preskoči na sadržaj

Industrijska strojarska škola

 > Nastava  > Natjecanja
Natjecanja

Državno natjecanje učenika u zanimanjima instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater

Autor: Kristinka Lemaić, 17. 4. 2018. 17:03

Industrijsko - obrtnička škola u Šibeniku bila je 16. i 17. travnja 2018. godine domaćin Državnog natjecanja srednjih strukovnih škola obrazovnog sektora strojarstva, brodogradnje i metalurgije za učenike u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater. Učenici 3.d razreda naše Škole u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije Nikola Kovač i Nikola Mikuš osvojili su iznimno uspješno četvrto mjesto. Naši učenici Kovač i Mikuš natjecali su se u kategoriji učenika vodoinstalatera pod vodstvom mentorice teorijskih nastavnih sadržaja Katarine Knežević dok je za praktični dio natjecanja bio zadužen mentor Slaven Kuhar. Učenici 3.e razreda Ivan Jurić i Dino Ibraković predstavljali su našu Školu natječući se u zanimanju učenika instalatera grijanja i klimatizacije. Ivan i Dino su, vođeni mentorima teorijskog i praktičnog dijela, Damirom Derišem i Slavenom Kuharom, osvojili odlično deveto mjesto. Iskrene čestitke svim natjecateljima i mentorima!

[više]

Državno natjecanje učenika strojarskih zanimanja

Autor: Kristinka Lemaić, 13. 4. 2018. 15:22

Državno natjecanje učenika strojarskih zanimanja održalo se u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu 12. i 13. travnja 2018. godine. Ukupno 43 učenika natjecala su se u područjima CNC tehnike glodanja i tokarenja te dizajniranju računalom u  AutoCAD-u i CATIA-i.  Osim učenika iz škole domaćina natjecanja, sudjelovali su i učenici iz Krapine, Varaždina, Zagreba, Karlovca, Rijeke, Zadra, Benkovca, Bjelovara, Virovitice, Đakova, Oroslavlja, Osijeka, Šibenika i Županje. Organizatori Državnog natjecanja, uz Tehničku školu iz Slavonskog Broda, bili su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Upravni odjel za društvene djelatnosti Brodsko-posavske županije. Industrijsku strojarsku školu predstavljao je učenik 2.c razreda Bruno Šikac u kategoriji dizajniranja računalom u AutoCAD- u u kojoj se natjecalo deset učenika. Naš Bruno Šikac osvojio je izvrsno sedmo mjesto pod vodstvom mentora Mate Sabola nastavnika strojarske skupine predmeta. Ovo je prvi puta da je učenik naše Škole sudjelovao na Državnom natjecanju u dizajniranju računalom u AutoCAD-u odmjerivši znanje s učenicima četverogodišnjih strukovnih škola pa samim time uspjeh učenika Brune Šikca i mentora Mate Sabola smatramo još značajnijim.

[više]

Međužupanijska natjecanja učenika Industrijske strojarske škole

Autor: Kristinka Lemaić, 23. 2. 2018. 17:47

Učenici i njihovi mentori iz Industrijske strojarske škole sudjelovali su 23. veljače 2018. godine na Međužupanijskom natjecanju učenika u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije i učenika u zanimanju vodoinstalater koje je održano u Školi za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Zagrebu. Učenici 3. d razreda Industrijske strojarske škole Nikola Kovač i Nikola Mikuš osvojili su treće mjesto u kategoriji učenika u zanimanju vodoinstalater, a učenici 3. e razreda Ivan Jurić i Dino Ibraković osvojili su četvrto mjesto u kategoriji učenika u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije. Svojim plasmanom učenici u oba zanimanja dobili su mogućnost sudjelovanja na Državnom natjecanju koje će se održati u Industrijsko-obrtničkoj školi u Šibeniku. Uspjehu naših učenika znatno su doprinijele opsežne pripreme teorijskog i praktičnog dijela natjecanja koje su vodili nastavnici Katarina Knežević, Damir Deriš i Slaven Kuhar.

Međužupanijsko natjecanje učenika u zanimanju automehaničar održano je u Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi u Zagrebu. Nastavnici Karmen Mott-Bingula, Meri Ružević i Damir Završki pripremali su učenike 3. a razreda Industrijske strojarske škole Marka Mostarca i Andreja Arla  koji su osvojili izvrsno osmo i deveto mjesto.

U Tehničkoj strojarskoj školi Fausta Vrančića učenici  2.c razreda u zanimanju tehnički crtač Bruno Šikac i Marko Soldo  odmjerili su snage s učenicima četverogodišnjih strukovnih škola natječući se u dizajniranju računalom u AutoCAD-u. Učenike je pripremao nastavnik Mate Sabol. Marko Soldo osvojio je hvalevrijedno dvanaesto mjesto, a Bruno Šikac osvojio je drugo mjesto i tim rezultatom osigurao plasman na Državno natjecanje koje će se održati u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu.

Čestike svim učenicima i nastavnicima na ostvarenim rezultatima.

Fotografije se nalaze u nastavku pod "više".

[više]

Naši učenici Marko i Tomislav - pobjednici Scanijinog natjecanja

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 4. 12. 2017. 09:28

U već prije najavljenom finalu regionalnog natjecanja tvrtke Scania, globalne automobilske industrije, u subotu 2. prosinca 2017. godine naši su učenici Tomislav Štirinić i Marko Mostarac iz 3.a razreda osvojili prvo mjesto i zlatne medalje u kategoriji timskog natjecanja za učenike i studente. Paralelno sa službenim natjecanjem za profesionalne Scania timove, organizirano je to školsko natjecanje s ciljem predstavljanja vještina i znanja te profesionalnog i timskog rada u servisiranju vozila. Čestitamo našim učenicima koji su na izvanredan način predstavili svoj rad, znanje i vještine pa i našu školu, i u konkurenciji između desetak timova bili najbolji.  Čestitke također i njihovim mentorima profesorima Karmen Mott Bingula i Dragomiru Bjelanoviću. Fotografije naših pobjednika iz Scanijinih radionica možete pogledati pod više.

[više]

Djelatnici naše škole osvojili 3. mjesto na nagradnom natjecanju u izradi digitalnih nastavnih materijala

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 31. 10. 2017. 09:49

Na CARNetovoj korisničkoj konferenciji (CUC 2017) 10. studenoga bit će uručene nagrade najboljim nastavnicima  koji su u natjecanju pod nazivom "Pravi kaLibar za znanje 2017" potaknuli izvrsnost u izradi digitalnih nastavnih materijala. Nastavnici osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske izrađivali su nastavne sadržaje u CARNetovom alatu Libar na temu „Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije“. U konkurenciji od 21 prijavljenog digitalnog sadržaja, naša voditeljica praktične nastave Kristinka Lemaić kao autorica i strukovni učitelj Josip Filić kao koautor, osvojili su izvrsno 3. mjesto sa svojim digitalnim radom "Sigurnost i zaštita zdravlja na radu". Čestitamo našim djelatnicima što na izvrstan i kreativan način predstavljaju svoje znanje i našu školu! Sve nagrađene radove možete pogledati u nastavku na poveznicama koristeći svoj AAI@EduHr elektronički identitet.

[više]

Državno natjecanje učenika srednjih škola u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater

Autor: Kristinka Lemaić, 4. 5. 2017. 09:05

Obrtna tehnička škola u Splitu bila je 2. i 3. svibnja 2017. godine domaćin Državnog natjecanja srednjih škola za učenike u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater. Na Natjecanju je sudjelovalo ukupno jedanaest strukovnih škola Republike Hrvatske. Učenici 3.d razreda naše Škole Ivan Lukić i Petar Tadić osvojili su iznimno uspješno 4. mjesto. Ivan i Petar natjecali su se u zanimanju učenika vodoinstalatera pod vodstvom mentorice teorijskih nastavnih sadržaja Katarine Knežević dok je za praktični dio natjecanja bio zadužen mentor Slaven Kuhar. Učenici 3.e razreda Marin Perić i Kristijan Sedić predstavljali su našu Školu natječući se u zanimanju učenika instalatera grijanja i klimatizacije. Marin i Kristijan su, vođeni mentorima teorijskog i praktičnog dijela Damirom Derišem i Slavenom Kuharom, osvojili 7. mjesto. Težište strukovnih škola je učenje temeljeno na radu pa tako praktični dio natjecanja razumijeva veći udio bodova u ukupnom poretku i zato posebne pohvale, za izvrsne rezultate i sam plasman na Državno natjecanje naših učenika, zaslužuje dvostruki mentor praktičnog dijela natjecanja Slaven Kuhar. Iskrene čestitke svim natjecateljima i mentorima!

[više]

Državno natjecanje učenika u zanimanju tokar i srodna zanimanja područja obrade i montaže

Autor: Kristinka Lemaić, 7. 4. 2017. 14:06

Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci bila je 5. i 6. travnja 2017. godine domaćin Državnog natjecanja za učenike u zanimanju tokar i srodna zanimanja područja obrade i montaže. U konkurenciji 14 strukovnih škola Republike Hrvatske koje su, osim iz Rijeke i Zagreba, bile iz Varaždina, Splita, Nove Gradiške, Slavonskog Broda, Velike Gorice, Donjeg Miholjca, Ludbrega, Vrbovca, Karlovca, Požege i Čakovca, učenik 2.c razreda naše Škole Filip Frljak osvojio je iznimno uspješno 3. mjesto. Iako su sve nas mentori, Ivo Tabak i Jadranko Kezerić, već pomalo navikli na sjajne rezultate s natjecanja, ne smijemo zaboraviti naglasiti da ovakvim uspjesima uvijek prethode iscrpne pripreme teorijskog i praktičnog dijela natjecanja koje zahtijevaju stručnost, vrijeme, strpljivost, ali i silnu energiju i nastavnika, i učenika. I zato, u ime svih učenika i djelatnika Industrijske strojarske škole, Zagreb

iskrene čestitke Filipu Frljaku i njegovim mentorima!

[više]

Naši učenici i na drugim međužupanijskim natjecanjima

Autor: Kristinka Lemaić, 2. 3. 2017. 13:24

U petak 24. veljače 2017. godine održana su i međužupanijska natjecanja učenika u zanimanju automehaničar i učenika koji su se natjecali u dizajniranju računalom u AutoCAD-u. Međužupanijsko natjecanje učenika u zanimanju automehaničar održano je u Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi u Selskoj ulici.  Našu Školu su izvrsno predstavljali  Mihael Bekčec i Roberto Dobrečević osvojivši 6. odnosno 10. mjesto vođeni svojim mentoricama Meri Ružević i Karmen Mott-Bingula. Međužupanijsko natjecanje učenika koji su se natjecali u dizajniranju računalom u  AutoCAD-u održano je Strojarskoj tehničkoj školi Fausta Vrančića, a našu Školu su hvalevrijednim 10. i 15. mjestom predstavili Mateo Perica i Antonio Rončević pod vodstvom mentora Mate Sabola. Ovo je prvi puta da su učenici naše Škole sudjelovali na natjecanju u AutoCAD-u odmjerivši znanje s učenicima četverogodišnjih strukovnih škola pa samim time njihov uspjeh smatramo još značajnijim.

Iskrene čestitke svim učenicima i  njihovim mentorima

teorijskog i praktičnog dijela natjecanja!

[više]

Rezultati međužupanijskog natjecanja učenika instalatera grijanja i klimatizacije i vodoinstalatera Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 27. 2. 2017. 11:19

U petak 24. veljače 2017. godine je u našoj školi održano međužupanijsko natjecanje učenika instalatera grijanja i klimatizacije te vodoinstalatera. Natjecanje je proteklo u veoma ugodnom okruženju i odličnoj natjecateljskoj atmosferi, što je nama organizatorima bila osobita čast i zadovoljstvo.  Na kraju natjecanja podijeljene su nagrade najboljima i priznanja svim natjecateljima i njihovim mentorima. Ukupno je na natjecanju sudjelovalo 11 škola iz 9 hrvatskih županija.

U kategoriji instalatera grijanja i klimatizacije prvo mjesto su osvojili učenici Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb: Danijel Požarić i Mihael Šoštarić, drugo mjesto su osvojili učenici naše škole Marin Perić i Kristijan Sedića treći su bili Mateo Mlinarić i Matej Podolski iz Obrtničke škole Koprivnica.

U kategoriji vodoinstalatera prvo mjesto su osvojili Petar Tadić i Ivan Lukić  iz naše Industrijske strojarske škole, drugi su bili Rajan Gašparini  i Toni Levak iz Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj a treći Lucijan Božanić i Denis Popović iz Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb.

Iskreno čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima na sudjelovanju, a osobito najboljim natjecateljima. Među priloženim dokumentima možete pogledati cjelokupne rezultate natjecanja, fotografije s natjecanja te Glasnik natjecanja s fotografijama.

Na sljedećoj poveznici se nalazi film s natjecanja, odličan uradak učenika naše škole Dominika Brlečića iz 3.c razreda, koji je u stilu pravog profesionalca snimio i montirao cijeli video: https://www.youtube.com/watch?v=41SmX1a934I  

Ovdje također možete pogledati Prilog o natjecanju u našoj školi koji je emitiran u emisiji Dobro jutro Hrvatska na HRT 1.

[više]

Međužupanijska natjecanja u našoj školi za učenike instalatere grijanja i klimatizacije te vodoinstalatere Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 18. 2. 2017. 13:33

Ove će godine naša škola ponovo biti domaćin međužupanijskih natjecanja. U petak 24. veljače 2017. godine s početkom u 8:30 sati održat će se međužupanijsko natjecanje za učenike smjera instalater grijanja i klimatizacije te za učenike vodoinstalatereNa natjecanjima će sudjelovati najbolji učenici i njihovi mentori iz 9 hrvatskih županija. Svaka škola može do 14. veljače prijaviti po 2 učenika koji su postigli najbolje rezultate na školskim natjecanjima. Svim učenicima natjecateljima i njihovim mentorima želimo puno uspjeha te ugodan boravak u našoj školi. 

U nastavku pod opširnije možete pogledati kataloge pitanja i odgovora te primjere praktičnih zadataka (bez dimenzija) za natjecanje, posebno za svaki smjer zanimanja. Među privitcima se također nalazi popis alata kojeg natjecatelji donose na natjecanje. Budući da su prijave za natjecanja završile, u nastavku objavljujemo i vremenike natjecanja za vodoinstalatere i instalatere grijanja i klimatizacije, popis škola sudionica te pozivnicu za natjecanje.

[više]

Naš učenik na Državnom natjecanju učenika automehaničara

Autor: Kristinka Lemaić, 2. 5. 2016. 09:45

Strukovna škola Vice Vlatkovića iz Zadra bila je 27. i 28. travnja 2016. godine domaćin Državnog natjecanja  učenika automehaničara. Predstavnik naše škole Alen Župec iz 3.a  razreda je, u pratnji svoje mentorice prof. Karmen Mott-Bingula, postigao najbolji stopostotni rezultat u teorijskom dijelu natjecanja dok je u ukupnom poretku osvojio 10. mjesto. Alen se natjecao s učenicima iz brojnih gradova Hrvatske; Zagreba, Zadra, Koprivnice, Slavonskog Broda, Varaždina i Delnica.

Iskrene čestitke našem učeniku Alenu Župecu  i njegovoj  mentorici prof. Karmen Mott-Bingula!

[više]

Osvojeno treće mjesto na Državnom natjecanju učenika tokara

Autor: Kristinka Lemaić, 2. 5. 2016. 09:27

Tehnička škola Čakovec je 21. i 22. travnja 2016. godine bila domaćin Državnog natjecanja učenika srednjih strukovnih škola u području strojarstva. Disciplina u kojoj je sudjelovao naš učenik Martin Babić iz 3. g razreda bila  je Tokar i srodna zanimanja područja obrade i montaže. Odaziv natjecatelja bio je mnogobrojan pa je Martin imao priliku odmjeriti snage s učenicima iz brojnih gradova Hrvatske; Varaždina, Splita, Valpova, Požege, Rijeke, Malog Lošinja, Vrbovca, Donjeg Miholjca, Nove Gradiške, Siska, Slavonskog Broda i Knina. Iscrpne  pripreme, pod vodstvom mentora Ive Tabaka i Jadranka Kezerića,  pokazale su se uspješnima jer je naš Martin osvojio 3. mjesto.

Iskrene čestitke našem učeniku Martinu Babiću i njegovim mentorima Ivi Tabaku i Jadranku Kezeriću na osvojenom 3. mjestu na Državnom natjecanju učenika tokara i srodnih zanimanja područja obrade i montaže!

[više]

Naši učenici na međužupanijskim natjecanjima

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 23. 2. 2016. 10:23

U petak 19. veljače 2016. godine održana su međužupanijska natjecanja učenika automehaničara i instalatera grijanja i klimatizacije. 17. međužupanijsko natjecanje učenika  instalatera grijanja i klimatizacije održano je u Školi za montažu instalacija i metalnih konstrukcija na Svetom Duhu.  Naši učenici 3.f  razreda Toni Prelec i Marko Katavić, pod vodstvom svojih mentora Vjerana Šipeka i Slavena Kuhara, osvojili su izvrsno 5. mjesto u konkurenciji devet škola iz Zagreba, Koprivnice, Bedekovčine, Rijeke, Labina, Čakovca, Karlovca i Velike Gorice. Međužupanijsko natjecanje učenika automehaničara održano je u Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi u Selskoj.  Našu Školu su odlično  predstavljali Alen Župec iz 3.a i Mario Močiljanin iz 3.b razreda. Možete ih vidjeti na priloženim fotografijama. Njihovi mentori Karmen Mott Bingula i Marko Grum su posebno ponosni na osvojeno 1. mjesto učenika automehaničara Alena Župeca koje mu osigurava plasman na državno natjecanje u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića u Zadru. Iskrene čestitke svim učenicima, njihovim mentorima i stručnim učiteljima!!! (Kristinka Lemaić)

[više]

Rezultati Državnog natjecanja za učenike tokare, instalatere grijanja i klimatizacije i vodoinstalatere Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 25. 4. 2014. 12:31

U četvrtak i petak (10. i 11. travnja 2014. godine) je u našoj školi održano Državno natjecanje učenika tokara,  instalatera grijanja i klimatizacije te vodoinstalatera. U ugodnom okruženju na kraju natjecanja podijeljene su nagrade i priznanja najboljima. 

Natjecanje tokara je završilo ovim rezultatima: prvo mjesto i zlatnu medalju je osvojio Josip Nežić iz naše Industrijske strojarske škole, drugi je bio također učenik naše škole Ivan Špoljarić,a treće mjesto je osvojio Dean Tominić iz Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja iz Rijeke

U kategoriji instalatera grijanja i klimatizacije prvo mjesto i zlatne medalje osvojili su učenici Graditeljske škole Čakovec: Ivan Čordašev i Mišel Kolarić, drugo mjesto i srebrne medalje su osvojili Dalibor Zorić i Marin Rajniš iz Industrijsko-obrtničke škole iz Virovitice, a treći su bili Ivan Benčić i Kristijan Rančilović iz Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija iz Zagreba koji su osvojili brončanu medalju.

U kategoriji vodoinstalatera prvo mjesto su osvojili Matija Habuš i Petar Ćibarić iz Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb, drugi su bili Vedran Galinec i Emanuel Senković iz Obrtničke škole iz Koprivnice, a treći Ivan Škiljić i Alen Jonaš iz Industrijsko-obrtničke škole iz Slatine. Čestitamo svim učenicima i njihovim netorima na sudjelovanju, a osobito osvajačima medalja. Među priloženim dokumentima možete pogledati prezentacije s fotografijama, Glasnik natjecanja za učenike instalatere grijanja i klimatizacije i vodoinstalatere  te rezultate natjecanja.

[više]

DRŽAVNO NATJECANJE učenika tokara i srodnih zanimanja, instalatera grijanja i klimatizacije i vodoinstalatera Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 31. 3. 2014. 13:08

Kao što smo već najavili, u našoj će se školi održati u četvrtak i petak, 10. i 11. travnja 2014. g. državno natjecanje za učenike u ovim zanimanjima: tokar i srodna zanimanja, instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater. 

Detalje o natjecanju te smještaju i prehrani sudionika možete pogledati pod opširnije.

[više]

Rezultati međužupanijskog natjecanja učenika instalatera grijanja i klimatizacije, vodoinstalatera i tokara Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 25. 2. 2014. 14:06

Dragi učenici i nastavnici,

u prilogu se nalaze rezultati Međužupanijskog natjecanja učenika instalatera grijanja i klimatizacije, vodoinstalatera i tokara održanog  21. veljače 2014. u našoj školi. Svim mentorima zahvaljujemo na sudjelovanju, a učenicima čestitamo na postignutom uspjehu i uloženom trudu. U privitku se također nalaze:

1. Glasnik Međužupanijskog natjecanja vodoinstalatera i instalatera grijanja i klimatizacije.

2. Prezentacija natjecanja s fotografijama za instalatere grijanja i klimatizacije

3. Prezentacija natjecanja s fotografijama za vodoinstalatere

[više]

Međužupanijsko i državno natjecanje učenika instalatera grijanja i klimatizacije te vodoinstalatera Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 31. 1. 2014. 09:30

Kao što smo već najavili, naša škola će biti domaćin još dvaju natjecanja: međužupanijskog i državnog za učenike instalatere grijanja i klimatizacije te vodoinstalatere. Međužupanijsko će se održati 21. veljače 2014. godine, a državno u travnju ove godine. U privitku pod opširnije možete pronaći zadatke te pitanja i odgovore za instalatere grijanja i klimatizacije te sve  pripremne materijale (zadatke i pitanja) za učenike vodoinstalatere. Škole prijavljuju svoje natjecatelje putem aplikacije Vetis

Nakon provedenih školskih natjecanja odabrani su učenici koji će predstavljati našu školu na tim natjecanjima. To su: Alen Čičak (3.d) i Enes Mulalić (3.e) za natjecanje IGK i Luka Brlić i Antonijo Golub (obojica iz 3.g razreda) za međužupanijsko natjecanje vodoinstalatera.

Programe natjecanja za instalatere grijanja i klimatizacije te vodoinstalatere također možete pogledati u privitku pod "opširnije".

[više]

Međužupanijsko i državno natjecanje tokara i srodnih zanimanja područja obrade i montaže Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 29. 1. 2014. 10:32

U našoj školi će se ponovno održati  natjecanje tokara i srodnih zanimanja na međužupanijskoj razini, i to u petak 21. veljače 2014.godine. Za to natjecanje, u privitku pod opširnije, se nalaze zadaci za teorijski i praktični dio natjecanja. Isto tako,  predviđeno je da natjecanje tokara na državnoj razini  bude 10. i 11. travnja također u našoj školi, gdje će se izabrati jedan od zadataka za to natjecanje.

Dio naših učenika je sudjelovao na školskom natjecanju i najbolje rezultate su postigli učenici Josip Nežić i Ivan Špoljarić, obojica iz 3.f razreda te će oni predstavljati našu školu u daljnjem natjecanju tokara i srodnih zanimanja. Škole – sudionice natjecanja prijavljuju svoje sudjelovanje putem aplikacije „Vetis“ .

Program natjecanja učenika tokara i srodnih zanimanja možete pogledati u priloženim dokumentima pod "opširnije".

[više]

Rezultati Državnog natjecanja za učenike instalatere grijanja i klimatizacije i vodoinstalatere Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 24. 4. 2013. 10:43

U četvrtak i petak (18. i 19. travnja 2013. godine) je u našoj školi održano Državno natjecanje učenika instalatera grijanja i klimatizacije i vodoinstalatera. U ugodnom okruženju na kraju natjecanja podijeljene su nagrade i priznanja najboljima. U kategoriji instalatera grijanja i klimatizacije prvo mjesto i zlatne medalje osvojili su učenici Industrijsko-obrtničke škole iz Virovitice: Luka Vargović i Stjepan Ibriks, drugo mjesto i srebrne medalje su osvojili Petar Čulina i Ante Glavota iz Obrtničko-industrijske škole u Imotskom, a treći su bili Kristijan Krsnik i Tomislav Ostreš iz Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija iz Zagreba. U kategoriji vodoinstalatera prvo mjesto su osvojili Hrvoje Lukić i Neven Dujmović iz Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb, drugi su bili Kristijan Vuković i Bojan Đekić iz Industrijsko-obrtničke škole iz Slatine, a treći Stipe Matak i Marin Čaćić iz Strukovne škole Vice Vlatkova iz Zadra. Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju, a osobito osvajačima medalja. Među priloženim dokumentima možete pogledati prezentaciju s fotografijama, Glasnik natjecanja i rezultate natjecanja.

[više]

Rezultati Državnog natjecanja učenika tokara i srodnih zanimanja TOKARI 2013. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 23. 4. 2013. 08:32

U našoj je školi, dana 18. i 19. travnja, održano Državno natjecanje učenika tokara i srodnih zanimanja. Prvo i treće mjesto osvojili su učenici Antonio Debeljak i Josip Nežić iz naše škole, dok je drugo mjesto osvojio Nikola Goričanec iz Tehničke škole Čakovec. Čestitamo pobjednicima i svim sudionicima na postignutim rezultatima.

Fotografije s natjecanja možete pogledati u priloženoj prezentaciji.

[više]

Državno natjecanje za učenike tokare, instalatere grijanja i klimatizacije i vodoinstalatere u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 8. 4. 2013. 09:14

Kao što smo već najavili, u našoj će se školi održati u četvrtak i petak, 18. i 19. travnja 2013. g. državno natjecanje za učenike u ovim zanimanjima: tokar i srodna zanimanja, instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater.  Na stranicama Vetisa informacijskog sustava strukovnog obrazovanja, objavljen je obnovljen popis natjecatelja iz Republike Hrvatske, koji su se po svojim bodovima na međužupanijskim natjecanjima, plasirali na državno natjecanje u sve tri kategorije. Taj popis natjecatelja možete pogledati u priloženom dokumentu. 

Agencija za strukovno obrazovanje osigurava svim natjecateljima i njihovim mentorima, koji dolaze iz mjesta izvan Zagreba, besplatan smještaj i prehranu u Hostelu Arena.   U nastavku možete pogledati detaljne informacije o tom smještaju u hostelu.

Programi natjecanja se također nalaze među priloženim dokumentima.

[više]

Rezultati Međužupanijskog natjecanja za učenike vodoinstalatere i instalatere grijanja i klimatizacije Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 1. 3. 2013. 09:10

Na Međužupanijskom natjecanju učenika vodoinstalatera i instalatera grijanja i klimatizacije, koje je održano 22. veljače u našoj školi, sudjelovalo je 30 učenika, najboljih u svojim zanimanjima iz 10 hrvatskih županija. Svim učenicima, kao i njihovim mentorima, čestitamo na pokazanom teorijskom i praktičnom znanju. U kategoriji instalatera grijanja i klimatizacije najbolji su: prvo mjesto su osvojili učenici Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb: Tomislav Ostreš i Kristijan Krsnik; drugi su bili učenici Obrtničke škole Bjelovar: Dario Gubić i Matej Ivanović, a treće mjesto su osvojili natjecatelji iz naše škole: Mihael Horvat i Ivan Šalić. U zanimanju vodoinstalatera;  prvo mjesto su osvojili Neven Dujmović i Hrvoje Lukić iz Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija, drugi su bili opet učenici iz Obrtničke škole Bjelovar: Josip Lukinović i Stjepan Pintač, a treći - učenici iz Tehničke škole Karlovac Josip Požgaj i Dražen Brežnjak.

[više]

Rezultati Međužupanijskog natjecanja učenika tokara i srodnih zanimanja TOKARI 2013. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 25. 2. 2013. 18:00

Dana 22. veljače 2013. u našoj je školi održano Međužupanijsko natjecanje učenika tokara i srodnih zanimanja. Zahvaljujemo svim učenicima i mentorima na sudjelovanju i uloženom trudu te čestitamo na postignutom uspjehu. U prilogu vam donosimo rezultate natjecanja i naglašavamo kako za najbolje sudionike učenje i natjecanje još nije gotovo. Naime, prva 4 učenika; Josip Nežić i Antonio Debeljak iz naše škole,  David Hladika iz Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja, Rijeka i Nikola Goričanec iz Tehničke škole Čakovec - plasirala su se na državno natjecanje koje će se održati 18. i 19. travnja u našoj školi. Čestitke i sretno u daljnjem natjecanju!

[više]

Programi međužupanijskih natjecanja za učenike tokare, vodoinstalatere i instalatere grijanja i klimatizacije Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 19. 2. 2013. 12:18

U nastavku, među priloženim dokumentima možete pogledati i preuzeti programe natjecanja koje će se održati u našoj školi u petak 22. veljače 2013.  - posebno za sve tri kategorije: za učenike tokare, vodoinstalatere i instalatere grijanja i klimatizacije. Također možete vidjeti i 2 Glasnika u kojima se nalaze popisi natjecatelja i njihovih mentora.

[više]

Međužupanijska natjecanja u našoj školi za učenike tokare, vodoinstalatere i instalatere grijanja i klimatizacije Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 12. 2. 2013. 10:19

Ove će godine naša škola ponovo biti domaćin međužupanijskih  i državnih natjecanja. Čak 3 međužupanijska natjecanja će se održati u petak 22. veljače 2013. godine. To će biti: međužupanijsko natjecanje za učenike tokare i srodnih područja obrade i montaže, međužupanijsko natjecanje za učenike vodoinstalatere i međužupanijsko natjecanja za instalatere grijanja i klimatizacije.  Na natjecanjima će sudjelovati najbolji učenici i njihovi mentori iz 10 hrvatskih županija. Svaka škola može do 15. veljače prijaviti po 2 učenika koji su postigli najbolje rezultate na školskim natjecanjima. Po završetku prijava na ovim ćemo stranicama objaviti hodograme natjecanja. Svim učenicima i njihovim mentorima želimo puno uspjeha na natjecanjima te ugodan boravak u našoj školi. U nastavku možete pogledati kataloge pitanja i odgovora te vježbi za natjecanja.

[više]

Državno natjecanje u disciplini tokar i srodna zanimanja područja obrade i montaže

Autor: Ivica Štefanac, 23. 4. 2012. 16:50

Naši natjecatelji na državnom natjecanju

Na Državnom natjecanju Tokari 2012. koje je održano 18. i 19. travnja 2012. g. u Slavonskom Brodu sudjelovali su i naši učenici Antonio Debeljak i Mario Mlinarić sa svojim mentorima Ivicom Štefancem i Jadrankom Kezerićem. Na tom dvodnevnom natjecanju Antonio Debeljak je postigao izvrsno treće mjesto, a  Mario Mlinarić je zauzeo deveto mjesto. Čestitamo! Učenici i njihovi mentori su drugi dan bili u posjetu tvornici "Đuro Đaković" gdje su obišli strojnu obradu i ujedno  napravili kratki izlet po Slavonskom Brodu.

[više]

Rezultati međužupanijskog natjecanja Tokari 2012. Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 24. 2. 2012. 11:59

Pobjednici sa svojim mentorima

U veoma ugodnom okruženju, što je nama domaćinima bila izuzetna čast i zadovoljstvo, proteklo je jednodnevno druženje s učenicima natjecateljima i njihovim mentorima na međužupanijskom natjecanju učenika tokara i srodnih zanimanja obrade i montaže Tokari 2012. Na natjecanju, održanom 22. veljače se okupilo 12 učenika iz 6 hrvatskih županija koji su pokazali svoja znanja u teorijskim i praktičnim zadacima. Svim sudionicima natjecanja, i učenicima i mentorima, čestitamo, jer svojim su zalaganjem i oni pridonijeli populariziranju industrijskih i strojarskih zanimanja. Osobito čestitamo pobjednicima: Marijan Gulja iz Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka osvojio je prvo mjesto; Denis Cenko iz Tehničke škole Čakovec bio je drugi, a Dražen Živčić iz Tehničke škole Karlovac treći.

[više]

Međužupanijsko natjecanje učenika tokara u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 9. 2. 2012. 13:01

Međužupanijsko natjecanje ponovo u našoj školi

Naša će škola biti ove godine ponovo domaćin međužupanijskog natjecanja učenika tokara i srodnih zanimanja područja obrade i montaže. Na natjecanju koje će se održati u srijedu 22. veljače 2012. godine će sudjelovati učenici iz 10 hrvatskih županija. Našu će školu predstavljati Antonio Debeljak iz 2. e i Mario Mlinarić iz 3. e razreda. Za natjecanje ih pripremaju mentori: Ivica Štefanac za teorijski dio i Jadranko Kezerić za praktični dio. U nastavku pogledajte program natjecanja.

[više]

Školska natjecanja za učenike instalatere

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 9. 2. 2012. 10:05

Školska natjecanja za učenike instalatere - montere i instalatere grijanja i klimatizacije

U našoj su školi 25. siječnja održana školska natjecanja za instalatere - montere i instalatere grijanja i klimatizacije. Učenici su se natjecali u teorijskom i praktičnom dijelu. Na međužupanijsko natjecanje koje će se održati u Koprivnici 21. veljače plasirali su se, od instalatera - montera David Dijaković i Emanuel Owowa, obojica iz 3. c razreda, a od instalatera grijanja i klimatizacije Alen Radman i Neven Dizdarević iz 3. e razreda. Mentori su za instalatere - montere bili prof. Mahmud Šabani za teorijski dio i Oto Daku za praktični dio, a za instalatere grijanja i klimatizacije prof. Mirko Dumbović (teorijski dio) i Oto Daku (praktični dio). 

[više]

Proglašeni pobjednici školskog web natječaja "Objavi moju pjesmu"

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 13. 12. 2011. 16:57

Luka i Rene s pohvalnicama i nagradama pred svojim razredom

U Mjesecu hrvatske knjige 2011. koji je ove godine bio posvećen pjesnicima, organizirali smo web natječaj za učenike pod nazivom "Objavi moju pjesmu". Nakon pregledavanja pristiglih učeničkih radova, Ocjenjivački sud u sastavu profesorica hrvatskog jezika i školske knjižničarke zaključio je da Luka Stakor iz 1. g razreda osvaja prvo mjesto, a Rene Ban, također iz 1. g, drugo mjesto. Podjelu pohvalnica i nagrada smo organizirali u školskoj čitaonici uz sat hrvatskoga jezika posvećen poeziji. U nastavku objavljujemo, po mišljenju Ocjenjivačkog suda, najbolje pjesme Luke i Renea.

[više]

Proglašeni pobjednici natjecanja "Skockajte web! 2011.": ISŠ ponovo u finalu

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 11. 11. 2011. 10:06

Web stranica škole među 10 najboljih školskih web stranica

Na natjecanju školskih webova koje se svake godine održava u organizaciji CARNeta, naša je škola u kategoriji srednjih škola ušla u finale među deset najboljih školskih webova u Republici Hrvatskoj i osvojila 5. mjesto. Na ovogodišnjem natjecanju su sudjelovale 123 škole, od čega je u kategoriji srednjih škola bilo prijavljeno 39 web stranica. Škola je već treću godinu za redom među finalistima.

[više]

Ponovo na državnom natjecanju

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 11. 5. 2011. 09:40

Nikola Igrc je po drugi put predstavljao školu na državnim natjecanjima

Na državnom natjecanju učenika tokara i srodnih zanimanja koje se održalo u Strojarskoj tehničkoj školi u Osijeku od 5. do 6. svibnja 2011. g. sudjelovao je i naš učenik Nikola Igrc iz 3.a razreda s mentorima prof. Ivicom Štefancem i Jadrankom Kezerićem. Učenik je u ukupnom zbroju bodova iz teorijskog i praktičnog dijela zauzeo sedmo mjesto. Budući da je već drugi put predstavljao školu na državnim natjecanjima, Nikola je ponovo pokazao da pripada među najbolje učenike tokare u Hrvatskoj. Nakon natjecanja organiziran je izlet u Vukovar i na Ovčaru.

[više]

Na državnom natjecanju automehaničara

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 2. 5. 2011. 17:48

Natjecalo se 12 učenika iz 11 hrvatskih škola.

Na državnom natjecanju učenika automehaničara, koje se održalo krajem ožujka u Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi u Zagrebu, sudjelovao je i naš učenik Danijel Milešević iz 3.a razreda i osvojio odlično peto mjesto. Učenika je pripremala mentorica Karmen Mott Bingula. Čestitamo!

[više]

Naši učenici na međužupanijskim natjecanjima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivica Štefanac, 7. 3. 2011. 09:44

U Karlovcu je održano natjecanje tokara i srodnih zanimanja - učenici tokari sa svojim mentorima

Našu su školu na međužupanijskim natjecanjima, održanim krajem veljače, predstavljali učenici automehaničari, tokari i instalateri grijanja i klimatizacije.

[više]

Ponovo među najboljima!

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 15. 11. 2010. 11:01

Natjecanje školsklih webova

Završilo je natjecanje Skockajte web 2010. i proglašeni su pobjednici. Ove je godine sudjelovalo 88 osnovnih i srednjih škola, a naša je škola bila među finalistima kao i prošle godine.  Web stranica škole prepoznata je kao jedna od deset najboljih školskih webova i u konkurenciji kvalitetnih školskih stranica osvojili smo 7. mjesto.

[više]

Medalja za našeg učenika na državnom natjecanju

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 6. 4. 2010. 10:35

Mentori Ivica Štefanac i Jadranko Kezerić te nagrađeni učenik Nikola Igrc

U Industrijsko-obrtničkoj školi u Novoj Gradiški održano je 25. i 26. ožujka 2010. g. državno natjecanje tokara i srodnih zanimanja područja obrade i montaže. Učenik naše škole Nikola Igrc osvojio je izvrsno treće mjesto i brončanu medalju. Čestitamo!

[više]

Naši učenici na međužupanijskim natjecanjima

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 15. 3. 2010. 10:34

Najbolji učenici automehaničari s mentorima

Osim već spomenutih tokara, našu su školu kao i prethodnih godina, na međužupanijskim natjecanjima predstavljali učenici usmjerenja automehaničar i instalater grijanja i klimatizacije. U Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi Zagreb, u konkurenciji od 42 natjecatelja, izvrsno 2. i 6. mjesto su osvojili učenici automehaničari Željko Madžo (3.a) i Antonio Brezonjić (3.b) te se plasirali na državno natjecanje. U Školi za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Zagrebu natjecali su se instalateri grijanja i klimatizacije Kruno Kovačić i Tomislav Visinski. Svim našim predstavnicima, učenicima i mentorima, čestitamo na postignutim rezultatima, a posebno onima koji odlaze na državna natjecanja.

[više]

Rezultati natjecanja Tokari 2010 Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 1. 3. 2010. 10:23

Otvaranje međužupanijskog natjecanja

Međužupanijsko natjecanje tokara i srodnih zanimanja, koje se održalo u našoj školi, završilo je proglašenjem pobjednika i podjelom nagrada: prvo mjesto je osvojio Igor Farkaš iz Tehničke škole Čakovec, drugi je bio Zvonimir Novosel iz Tehničke škole Karlovac, a treći Patrik Kutnjak,  također iz Tehničke škole Čakovec.

[više]

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE TOKARA U NAŠOJ ŠKOLI Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 18. 2. 2010. 11:33

Natjecanje tokara i srodnih zanimanja područja obrade i montaže

            TOKARI 2010.

Naša je škola ponovno domaćin međužupanijskog natjecanja tokara i srodnih zanimanja područja obrade i montaže. Natjecanje, na kojem sudjeluju 13 učenika iz 7 hrvatskih škola, će se održati u srijedu 24. veljače, s početkom u 8.30 sati. U privitku pogledajte Program natjecanja, Popis učenika natjecatelja i njihovih mentora te Popis članova povjerenstava.

[više]

Skockali smo web i OSVOJILI 4. MJESTO u kategoriji senior

Autor: Administrator , 20. 11. 2009.

Rezultati CARNetovog natjecanja "Skockajte web"

[više]

Rezultati naših učenika na natjecanjima u šk. god. 2008./09.

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 2. 10. 2009.

:) Rezultati naših učenika na natjecanjima

[više]

Državno natjecanje TOKARI 2009. Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 22. 9. 2009.

Najbolji na državnom natjecanju Tokari 2009.

Državno natjecanje Tokari 2009.

[više]

Međužupanijsko natjecanje učenika tokara i srodnih zanimanja TOKARI 2009. Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 27. 2. 2009.

Najbolji na međužupanijskom natjecanju Tokari 2009.

Međužupanijsko i državno natjecanje učenika tokara i srodnih zanimanja U NAŠOJ ŠKOLI

[više]

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
ISŠ - kontakti
 
MATERIJALI ZA POPRAVNE I RAZREDNE ISPITE

Dragi učenici,

ovdje se nalaze pitanja i primjeri  zadataka za popravne i razredne ispite te općenito za svladavanje gradiva za sve predmete.

 
PRVI RAZREDI
 
DRUGI RAZREDI
 
TREĆI RAZREDI
 
Vremenici

 
Kutak za učenike
 
Školska knjižnica
 
Anketa
Koliko ste zadovoljni opremljenošću prostora naše škole?


 

 

 

 
POVEZNICE

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2009.

Ukupno: 5017258
Ovaj mjesec: 2822
Ovaj tjedan: 276
Danas: 94
 

 
 
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 
INFORMACIJE ZA RODITELJE
19.10.2017. 09:24

Poštovani roditelji,   u privitku se nalazi raspored informativnih razgovora razrednika za školsku godinu 2017./2018.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
NATJECANJA
17.04.2018. 17:03
Državno natjecanje učenika u zanimanjima instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater
Industrijsko - obrtnička škola u Šibeniku bila je 16. i 17. travnja 2018. godine domaćin Državnog natjecanja srednjih strukovnih škola obrazovnog sektora strojarstva, brodogradnje i metalurgije za učenike u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater. Učenici 3.d razreda naše Škole u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije Nikola Kovač i Nikola Mikuš osvojili su iznimno uspješno četvrto mjesto. Naši učenici Kovač i Mikuš natjecali su se u kategoriji učenika vodoinstalatera pod vodstvom mentorice teorijskih nastavnih sadržaja Katarine Knežević dok je za praktični dio natjecanja bio zadužen mentor Slaven Kuhar. Učenici 3.e razreda Ivan Jurić i Dino Ibraković predstavljali su našu Školu natječući se u zanimanju učenika instalatera grijanja i klimatizacije. Ivan i Dino su, vođeni mentorima teorijskog i praktičnog dijela, Damirom Derišem i Slavenom Kuharom, osvojili odlično deveto mjesto . Iskrene čestitke svim natjecateljima i mentorima!

13.04.2018. 15:22
Državno natjecanje učenika strojarskih zanimanja
Državno natjecanje učenika strojarskih zanimanja održalo se u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu 12. i 13. travnja 2018. godine. Ukupno 43 učenika natjecala su se u područjima CNC tehnike glodanja i tokarenja te dizajniranju računalom u  AutoCAD-u i CATIA-i.  Osim učenika iz škole domaćina natjecanja, sudjelovali su i učenici iz Krapine, Varaždina, Zagreba, Karlovca, Rijeke, Zadra, Benkovca, Bjelovara, Virovitice, Đakova, Oroslavlja, Osijeka, Šibenika i Županje. Organizatori Državnog natjecanja, uz Tehničku školu iz Slavonskog Broda, bili su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Upravni odjel za društvene djelatnosti Brodsko-posavske županije. Industrijsku strojarsku školu predstavljao je učenik 2.c razreda Bruno Šikac u kategoriji dizajniranja računalom u AutoCAD- u u kojoj se natjecalo deset učenika. Naš Bruno Šikac osvojio je izvrsno sedmo mjesto pod vodstvom mentora Mate Sabola nastavnika strojarske skupine predmeta. Ovo je prvi puta da je učenik naše Škole sudjelovao na Državnom natjecanju u dizajniranju računalom u AutoCAD-u odmjerivši znanje s učenicima četverogodišnjih strukovnih škola pa samim time uspjeh učenika Brune Šikca i mentora Mate Sabola smatramo još značajnijim.

 
VIJESTI - NASLOVNICA
06.07.2018. 14:46
Važna napomena ravnatelja u vezi UPISA u Industrijsku strojarsku školu
Učenici, koji putem web stranice www.upisi.hr ne mogu ostvariti željenu prijavu za upis u našu školu u već popunjena mjesta za određena zanimanja, mogu se upisati u ostala slobodna zanimanja u našoj školi (tokar, bravar, strojobravar i alatničar) te će se tijekom školske godine 2018./2019. moći prebaciti u željena zanimanja.

07.06.2018. 10:52
PRIJAVE I UPISI U PRVI RAZRED u školskoj godini 2018./2019.
Dragi učenici osmih razreda, poštovani roditelji! U nastavku pod više možete pogledati koje programe mogu učenici upisati u prvi razred  šk. g. 2018./2019. u našoj školi te koju posebnu dokumentaciju trebaju donijeti prigodom upisa (Ugovor o naukovanju, Liječnička svjedodžba, Potvrda liječnika) i za koja zanimanja. Napomena: Svi učenici prigodom upisa donose dokaz o uplati iznosa od 50,00 kn (kopiju uplatnice ili dokaz o uplati putem internet-bankarstva). Primjer popunjavanja uplatnice nalazi se u privitku, a taj iznos je potreban uplatiti za osiguranje učenika i udio u materijalnim troškovima. DOSTAVA DOKUMENTACIJE U SREDNJU ŠKOLU JE  OD 13. DO 17. SRPNJA 2018. OD 8.00 DO 16.00 SATI  

10.07.2018. 20:11
Županijsko stručno vijeće strojarstva ponovo u našoj školi
Naša je škola 4. lipnja ove godine organizirala stručni skup Županijskog stručnog vijeća strojarstva za trogodišnje strukovne škole Grada Zagreba u Obrazovnom sektoru strojarstva, brodogradnje i metalurgije. Cilj skupa je bio upoznavanje nastavnika s novim tehnologijama i potrebama tržišta rada, mogućnostima uređenja škola korištenjem EU-fondova, 3D modeliranje i ispis te interaktivni oblici nastave. Uz sadržajno bogat i zanimljiv program skupa, uz više predavača, sudionici su skup ocijenili zanimljivim i korisnim za svoj budući rad. Bivši učenik naše škole, Dean Glasnović predstavio je tvrtku Gramont-Drenova doo te, između ostalog ukazao na kadrovske probleme, tj. nedostatak mladih stručnih djelatnika. Pozvao je nastavnike na suradnju kako bi se učenicima omogućila praktična nastava, ali i radno mjesto u njihovom poduzeću. Naš gost, predavač iz susjedne nam Slovenije, Krištof Debeljak iz Škofje Loke, prezentirao je nove tehnologije, trendove na tržištu rada i Industriju 4.0. Krištof Debeljak je također organizator mnogih učeničkih susreta i natjecanja u regiji kao npr. Bri-es i SkillMe. Sven Skok iz tvrtke SMC je demonstrirao didaktičku opremu s područja hidraulike i procesne tehnike, a ravnateljica Tehničke škole Slavonski Brod, Vikica Lukić prezentirala je mogućnosti opremanje škola putem EU fondova temeljene na vlastitom primjeru i iskustvu svoje škole.  Kolege iz Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića Kristina Škaler i Robert Lešković održali su radionicu Izrada personaliziranog odljevka 3D modeliranjem, 3D ispisom i toplim oblikovanjem. Nakon kraće prezentacije, nastavnici - sudionici županijskog stručnog vijeća su samostalno, koristeći računalni program, nacrtali modele koje su učenici, članovi FabLab udruge izradili na 3D pisačima. Stručne suradnice naše škole, pedagoginja Katarina Savić i psihologinja Tanja Dumbović održale su dvije pedagoške radionice iz područja interaktivnih oblika nastave. Radionice „Nasa exercise“ i Escape (Class) room približile su nastavnicima važnost i prednosti grupnog rada tijekom nastave. U radu stručnog skupa sudjelovalo je 50 nastavnika i stručnih suradnika iz strukovnih škola grada Zagreba i Zagrebačke županije, kao i viši savjetnik Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Damir Zvonar. 

 

 

 

Uputite prijedloge, kritike, pohvale ... na web sadržaj škole na adresu:

industrijska.knjiznica

@gmail.com

 

 
 > Nastava  > Natjecanja
CMS za škole logo
Industrijska strojarska škola / Avenija Marina Držića 14, HR-10000 Zagreb / ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr / ured@ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju