvrda  podatke o učenicima preuzima iz baze podataka e-Matice u kojoj su svi učenici.

01.09.2021. 11:06
Produljenje ili izrada pretplatnih karata za učenike
Dragi roditelji i učenici, na web stranici ZET-a; https://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/produljenje-ili-izrada-pretplatnih-karata-za-ucenike-i-studente/499  nalaze se detaljne upute za izradu ili produljenje besplatnih karata za učenike. Za učenike će od 2. rujna bit omogućeno i znatno jednostavnije produljenje postojećih Pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, koje će se moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kao i kioscima ugovornih partnera (Tisak i iNovine). Zbog navedenoga, nije potrebno da učenici u školi potvrđuju produljenje ili izradu nove pretplatne karte.

22.07.2021. 10:14
eTwinning projekt Pokvareni telefon
Tijekom eTwinning projekta Pokvareni telefon, namijenjenog učenicima srednjih strukovnih škola, 30 učenika i 5 nastavnica naše škole sudjelovalo je u različitim projektnim aktivnostima. Osim naše škole u projektu su sudjelovale i strukovne škole iz Bedekovčine, Sarajeva i Varaždina. Učenici su se bavili temom medijske pismenosti i dezinformacija kroz igranje pokvarenog telefona, istraživanje tematike, pisanje lažnih članka i poruka, izradu stripova, izradu logo oznaka, avatara i dr.  Cilj projekta bio je unaprijediti vještinu komunikacije na hrvatskom jeziku, povećati odgovornost, uvidjeti vrijednost timskoga rada i suradnje, razviti kreativnost, poboljšati digitalnu pismenost kroz korištenje različitih digitalnih alata, unaprijediti istraživanje online stručne literature, osnažiti rješavanje problema, poboljšati kreiranje digitalnih materijala. Naši su učenici aktivno sudjelovali na nekoliko online sastanaka te uspješno surađivali u timskom radu s učenicima drugih škola.  Rezultat projekta su muzej lažnih vijesti, posteri, kvizovi, prezentacije, strip, e-novine i e-knjiga.  Nastavnice koje su provodile projekt: Josipa Zelić, Vanja Jug, Karmen Mott Bingula i stručne suradnice Sara Novak i Tanja Dumbović. U nastavku možete pogledati e-knjigu.

 

 

Uputite prijedloge, kritike, pohvale ... na web sadržaj škole na adresu:

industrijska.knjiznica

@gmail.com

 

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Industrijska strojarska škola / Avenija Marina Držića 14, HR-10000 Zagreb / ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr / ured@ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju