preskoči na sadržaj

Industrijska strojarska škola

 > Naslovnica
Vijesti

Obavijest učenicima i roditeljima o povratu udžbenika te o udžbenicima za sljedeću školsku godinu

Autor: TANJA Novak Pavić, 21. 5. 2020.

I sljedeće školske godine udžbenici će biti besplatni za učenike

Dragi učenici, poštovani roditelji! Izvješćujemo vas da će svi učenici, unatoč situaciji s održavanjem online nastave, vratiti zadužene udžbenike u školu. Dakle, učenici koji su besplatne udžbenike dobili za školsku 2019./2020. godinu obvezni su ih vratiti po završetku nastavne godine, odnosno zadnjih dana nastave u dogovoru s razrednikom. Učenici udžbenike vraćaju razredniku, a nisu dužni vratiti radne bilježnice, osim u slučaju ako su neispunjene. Učenici koji će polaziti program dopunskog rada te polagati popravne ispite zadržavaju udžbenike koji su im potrebni te ih vraćaju razredniku po završetku navedenih aktivnosti. Učenici koji ponavljaju razred također vraćaju sve udžbenike. 

Učenici prvih i drugih razreda udžbenike će vratiti u lipnju 2020., prema dogovoru s njihovim razrednicima.

Napominjemo da će Grad Zagreb i u sljedećoj školskoj godini 2020./2021. osigurati školske udžbenike besplatne za učenike srednjih škola kojima je osnivač Grad Zagreb te za učenike srednjih škola izvan Zagreba koji imaju prebivalište na području Grada Zagreba. Roditelji / staratelji će, za udžbenike koji će se dodijeliti sljedeće školske godine, neposredno prije njihovog preuzimanja, potpisati revers, čime će se obvezati na povrat neoštećenih /upotrebljivih udžbenika. 
Tražilica
 
ISŠ - kontakti
 
MATERIJALI ZA POPRAVNE I RAZREDNE ISPITE

Dragi učenici,

ovdje se nalaze pitanja i primjeri  zadataka za popravne i razredne ispite te općenito za svladavanje gradiva za sve predmete.

 
PRVI RAZREDI
 
DRUGI RAZREDI
 
TREĆI RAZREDI
 
Vremenici

 
Kutak za učenike
 
Školska knjižnica
 
Anketa
Jeste li pronašli informacije koje ste željeli na školskim web stranicama?
 

 

 
POVEZNICE

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2009.

Ukupno: 5146170
Ovaj mjesec: 689
Ovaj tjedan: 558
Danas: 37
 

 
 
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
VIJESTI - NASLOVNICA
06.05.2021. 09:27
Povratak u školu u ponedjeljak 10. svibnja 2021. godine
Dragi učenici, poštovani roditelji! Prema odluci Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, od sljedećeg tjedna se svi zagrebački srednjoškolci vraćaju na nastavu u školske klupe. Dakle, nastava od ponedjeljka, 10. svibnja 2021. godine, počinje u školi u prijepodnevnoj smjeni u 8 sati prema jutarnjem rasporedu.

22.04.2021. 17:08
Plasman naših učenika na Državno natjecanje učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2021.
Na temelju Pravila i uputa za organizaciju i provedbu Worldskills Croatia smotri u školskoj godini 2020./2021., Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih objavila je popis odabranih radova i Vježbeničkih tvrtki: https://www.worldskillscroatia.hr/media/2360/popis-odabranih-radova-i-vjezbenickih-tvrtki-wsc-smotre-2021.pdf među kojima je i rad naših učenika - drobilica za plastiku. WSC smotre 2021. organizirat će se u virtualnom okruženju. Najboljih pet radova svake smotre bit će predstavljeno na mrežnim stranicama Agencije https://www.asoo.hr/ i WorldSkills Croatia https://www.worldskillscroatia.hr/hr/naslovnica/ gdje će biti objavljena i poveznica za glasanje. Od 25. travnja 2021. do 4. svibnja 2021. bit će otvoreno online glasanje gdje će posjetitelji mrežnih stranica odabrati najbolji rad i Vježbeničku tvrtku. Svih pet najboljih radova svake WSC smotre bit će prikazani digitalno na centralnoj lokaciji gdje će se održavati Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2021. Čestitamo na ovom velikom uspjehu našim učenicima Juraju Brezaku iz 2.f, Dorianu Jankoviću iz 3.c i Karlu Krnjiću iz 1.a kao i njihovim mentorima - strukovnom učitelju Josipu Filiću i voditeljici Praktične nastave Kristinki Lemaić. Zahvaljujemo svima koji su  savjetima i potporom pomogli u izradi drobilice.

22.04.2021. 15:36
Noć knjige 2021. - Ljekovita moć knjige
I ove godine u Noći knjige, 23. travnja 2021. godine, već desetu godinu zaredom, želimo skrenuti pozornost na knjigu, na radost i veselje čitanja. U petak 23. travnja slavimo jubilarnu desetu Noć knjige. U Godini čitanja osobito je potrebno skrenuti pozornost na knjigu i čitanje te govoriti o položaju i vrijednosti knjige u suvremenom društvu. Predstavljamo vam Knjigušku, zaštitno lice Noći knjige 2021. Ona je pripovjedačica ljekovitih priča, krojačica, iscjeliteljica staroga kova što za svaku boljku nudi čarobna slova!    Tema ovogodišnje Noći knjige 2021. je ljekovita moć knjige. "Kada govorimo o knjigama, volimo ih isticati kao riznice znanja, vrelo zanimljivih priča i inspiracije. No snaga pisane riječi očituje se i u njezinoj sposobnosti da utječe na nas, mijenja naš doživljaj svijeta i sebe samih, omogućuje nam susret s „drugim“, nepoznatim, razvija empatiju i suosjećanje. U Noći knjige 2021. stoga vas potičemo da razmišljate o ljekovitim moćima knjiga – u razdobljima društvenih i intimnih kriza, kada im se okrećemo tražeći odgovor na pitanja koja nas muče. Katkad će odgovori koje u njima pronađemo biti utješni, katkad uznemirujući, a neki će sigurno i duboko protresti naša temeljna uvjerenja. Veliki Fjodor Mihajlovič Dostojevski, kojem ove godine proslavljamo 200. obljetnicu rođenja i 140. obljetnicu smrti, u baštinu nam je ostavio sljedeću misao: Kada je bogatstvo izgubljeno – ništa nije izgubljeno, kada je zdravlje izgubljeno – skoro sve je izgubljeno. Mogu li nam, i kako, knjige pomoći u održavanju zdravlja pojedinca i društva? Koje bismo knjige kao lijek „prepisali“ sebi i drugima – i zašto? Može li se svakom vremenu preporučiti neka knjiga kao lijek? Koju bismo literaturu ponudili kao spas vremenu u kojem danas živimo?" Zdravlje nije samo odsustvo bolesti, već i prisustvo knjiga u našem životu.

 

 

Uputite prijedloge, kritike, pohvale ... na web sadržaj škole na adresu:

industrijska.knjiznica

@gmail.com

 

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Industrijska strojarska škola / Avenija Marina Držića 14, HR-10000 Zagreb / ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr / ured@ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju