2020-10-05 14:42:00

Večer poezije, proze i drame na europskim jezicima

Dana, 2.10. 2020. održana je 7. po redu "Večer poezije, proze i drame na europskim jezicima" koju profesorice i profesori stranih jezika Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana organiziraju od 2014. godine obično u suradnji s Gradskom knjižnicom Ogulin ili Pučkim otvorenim učilištem.

Ove godine ova kulturna manifestacija održana je online pa je tako lokalni kulturni događaj postao međunarodni. Osim učenika Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana, sudjelovali su i naši učenici iz Industrijske strojarske škole. Učenici Lucija Lobor i Yaroslav Anikieiev uz mentorstvo profesorice Ive Bojčić, predstavili su se poezijom Aleksandra Sergejeviča Puškina i Dragutina Domjanića. Svojom prisutnošću uveselilio su nas i učenici iz još dvije srednje škole u Hrvatskoj. To su učenici iz Prve hrvatske riječke gimnazije sa svojom mentoricom Dorom Božanić Malić i Hotelijersko turističke škole Opatija, s mentoricom Karmen Ujčić.

Osim sudionika iz Hrvatske, posebno nas je radovalo što su nam se ovaj put priključili i međunarodni gosti, profesori, pjesnici, nastavnici stranog jezika iz Turske, Brazila, Sjedinjenih Američkih Država, Sjeverne Makedonije, Španjolske, a imali smo i predstavnice koje su nam recitirale pjesme na poljskom.

Bilo je tu raznih jezika, od najzastupljenijeg engleskog, zatim latinskog, njemačkog, španjolskog, talijanskog, francuskog, turskog, mađarskog, poljskog, portugalskog, ruskog, srpskog pa sve do dijalektalnog nam materinskog jezika hrvatskoga.

Večer je započeo ravnatelj Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana Hrvoje Magdić pozdravivši sve prisutne, a kao i obično program su vodile profesorice Marijana Smolčec i Sunčica Sabljak.  

Bilo je vrlo zanimljivo, dinamično i svakako višejezično iskustvo, a svim sudionicima želimo od srca zahvaliti, počevši od organizatora pa do naših učenika i kolega mentora do stranih i domaćih gostiju što su pomogli da se ova tradicija održi bez obzira na sve epidemiološke prilike.

Snimku događaja možete pogledati na sljedećem link u prilogu:

SNIMKA: https://connect.carnet.hr/p2r92mep7bm/


Industrijska strojarska škola