preskoči na sadržaj

Industrijska strojarska škola

 > Naslovnica
Vijesti

Industrijska strojarska škola na III. Znanstveno-stručnoj konferenciji

Autor: Kristinka Lemaić, 30. 11. 2021.

Na video platformi Zoom 30. studenoga 2021. godine održana je III. Znanstveno-stručna konferencija s temom Modeli prevencije u zajednici - partnerstvo znanosti i prakse. Cilj Konferencije bio je osnaživanje stručnjaka te razmjena iskustava vezano uz modele prevencije u zajednici i zaštiti ljudskih prava kroz diseminaciju i uključenje zajednice u cjelini; od vijeća za prevenciju, lokalne samouprave, odgojno-obrazovnih djelatnika, policijskih službenika, ustanova socijalne skrbi, udruga, zdravstvenih ustanova do drugih stručnjaka te građana, volontera i mladih.

Konferenciju je organiziralo Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava uz koordiniranje vanjske suradnice mr. sc. Andreje Marcetić te Agate Smoljan, voditeljice Županijskog stručnog vijeća Grada Zagreba za predmetno područje Građanski odgoj i obrazovanje u korelaciji s drugim međupredmetnim temama koje djeluje u okviru Agencije za odgoj i obrazovanje. Moderatorica Konferencije bila je Iva Bojčić, prof., nastavnica hrvatskoga jezika i etike u Industrijskoj strojarskoj školi (ISŠ), Zagreb.

I ove su godine, po treći put, na Konferenciji sudjelovale odgojno-obrazovne djelatnice ISŠ-a, nastavnica Iva Bojčić i voditeljica praktične nastave Kristinka Lemaić govoreći o načinima povezivanje praktične nastave s temama tolerancije i prevencije nasiljaU svom su izlaganju Nasilje nije hrabrost - prevencija vršnjačkog nasilja u Industrijskoj strojarskoj školi u okolnostima nastalima uslijed COVID-19, nastavnice promovirale interaktivnu e-Knjigu “Povezivanje praktične nastave s temama tolerancije i prevencije nasilja” u izradi koje je, osim Ive Bojčić i Kristinke Lemaić, sudjelovao i ravnatelj ISŠ-a Nenad Pavlinić. 

Na poveznici https://libar.carnet.hr/, svi učenici i nastavnici Republike Hrvatske mogu pristupiti e-Knjizi autentifikacijom AAI@EduHr elektroničkim identitetom. Autori su e-Knjigu izradili za učenike prvih razrednih odjela ISŠ-a kao motivaciju za sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima koje ISŠ provodi s Organizacijom Status M. Organizacija je to koja osvještava, propituje i dekonstruira društvene norme i stereotipe i promovira odgovorno ponašanje s ciljem izgradnje rodno ravnopravnog, inkluzivnog i nenasilnog društva. Radom u zajednici, primarno s muškarcima, Status M osnažuje mladiće, očeve, buduće očeve i pripadnike marginaliziranih skupina za postizanje društvene promjene u zajednici. Organizacija tako informira javnost, osnažuje stručnjake i stručnjakinje i zagovara unaprjeđenje javnih politika i praksi, sve s ciljem ostvarenja svoje vizije – društva nenasilja, inkluzije i rodne ravnopravnosti. S obzirom na to da Status M surađuje s brojnim drugim odgojno-obrazovnim ustanovama, autori e-Knjige vjeruju da će e­-knjiga edukativno i preventivno djelovati i na učenike diljem Hrvatske čemu će pomoći i diseminacija e-Knjige na Konferenciji.

Aktivnosti u e-Knjizi doprinose ostvarenju odgojno-obrazovnih ishoda mnogih međupredmetnih tema te će učenici moći:

 • pročitati uvodnu riječ autora te informacije o povezivanju praktične i teorijske nastave s temama tolerancije i prevencije nasilja
 • pročitati opis i saznati svrhu rada organizacije Status M
 • pogledati video “Budi muško, ne budi nasilan”
 • pogledati video “Budi muško, poštuj djevojke”
 • pogledati video “Budi muško, ne diskriminiraj”
 • pročitati sve o projektu ISŠ-a “Budi muško, mijenjaj pravila”
 • pogledati video učenika ISŠ-a “Budi muško, mijenjaj pravila”
 • izraditi prijedlog digitalnog plakata
 • pogledati foto-galeriju s dodjele Nagrade Grada Zagreba “Luka Ritz – nasilje nije hrabrost” koju je 2019. godine osvojio učenik ISŠ-a
 • pročitati sve o projektu ISŠ-a “Reagiraj ljudski protiv nasilja”
 • pogledati video učenika ISŠ-a “Reagiraj ljudski protiv nasilja”
 • pročitati kako su učenici ISŠ-a zagovarali toleranciju u videokonferenciji StudentsMeetCRO 2019. godine
 • izraditi prijedlog digitalne umne mape
 • pročitati kako su učenici ISŠ-a 2019. godine obilježili Dan ružičastih majica
 • pročitati i pogledati foto-galeriju sa svečanog primanja održanog 2021. godine na kojem je predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Joško  Klisović  primio učenicu ISŠ-a Viktoriju Bugan i ostale učenike nominirane za Nagradu „Luka Ritz – nasilje nije hrabrost“
 • odigrati digitalnu igru memorije
 • provjeriti svoje znanje rješavanjem kviza.

Kako biti svoj, ali i povezan s okolinom, zauzimati se za svoje ciljeve i graditi kvalitetne odnose, uči se od najranijih dana. Autori e-Knjige vjeruju da će pristupačnost sadržaja e-Knjige doprinijeti izgradnji pozitivnih vrijednosti djece i mladih. Autori su zahvalni na pozivu da, uz još desetak izlagača iz 16 ustanova, predstave primjere dobre prakse na III. Znanstveno-stručnoj konferencije Modeli prevencije u zajednici i zaštita ljudskih prava – partnerstvo znanosti i prakse koju su pratila 73 sudionika ocijenivši ocjenom odličan aktualnost i zanimljivost tema, a ocjenu odličan sudionici su dodijelili i kvaliteti organizacije i vođenja Konferencije.
Tražilica
 
ISŠ - kontakti
 

Dragi učenici,

ovdje se nalaze pitanja i primjeri  zadataka za popravne i razredne ispite te općenito za svladavanje gradiva za sve predmete.

 
PRVI RAZREDI
 
DRUGI RAZREDI
 
TREĆI RAZREDI
 
Vremenici

 
Školska knjižnica
 
Anketa
Koliko često posjećujete ovu web stranicu?

 
POVEZNICE

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2009.

Ukupno: 5197683
Ovaj mjesec: 2567
Ovaj tjedan: 505
Danas: 17
 
 
 
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Industrijska strojarska škola / Avenija Marina Držića 14, HR-10000 Zagreb / ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr / ured@ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju