2010-04-07 09:43:00

Državni skup školskih knjižničara u našoj školi

Kao i prethodnih dvadesetak godina, i ovog će se proljeća skupiti na jednom mjestu školski knjižničari iz cijele Hrvatske. Bit će to državni i međunarodni stručni skup 22. Proljetna škola školskih knjižničara RH,  koja će se održati od 7. do 10. travnja i okupit će oko 500 knjižničara osnovnih i srednjih škola. Glavni organizator je Agencija za odgoj i obrazovanje, a naša će škola biti suorganizator i jedan od domaćina tom značajnom skupu na kojem će predavači biti sveučilišni profesori, sustručnjaci iz inozemstva, knjižničari mentori i savjetnici te predstavnici MZOŠ-a.

Glavna tema stručnog skupa bit će: školska knjižnica i slobodno vrijeme učenika; neposredno i posredno uključivanje knjižničara u školski kurikulum. Oblici rada i poučavanja bit će plenarna predavanja, stvaralačke i pedagoške radionice, rasprave, prikazi primjera iz prakse, izložbe, video projekcije, kulturni programi, prikazi zajedničkih projekata i stručne ekskurzije.

Dnevni red 22. Proljetne škole školskih knjižničara RH se nalazi u priloženim dokumentima.

Otvaranje 22. Proljetne škole školskih knjižničara RH i plenarna predavanja će se održati 7. travnja (srijeda) u Graditeljskoj tehničkoj školi, Av. Većeslava Holjevca 17, a 8. i 9. travnja (četvrtak i petak) će se u našoj školi i susjednoj Strojarskoj tehničkoj školi Fausta Vrančića odvijati radionice, okrugli stolovi, prikazi primjera iz prakse, izložbe i ostali program skupa. Raspored prostorija za radionice i iskustva za 8. i 9. travnja možete pogledati u priloženim dokumentima.


Industrijska strojarska škola