2020-04-05 12:52:00

Obilježavanje Dana PI broja u našoj školi

Ove godine i naša škola pridružila se brojnim školama diljem svijeta u obilježavanju Dana PI broja. Učenici i nastavnici škole izradili su brojne plakate i ukrase tematski vezane za broj PI. Posjetitelji su mogli poslušati predavanje o povijesti broja PI te se kroz prezentaciju upoznati s doprinosima mnogih znanstvenika i drevnih kultura u otkrivanju broja PI i njegovog beskrajnog niza znamenki. 

Kroz radionicu u kojoj su učenici sami mjerili opseg i promjer predmeta kružnog oblika, upisivali rezultate u proračunsku tablicu i sami smo točno odredili nekoliko decimalnih mjesta broja PI. Učenici su se također natjecali u kvizu i provjerili što su sve zapamtili slušajući predavanje i čitajući izložbene plakate.

Svjetski rekorder u nabrajanju znamenki broja PI, Indijac Suresh Kumar Sharma, koji je nabrojio 70.030 znamenki broja PI bio je odlična inspiracija i učenicima.

Tako je nekoliko učenika pokušalo upamtiti i ispisati što više znamenki. Pobjednik je napisao 19 znamenki i osvojio slatku nagradu. 


 

 

U goste su nam došli i učenici Strojarke thničke škole Fausta Vrančića. 

 

  


Industrijska strojarska škola