preskoči na sadržaj

Industrijska strojarska škola

 > Naslovnica
vijesti

Mogućnost nastavka školovanja ili zapošljavanja maturanata

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 22. 5. 2018. 11:07

METUS d.o.o. je hrvatsko-švedska tvrtka, međunarodno priznata na području vertikalnog prijevoza. Bave se projektiranjem, izvođenjem i održavanjem svih vrsta dizala. Značajan rast i širenje poslovanja povećalo je njihovu potrebu za zapošljavanjem zanimanja montera dizala. Tvrtka Metus d.o.o. jedina je u Hrvatskoj pokrenula školu montaže i servisa dizala u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb. Zainteresiranim kandidatima, a posebice maturantima, nude mogućnost izgrađivanja karijere  u toj struci. Polaznici škole montaže od samog se početka zapošljavaju na neodređeno, a uz to dobivaju prigodu za školovanje i izgradnju dugoročne karijere u njihovoj tvrtki. Više detalja o tvrtki možete pogledati na poveznici www.metus.hr/ .

[više]

Mogućnost zapošljavanja za naše maturante - partneri tvrtke TEXIMP d.o.o.

Autor: Katarina Knežević, 17. 5. 2018. 18:36

Učenici 3. f razreda u zanimanju CNC operater prisustvovali su u četvrtak 17. svibnja 2018. godine predstavljanju tvrtke TEXIMP d.o.o. iz Sesveta koja je dio internacionalne organizacije s podružnicom u Hrvatskoj, a specijalizirana je za prodaju sofisticiranih strojeva (CNC glodalica, tokarilica i obradnih centara) kao i za stručno osposobljavanje za siguran rad na tim strojevima. Tvrtka je to s tradicijom duljom od 25 godina i s više od 20 zaposlenih visoko kvalificiranih tehnologa koji obučavaju CNC operatere, s područjem rada u Republici Hrvatskoj, za programiranje i uporabu alata za obradu, upoznaju ih s prijedlozima stezanja i napravama, poučavaju ih kako odrediti vrijeme izrade komada od nacrta ili same ideje pa sve do izrade probnih komada. Učenici su pokazali interes za samu tvrtku TEXIMP d.o.o., ali i za tvrtke partnere s kojima TEXIMP d.o.o. posluje i kojima prodaje strojeve. Hvala direktoru tvrtke TEXIMP d.o.o. koji je odvojio svoje vrijeme kako bi našim maturantima pomogao oko izbora njihovog prvog zapošljavanja, a mi našim maturantima možemo samo poželjeti dobrodošlicu u svijet odraslih i svijet rada koju će im zasigurno olakšati neosporne strukovne kompetencije koje su stekli u Industrijskoj strojarskoj školi.  

[više]

Video opis zanimanja za koja se učenici obrazuju u ISŠ-u

Autor: Kristinka Lemaić, 16. 5. 2018. 16:32

U Industrijskoj strojarskoj školi učenici se obrazuju u sljedećim programima: automehaničar, autolimar, tehnički crtač, alatničar, bravar, strojobravar, tokar, CNC operater, instalater grijanja i klimatizacije.

Pogledajte video opis zanimanja na poveznici  https://bit.ly/2k2ohGh

[više]

Izvanučionička nastava u tvrtki Yazaki

Autor: Katarina Knežević, 16. 5. 2018. 16:18

Učenici 3.c i 3.f razrednih odjela koji se obrazuju u zanimanjima alatničar i CNC operater posjetili su, u srijedu 9. svibnja 2018. godine, tvrtku Yazaki koja se nalazi u industrijskoj zoni Žitnjak u Zagrebu. Učenici su, u pratnji nastavnika Mahmuda Šabanija i Katarine Knežević, razgledali podružnicu koja je samo jedna od 150 podružnica u gotovo 40 zemalja svijeta u kojima je zaposleno oko 250 000 ljudi. Tvrtka je u vlasništvu obitelji Yazaki i vodeći je svjetski proizvođač električnih i elektroničkih komponenti za automobilsku industriju kojima opskrbljuje sve velike proizvođače automobila u svijetu. Podružnica na Žitnjaku zapošljava 250 radnika,  a u tijeku je izgradnja nove zgrade koja će omogućiti  proširenje djelatnosti i zapošljavanja, nadamo se, i naših učenika. Ljubaznošću domaćina, naši nastavnici i učenici imali su priliku prisustvovati prezentaciji direktora podružnice Yazaki Žitnjak, a  nakon toga imali su priliku vidjeti sve etape proizvodnje počevši od modeliranja i konstruiranja pa sve do same izrade, kontrole i testiranja kabelskih setova koji se ugrađuju u automobile. Učenici su sa zanimanjem pratili sustav proizvodnje na čemu smo zahvalni našim domaćinima u tvrtki Yazaki.

[više]

Dani otvorenih vrata naše škole u tjednu European Makers Week

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 15. 5. 2018. 12:24

Dani otvorenih vrata naše škole u tjednu European Makers Week

U našoj školi organiziramo Dane otvorenih vrata od srijede do petka, 16., 17., i 18. svibnja 2018. godine, i to u tjednu kad obilježavamo također European Makers Week, tjedan koji na razini EU pokušava aktivirati svijest o potencijalu stvaralačke (makers) kulture. Učenici osmih razreda, a i njihovi nastavnici, roditelji i svi zainteresirani moći će posjetiti našu školu svaki dan trajanja Dana otvorenih vrata od 9:00 do 14:00 sati te razgledati školske učionice i radionice praktične nastave ili sudjelovati u kreativnim radionicama. Želimo promovirati i naša obrtnička zanimanja među mladim generacijama  u svrhu motiviranja mladih za upis u strukovne škole. Organiziramo ove dane  s ciljem popularizacije obrtničkih zanimanja koja su ponekad nepravedno zapostavljena u odabiru budućih zanimanja osnovnoškolaca. Naša škola će u svom predvorju predstaviti svoja zanimanja s nekoliko zanimljivih radionica za učenike te s mnoštvo videa i prezentacija. Tako će se učenici osmih razreda na kreativnim radionicama moći okušati u lemljenju srca od bakrenih cijevi  ili pak pokušati  piljenje i narezivanje navoja, a moći će sudjelovati u demonstraciji rada motora automobila.  Učenici naše škole će vrlo rado osmašima pokazivati sve što su naučili u našoj školi. Uz to, osmaši i njihovi roditelji će moći pogledati i Kutak za školske projekte, gdje će moći vidjeti obavijesti o projektu "Kultura turizma" te što su naši učenici, zajedno sa svojim nastavnicima, izradili: pilu za drvo, maketu CNC glodalice, "Metalno srce", "Golden Gate"- most, „Trkača“ … Srdačno pozivamo sve učenike osmih razreda i njihove roditelje na naše Dane otvorenih vrata! Čekamo vas, dobrodošli ste! 

[više]

Obavijest učenicima o učeničkom servisu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Katarina Knežević, 15. 5. 2018. 12:12

Učenici koji žele honorarno zaraditi džeparac i tako ispuniti duge ljetne dane, mogu se učlaniti u učenički servis u Tehničkoj školi (Palmotićeva 84). Na poveznici http://www.ss-tehnicka-zg.skole.hr/posredovanje možete pročitati što vam treba za učlanjenje ili produljenje članstva. Servis radi od 8:00 do 15:00 sati (pauza od 11:30-12h). Preporučujemo vam da se već sada učlanite zbog velikih gužvi tijekom lipnja i srpnja jer je čak 85 srednjih škola član servisa! Detalji učlanjenja nalaze se u privitku pod više!

[više]

Dojdi osmaš, Zagreb te zove!

Autor: Kristinka Lemaić, 12. 5. 2018. 17:02

U petak 11. svibnja 2018. gužva na Zrinjevcu petnaestu godinu za redom, pokazala je da osmaši prvo mišljenje o školi žele čuti baš od onih koji su je već upisali u čemu im značajno pomaže predstavljanje škola na manifestaciji Dojdi osmaš, Zagreb te zove. Da je strukovna škola pravi izbor, smatraju učenici Industrijske strojarske škole koji su strpljivo odgovarali na pitanja osmaša objašnjavajući im da su mnoga strukovna zanimanja obrazovnog sektora strojarstva lakozapošljiva, stipendirana, deficitarna, gospodarski perspektivna i cijenjena u svijetu rada. Industrijska strojarska škola svojim učenicima, uz znanje, osigurava i razvoj vještina što je temeljna vrijednost strukovnog obrazovanja koja omogućava praktičnu primjenu naučenog i to u Školskoj radionici u kojoj, osim CNC praktikuma, postoje odjeli za ručnu obradu, tokarenje, glodanje, brušenje, bušenje, zavarivanje, montažu, alatničarstvo, automehaniku i instalaciju grijanja i klimatizacije.

[više]

Biciklom u školu

Autor: Administrator , 9. 5. 2018. 09:12

Jedna od brojnih aktivnosti naše Škole razvijanje je svijesti o važnosti zaštite okoliša i pozitivnim stranama tjelesne aktivnosti pa tako, između ostalog, potičemo učenike da koriste bicikle kao prijevozno sredstvo. Zamolili smo tvrtku Gradeko d.o.o da nam donira stalak za bicikle što su oni i učinili i na tome smo im iskreno zahvalni. Tvrtka Gradeko d.o.o. u svom asortimanu nudi suvremene, ekološki i energetski efikasne sustave javne i dekorativne rasvjete, sve potrebno za zbrinjavanje kućnog i industrijskog otpada, bio otpada, papira i plastike. Kontinuiranom nadopunom ponude, prateći novosti na svjetskom tržištu, tvrtka Gradeko d.o.o. svojim kupcima pruža mogućnost da idu u korak s europskim standardima zaštite okoliša, a našim učenicima omogućava nesmetano odlaganje bicikla koji slove kao sve popularnije praktično, zdravo i ekološki prihvatljivo prijevozno sredstvo.

[više]

Kamo nakon srednje škole? Mogućnost zapošljavanja!

Autor: Katarina Knežević, 8. 5. 2018. 12:09

Učenici 3. d i 3. e razreda, zanimanja instalater grijanja i klimatizacije, prisustvovali su u srijedu 2. svibnja 2018. godine predstavljanju tvrtke GRAMONT DRENOVA d.o.o. iz Sesvetskog Kraljevca koja se bavi projektiranjem, nadzorom i izvođenjem strojarskih instalacija te instalacija vodovoda i odvodnje. Tvrtka je to s tradicijom dužom od 10 godina, ima više od 200 zaposlenih djelatnika i u potrazi su za novim radnim snagama. Naše su učenike prepoznali kao pravi izbor za njih. Tvrtku čini vrhunski tim djelatnika, stručnih i osposobljenih montera, kao i stručni kadar za projektiranje, nadzor i izvođenje projekata s područjem rada u Republici Hrvatskoj. Učenici su pokazali interes za poslove koje obavlja ova tvrtka te su svojim pitanjima saznali sve potrebne informacije o mogućem budućem poslodavcu. Hvala predstavnicima GRAMONT DRENOVA d.o.o. koji su odvojili svoje vrijeme i pomogli našim maturantima oko izbora svog prvog zapošljavanja. 

[više]

Izvanučionička nastava učenika ISŠ-a u Remontnom zavodu

Autor: Administrator , 4. 5. 2018. 15:25

Učenici 3.a, 3.c, 3.d i 3.f razreda i njihovi nastavnici, u četvrtak 3. svibnja 2018. godine, posjetili su Remontni zavod u Zagrebu. Remontni zavod kontinuirano  izvršava brojne zadaće, no temeljna zadaća mogla bi se opisati u nekoliko riječi: održavanje i remont borbene tehnike Oružanih snaga Republike Hrvatske. Predstavnici Remontnog zavoda održali su  našim učenicima edukativno predavanje o dragovoljnom vojnom osposobljavanju i kako postati pripadnik Hrvatske vojske. Učenici su, uz voditelja Remontnog zavoda, obišli  Odsjek za održavanje naoružanja, Odsjek za održavanje vozila  i Odsjek za strojnu obradu. Imali smo priliku vidjeti razna vojna vozila, dijelove motora vojnih vozila i mjerne instrumente.

[više]

Dominik Horjak osvojio treće mjesto na Državnom prvenstvu u maratonu u kajaku i kanuu na mirnim vodama

Autor: RUŽICA MILOŠ, 4. 5. 2018. 12:29

Državno prvenstvo Republike Hrvatske u maratonu u kajaku i kanuu na mirnim vodama održano je u Sisku, 14. travnja 2018. godine. Naš učenik Dominik Horjak iz 2.f razreda je sa svojim Kajak kanu klubom "Jarun" osvojio izvrsno treće mjesto i brončanu medalju!

Čestitamo Dominiku i želimo mu još sportskih uspjeha!

 

 

 

[više]

Dani medijske pismenosti na Novoj TV

Autor: Katarina Knežević, 4. 5. 2018. 10:27

Uključili smo se u obilježavanje Dana medijske pismenosti koji su se prvi puta provodili u Hrvatskoj  od 19. do 21. travnja 2018. u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Unicef-a. U ovaj projekt, koji je  pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, uključile su se brojne škole među kojima je i naša. Medijska pismenost smatra se  jednom od najvažnijih vještina za život u 21. stoljeću. Učenici 3. f razreda u pratnji razrednice Katarine Knežević, posjetili su u srijedu, 25. travnja 2018. NOVU TV  te sudjelovali u edukativnim radionicama vezanim uz medije pod nazivom „Jačanje medijskih vještina i znanja o medijima". Radionica je bila namijenjena isključivo učenicima srednjih škola. Tijekom četverosatnog posjeta, naš nas je voditelj na početku odveo u studio i režiju za snimanje informativne emisije Dnevnik gdje su učenici imali priliku vidjeti kako se radi emisija uživo, upoznati voditelje, urednike i snimiti zajedničke fotografije. Posebno je zanimljivo bilo razgledavanje gluhe komore u kojoj je dozvoljeno zvuk snimati samo 15 minuta. Nakon toga, obišli smo prostore studija u kojima se snima  In magazin i Provjereno. Novinarka Srna organizirala je radionicu u kojoj su učenici bili u ulozi novinara, snimatelja, montažera i režisera gdje su pokazali svoju kreativnost u pisanju izvještaja s terena. Vidjeti sve to uživo, bilo je zanimljivo i hvalevrijedno iskustvo. Hvala svima koji su nam to omogućili!

[više]

Na Zagrebačkom obrtničkom sajmu kroz fotografije Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 3. 5. 2018. 16:53

I Marylin Monroe i Kleopatra na radionici piljenja

Kao što smo i najavili na ovim web stranicama, naša je škola imala zanimljiv i sadržajan prvi nastup, izuzetno zapažen po svom bogatom programu, i među posjetiteljima, ali i organizatorima, na  3. Zagrebačkom obrtničkom sajmu održanom od 25. do 27. travnja na Zagrebačkom velesajmu. Učenici osmih razreda svih zagrebačkih osnovnih škola, ali i okolnih županija, koji su organizirano posjećivali sajam, vrlo su rado dolazili u izložbeni prostor Industrijske strojarske škole. Sa zanimanjem su sudjelovali u kreativnim radionicama piljenja i narezivanja navoja, izrađivanja bakrenih srca lemljenjem, rado su pogledali rad CNC-stroja i izradu šahovskih figura, kao i demonstraciju rada motora automobila. Također su u našem izložbenom prostoru mogli vidjeti 3D modeliranje pomoću računala te ispisivanje tih modela na suvremenom 3D pisaču, a i sudjelovati u nagradnim Kahoot kvizovima. Posebno su se istakli naši učenici koji su s oduševljenjem i ponosom prenosili svoja znanja mladim generacijama iz osnovnih škola. Učenicima su pomagali nastavnici i profesori: Josip Filić, Slaven Kuhar, Silvio Terze, Dragomir Bjelanović, Katarina Savić, Tanja Dumbović, Mahmut Šabani, Tomislav Petričević, Katarina Knežević i Vjeran Šipek. Dio odlične atmosfere s našeg izložbenog prostora možete doživjeti u priloženim fotografijama.

[više]

Preventivni program „KLIK“ - navika odgovornog ponašanja u prometu

Autor: Administrator , 3. 5. 2018. 15:26

Učenici završnih razreda sudjelovali su u prometno-edukativnom programu Hrvatskog autokluba „KLIK“ namijenjenom stjecanju znanja o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama prije i za vrijeme upravljanja vozilom, kao i razvoju vještina odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu. Predavanje su održali stručnjaci HAK-a koji su u uvodnom dijelu, tijekom jednog školskog sata, interaktivnim predavanjem prikazali učenicima smisao i svrsishodnost sigurnosnog pojasa u prometu. Nakon predavanja, učenici su se zaputili u prostore HAK-a gdje su bili izloženi simulatori prevrtanja i sudara. Tako su iz prve ruke mogli vidjeti i osjetiti što se događa prilikom nesreće uslijed ne korištenja sigurnosnog pojasa.

Nadamo se da će ovo zanimljivo i edukativno predavanje, kao i isprobani simulatori, utjecati na usvajanje i stjecanje pozitivnih navika korištenja sigurnosnog pojasa, kao i šireg odgovornog ponašanja u prometu.

[više]

Naš učenik Filip Frljak ponovno brončani na Državnom natjecanju

Autor: Kristinka Lemaić, 27. 4. 2018. 21:37

Industrijsko - obrtnička škola iz Nove Gradiške bila je 26. i 27. travnja 2018. godine domaćin Državnog natjecanja učenika u zanimanju tokar i srodna zanimanja obrade i montaže. Kao što su domaćini istaknuli, veliki uspjeh i razlog ponosa za svih 15 učenika natjecatelja bio je sam plasman na Državno natjecanje što će zacijelo pamtiti kao iznimno iskustvo. Naš učenik 3.f razreda Filip Frljak ima dodatni razlog da bude ponosan jer je, odmjerivši teorijsko i praktično znanje i vještine s učenicima iz cijele Republike Hrvatske, ponovio svoj prošlogodišnji uspjeh i osvojio brončanu medalju. Mentorima Ivi Tabaku i Jadranku Kezeriću iskrene čestitke, a Filipu poruka da su njegove dvije bronce zlatnog sjaja za sve učenike i djelatnike Industrijske strojarske škole.

[više]

Webinar - promocija ISŠ-a i obrazovnog sektora strojarstva

Autor: Kristinka Lemaić, 25. 4. 2018. 09:44

Industrijska strojarska škola održala je, u utorak 24. travnja 2018. godine, webinar kojim smo promovirali ne samo našu Školu, već i deficitarna zanimanja obrazovnog sektora strojarstva. Sudjelovalo je više od stotinu osnovnih škola Republike Hrvatske.  Zahvaljujemo kolegama iz osnovnih škola što su prepoznali važnost ovog suvremenog načina promocije strukovnog obrazovanja, a na sudjelovanju u webinaru zahvaljujem i prof. Moniki Vričko iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. Osmaši su bili sjajni, u što se i sami možete uvjeriti na poveznici https://youtu.be/hrcsgrafxP8

[više]

Naša škola na Zagrebačkom obrtničkom sajmu

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 23. 4. 2018. 10:21

Naša će škola, uz privlačan i bogat sadržaj, po prvi puta sudjelovati na Zagrebačkom obrtničkom sajmu koji će se na Zagrebačkom velesajmu održati od 25. do 27. travnja 2018. godine u organizaciji Obrtničke komore Zagreb i Grada Zagreba.
Cilj ovog sajma je promoviranje obrtničkih zanimanja među mladim generacijama jer ce se na sajmu odvijati predstavljanje obrtničkih zanimanja u svrhu motiviranja mladih za upis u strukovne škole. Organizirat će se  posjeti učenika osmih razreda osnovnih škola s ciljem popularizacije obrtničkih zanimanja koja su ponekad nepravedno zapostavljena u odabiru budućih zanimanja osnovnoškolaca. Naša škola će na svom izložbenom prostoru predstaviti svoja zanimanja s nekoliko zanimljivih radionica za učenike te s mnoštvo videa i prezentacija. Zanimanja za koja obrazujemo učenike u našoj školi su perspektivna jer nedostaju na tržištu rada, deficitarna su u Republici Hrvatskoj, a za njihovo školovanje Grad Zagreb  i Ministarstvo poduzetništva i obrta redovito dodjeljuju bespovratne stipendije. Tako će se učenici osmih razreda, uz učenike i nastavnike Industrijske strojarske škole, moći okušati u lemljenju srca od bakrenih cijevi i inicijala svojih imena ili pak u konstruiranju 3D tehničkih modela te ih ispisivati na 3D pisaču. Osmaši će također pokušati  piljenje i narezivanje navoja, moći će sudjelovati u demonstraciji rada motora automobila, a moći će vidjeti kako radi jedan suvremeni CNC stoj za tokarenje na kojem će se izrađivati sitni predmeti od plastike (šahovske figure, zvona i dr.). Učenici naše škole će vrlo rado osmašima pokazivati sve što su naučili u našoj školi. Uz to, na izložbenom prostoru Industrijske strojarske škole moći ćete pogledati kako izgleda školski namještaj kojeg škola proizvodi te naš vlastiti proizvod, alatnu elektrobrusilicu.  Osim što će predstaviti svoja zanimanja, (automehaničare, tokare, CNC-operatere, instalatere grijanja i klimatizacije, tehničke crtače, alatničare, bravare i strojobravare), škola će na svom štandu imati i Kutak za školske projekte učenika, gdje ćete moći vidjeti što su učenici, zajedno sa svojim nastavnicima, izradili (pilu za drvo, maketu CNC glodalice, "Metalno srce", "Golden Gate", „Trkača“ …) te u kojim je sve projektima škola sudjelovala.  Svaki dan trajanja sajma, u 11.00 sati, na štandu će se odvijati Kahoot kviz natjecanje za učenike osmih razreda u kojem najbolje natjecatelje očekuju nagrade. Dragi osmaši, dobrodošli ste, pitanja neće biti teška! 

Posebnu zahvalnost za izvrsnu suradnju iskazujemo prof. Kristini Škaler iz Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića i Robertu Vdoviću te Udruzi FabLab - za promicanje digitalne fabrikacije, edukaciju, istraživanja i razvoj, koji su nam za potrebe sajma ustupili najsuvremeniji 3D pisač.

[više]

U palači Dverce uručene stipendije Grada Zagreba i našim učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja

Autor: Kristinka Lemaić, 21. 4. 2018. 15:21

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je 13. travnja 2018. godine u društvu Mirze Šabića, predsjednika Obrtničke komore Zagreb i Antuna Trojnara, predsjednika Udruženja obrtnika Grada Zagreba, na svečanosti u palači Dverce, učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u obrtništvu uručio ugovore o stipendiji Grada Zagreba za školsku godinu 2017./2018. Gradonačelnik je zahvalio učenicima što odabirom deficitarnih zanimanja doprinosite očuvanju tradicije zagrebačkog i hrvatskog obrtništva te je izrazio nadu da će se sljedeće školske godine za stipendije prijaviti još više učenika. Stipendije za deficitarna obrtnička zanimanja dodjeljuju se petnaestu godinu za redom. U prvome razredu mjesečni iznos stipendije je 1000, u drugome 1 300, a u trećem 1 600 kuna. Grad Zagreb kao središte razvoja obrta, maloga i srednjeg poduzetništva, raznovrsnim programima kontinuirano stimulira mlade da upišu strukovne obrazovne programe u obrtničkim zanimanjima za kojima u Zagrebu postoji potražnja i koja su gospodarski perspektivna.

Čestitke svim našim učenicima koji su dobili stipendije!

 

[više]

Kamo u srednju - interaktivno izlaganje o našoj Školi u OŠ Ivana Meštrovića Vijest ima dokument u privitku

Autor: Kristinka Lemaić, 21. 4. 2018. 11:29

Pedagoginja Katarina Savić i nastavnice Ivana Jagić, Nikolina Maršić i Karmen Moot-Bingula odazvale su se pozivu OŠ Ivana Meštrovića pa su u petak 20. travnja 2018. godine učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima predstavile prednosti obrazovanja u Industrijskoj strojarskoj školi. Stručna suradnica i nastavnice, zajedno s predstavnicima još 11 strukovnih škola i gimnazija,  govorile su o obrazovnim programima naše Škole, od kojih mnogi imaju mogućnost stipendiranja, a govorile su i o izvannastavnim aktivnostima i radu s učenicima. Interaktivnim izlaganjem, pedagoginja i nastavnice dobile su iznimnu pozornost učenika osmih razreda i njihovih roditelja.

[više]

Učenici ISŠ-a posjetili su Zagreb Auto Show

Autor: Kristinka Lemaić, 20. 4. 2018. 15:36

Učenici 2.a razreda u zanimanju automehaničar, imali su 12. travnja 2018. godine izvanučioničku nastavu na Zagrebačkom velesajamu posjetivši međunarodni salon automobila, motocikala, gospodarskih vozila i prateće industrije, najprestižniji salon automobila u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Učenici 2.a razreda i njihovi nastavnici Josip Badelj, Marko Šoša i Damir Završki imali su priliku vidjeti 85 modela automobila uključujući nove modele svih većih proizvođača vozila kao i nove alate za popravak vozila. Neki od učenika isprobali su simulatore vožnje u gradskom okruženju kao i simulatore utrka, a svi učenici vidjeli su automobile na električni pogon i kombinirane automobile pa je ovaj posjet bio izvrstan način da nastavnici učenicima približe dio te tehnologije.

[više]

Državno natjecanje učenika u zanimanjima instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater

Autor: Kristinka Lemaić, 17. 4. 2018. 17:03

Industrijsko - obrtnička škola u Šibeniku bila je 16. i 17. travnja 2018. godine domaćin Državnog natjecanja srednjih strukovnih škola obrazovnog sektora strojarstva, brodogradnje i metalurgije za učenike u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater. Učenici 3.d razreda naše Škole u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije Nikola Kovač i Nikola Mikuš osvojili su iznimno uspješno četvrto mjesto. Naši učenici Kovač i Mikuš natjecali su se u kategoriji učenika vodoinstalatera pod vodstvom mentorice teorijskih nastavnih sadržaja Katarine Knežević dok je za praktični dio natjecanja bio zadužen mentor Slaven Kuhar. Učenici 3.e razreda Ivan Jurić i Dino Ibraković predstavljali su našu Školu natječući se u zanimanju učenika instalatera grijanja i klimatizacije. Ivan i Dino su, vođeni mentorima teorijskog i praktičnog dijela, Damirom Derišem i Slavenom Kuharom, osvojili odlično deveto mjesto. Iskrene čestitke svim natjecateljima i mentorima!

[više]

Državno natjecanje učenika strojarskih zanimanja

Autor: Kristinka Lemaić, 13. 4. 2018. 15:22

Državno natjecanje učenika strojarskih zanimanja održalo se u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu 12. i 13. travnja 2018. godine. Ukupno 43 učenika natjecala su se u područjima CNC tehnike glodanja i tokarenja te dizajniranju računalom u  AutoCAD-u i CATIA-i.  Osim učenika iz škole domaćina natjecanja, sudjelovali su i učenici iz Krapine, Varaždina, Zagreba, Karlovca, Rijeke, Zadra, Benkovca, Bjelovara, Virovitice, Đakova, Oroslavlja, Osijeka, Šibenika i Županje. Organizatori Državnog natjecanja, uz Tehničku školu iz Slavonskog Broda, bili su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Upravni odjel za društvene djelatnosti Brodsko-posavske županije. Industrijsku strojarsku školu predstavljao je učenik 2.c razreda Bruno Šikac u kategoriji dizajniranja računalom u AutoCAD- u u kojoj se natjecalo deset učenika. Naš Bruno Šikac osvojio je izvrsno sedmo mjesto pod vodstvom mentora Mate Sabola nastavnika strojarske skupine predmeta. Ovo je prvi puta da je učenik naše Škole sudjelovao na Državnom natjecanju u dizajniranju računalom u AutoCAD-u odmjerivši znanje s učenicima četverogodišnjih strukovnih škola pa samim time uspjeh učenika Brune Šikca i mentora Mate Sabola smatramo još značajnijim.

[više]

Državni skup obrazovnog sektora strojarstva, brodogradnje i metalurgije

Autor: Administrator , 12. 4. 2018. 16:03

Srednja strukovna škola u Velikoj Gorici bila je 4. travnja 2018. godine domaćin Državnog skupa obrazovnog sektora strojarstva, brodogradnje i metalurgije u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Radionicu Primjena interaktivnih digitalnih alata u nastavi održali su nastavnici naše Škole Kristinka Lemaić, Mate Sabol i Josip Filić koji su sudjelovali i u organizaciji praćenja Državnog skupa putem webinara. Više o samom skupu možete pročitati na poveznici Srednja strukovna škola Velika Gorica

[više]

Gostovanje predstavnika poduzeća TECE d.o.o. u ISŠ-u

Autor: Kristinka Lemaić, 26. 3. 2018. 11:17

Učenici 2. d razreda u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije imali su u ponedjeljak 26. ožujka 2018. godine drugačiji oblik radioničkih vježbi jer su, zajedno s nastavnicima Praktične nastave Slavenom Kuharom i Deanom Vukelićem, ugostili predstavnike poduzeća TECE d.o.o. gospodina Mateja Baksu i gospodina Ivicu Družijanića. Poduzeće TECE d.o.o. je globalno aktivni proizvođač sanitarnih proizvoda i instalacijskih sustava. Gospodin Baksa ukratko je predstavio poduzeće s naglaskom na cijevne sustave koji su posebno interesantni učenicima u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije. Cijevni sustavi poduzeća TECE d.o.o. pouzdani su bez obzira radi li se o instalaciji pitke vode, grijanja, plinskoj instalaciji ili instalaciji komprimiranog zraka. Sustav s pomičnim čahurama TECEflex odolijeva svim zahtjevima, a TECElogo predviđen je za jednostavnu ručnu primjenu kao i TECEfloor koji služi za podna grijanja. Kako su učenici 2. d razreda izvodili vježbu, koristeći donirani materijal poduzeća TECE d.o.o., možete vidjeti u nastavku.

[više]

Naša škola na Međunarodnom sajmu turizma

Autor: MARIJA SOVEC, 21. 3. 2018. 12:44

Učenici naše škole su, u sklopu projekta Kultura turizma, sudjelovali na Međunarodnom sajmu turizma Place2go u Areni Zagreb od 16. do 18. ožujka 2018. godine. Uživali smo u druženju s učenicima i profesorima iz ostalih škola koje sudjeluju u ovom projektu Turističke zajednice grada Zagreba. Naš izložbeni prostor je bio posebno lijep i zapažen zahvaljujući zajedničkom trudu majstora i učenika s praktične nastave i mnogih koji su na razne načine podržali projekt u našoj školi.  Izložili smo veliko metalno srce po kojem se projekt i zove, a koje se također nalazilo na izloženim majicama, vrećicama, magnetima, licitarskim srcima. Srce su izradili stručni učitelj naše škole Slaven Kuhar s učenicima Ivanom Skenderom i Dariom Maravićem. Viktorija zdenac je prekrasno u zagrebačkom štihu oživio također naš stručni učitelj Silvio Terze s učenicima instalaterima 1.d razreda Filipom Šubarićem, Patrikom Vidičevićem i Nikolom Tolićem.  Zanimanje za naš projekt su pokazali posjetitelji iz Zagreba i svijeta, poznati novinar i putopisac Goran Milić, ponosne obitelji učenika sudionika u projektu, bivši učenici naše škole, ravnatelji škola partnera u projektu, nastavnici i razrednici naših učenika iz osnovnih škola koji su izrazili želju ugostiti nas u njihovim školama kako bi predstavili mogućnosti daljnje izobrazbe u Industrijskoj strojarskoj školi. Pozornost posjetitelja je privukao i metalni „Trkač“, instalacija Slavena Kuhara, koji se posebno svidio djeci. Naša učenica CNC operaterka Selma Kičić je na korejskom, japanskom i kineskom poželjela dobrodošlicu posjetiteljima sajma. Televizija Z1 je u sklopu izvješća o sajmu turizma posebno predstavila rad naše škole gdje je izjavu dao učenik koordinator projekta u našoj školi Matija Ostoić, a snimku možete pogledati ovdje. Projekt Kultura turizma traje do svibnja, a sudjelovanje raznih putopisaca, blogera, turističkih agencija nas je dodatno nadahnulo da se zanimamo za putovanja, nove kulture i spoznaje, kako o Zagrebu, tako i o raznim svjetskim destinacijama. Ova iskustva ćemo još dugo pamtiti i zahvalni smo na tome Turističkoj zajednici koja nam je to omogućila. Fotografije sa sajma se nalaze u nastavku.

[više]

Videokonferencijski nastavni sat Osnova automatizacije

Autor: Kristinka Lemaić, 20. 3. 2018. 14:31

U Industrijskoj strojarskoj  školi, u ponedjeljak 19. ožujka 2018. godine,  održan je nastavni sat iz predmeta Osnove automatizacije područja pneumatike. Videokonferencijski nastavni sat održan je u suradnji sa Srednjom školom iz Dugog Sela. U organizaciji ovog suvremenog oblika nastave podržane informacijskom tehnologijom,  dobivenoj u okviru pilot projekta e-Škole, sudjelovali  su nastavnici strojarske skupine predmeta Meri Ružević i Mate Sabol iz ISŠ-a i nastavnik strojarske skupine predmeta Zoran Pandžić iz Srednje škole, Dugo Selo. Nastavi su prisustvovali učenici trećih  razreda u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije i učenici u zanimanju automehaničar. Kako bi se dodatno dobilo na dinamici nastave, ponovljeni su nastavni sadržaji iz pneumatike korištenjem interaktivnog  digitalnog alata Kahoot.  Učenici su imali priliku vidjeti tijek pet vježbi iz područja pneumatike koje su prikazane na didaktičkoj ploči i pomoću računalnog programa za slaganje pneumatskih shema. Učenici su imali priliku i vrednovati ovaj suvremeni oblik nastavnog sata i pokazalo se da prepoznaju važnost digitalne tehnologije u obrazovanju. Cilj ovako osmišljenog sata bio je da učenici ISŠ-a upoznaju didaktičku opremu za  pneumatiku, ali i da učenici Srednje škole iz Dugog Sela koriste interaktivne  digitalne alate. Nastavnici obje škole složili su se da je ovaj videokonferencijski nastavni sat samo početak sjajne suradnje dviju strukovnih škola.  Pogledajte kako je bilo: https://www.youtube.com/watch?v=r3FtFVRC7_8

[više]

Učenici i nastavnici ISŠ-a na međunarodnoj konferenciji u Italiji

Autor: Kristinka Lemaić, 16. 3. 2018. 16:23

Učenici Bruno Šikac iz 2. c razreda i Jan Papiga iz 3. c razreda u pratnji nastavnika Mate Sabola i Josipa Filića imali su privilegiju 15. ožujka 2018. godine u Udinama u Italiji prisustvovati četvrtoj međunarodnoj konferenciji koja povezuje industriju i strukovno obrazovanje: 4th International BRI-ES Conference  Bridging Industry with secondary and post-secondary education. Ovogodišnji suorganizatori bili su Državni izobraževalni Zavod “Cankar-Vega-Zois” iz Gorice,  EnAIP FVG – Ente Acli Istruzione Professionale del Friuli Venezia Giulia iz Udina i  Državni izobraževalni zavod “Štefan” iz Trsta. Tehnička škola iz Slavonskog  Broda suosnivač je mreže strukovnih škola BRI-ES koja povezuje industriju i strukovno obrazovanje u okviru Alpe-Adria regije i to u području strojarstva, elektrotehnike, mehatronike i automehanike. Zemlje suosnivači su: Austrija, Italija, Slovenija i Hrvatska.  Učenici i nastavnici imali su priliku obići moderno opremljeni centar u Udinama i tako steći brojna iskustva, a naši učenici Bruno Šikac i Jan Papiga okušali su se, zajedno s učenicima iz ostalih zemalja suosnivača, u izradi makete mosta koji je simbol povezivanja industrije i strukovnog obrazovanja. Cilj ove radionice bio je  promicanje suradnje i timskog rada, a cilj konferencije je stvaranje poveznica između industrije i obrazovanja, međusobna razmjena i promocija primjera dobre prakse na području Alpe-Adria regije. Svrha umrežavanja s regionalnim partnerima je poboljšanje kvalitete rada škola, poboljšanje kompetencija učenika učenjem koje je  temeljeno na radu kao i poboljšanje kompetencija nastavnika povezanih s potrebama tržišta rada. Zahvaljujemo Tehničkoj školi iz Slavonskog Broda koja je Industrijsku strojarsku školu prepoznala kao sudionika ove hvalevrijedne konferencije. Fotografije s konferencije možete vidjeti u nastavku.

 

[više]

Obilježavanje Dana ružičastih majica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 28. 2. 2018. 15:27

U zadnjem tjednu mjeseca veljače na zidovima školskih hodnika osvanuli su QR kodovi s ciljem informiranja učenika o obilježavanju Dana ružičastih majica, koji je od veljače 2017. godine proglašen Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja u Republici Hrvatskoj. Dan ružičastih majica obilježava se diljem svijeta zadnje srijede u mjesecu veljači, a nastao je kao znak podrške dječaku izloženom vršnjačkom nasilju jer je bio odjeven u ružičastu majicu, koju je nosio u znak potpore bolesnoj majci.

Tako su učenici, nastavnici i stručne suradnice naše škole postali dijelom svjetske inicijative te otvoreno raspravljali o problemu vršnjačkog nasilja, njegovim oblicima i posljedicama, imajući na umu važnost kontinuirane provedbe preventivnih aktivnosti i vještina nenasilnog rješavanja sukoba.

Učenici 2.c razreda izradili su prigodni plakat te osmislili ohrabrujuće poruke kojima poručuju kako o nasilju ne treba šutjeti, već se zajedničkim snagama, komunikacijom i tolerancijom boriti protiv istog i učiniti svijet boljim mjestom za život.

Hvala našim učenicima na aktivnom sudjelovanju, a kako nam je bilo svjedoče priložene fotografije u nastavku.

[više]

TIG zavarivanje u Industrijskoj strojarskoj školi

Autor: Kristinka Lemaić, 26. 2. 2018. 08:11

Uz znanje, razvoj vještina temeljna je vrijednost strukovnog obrazovanja koja omogućava praktičnu primjenu naučenoga. Učenje i poučavanje u strukovnom obrazovanju odvija se, osim u učionicama, u različitim oblicima vježbi i praktične nastave u Školskoj radionici.

Kako bi učenici bili što konkurentniji na tržištu rada, dodatno se pobrinuo nastavnik Praktične nastave Dean Vukelić ustupivši svoju osobnu opremu za TIG zavarivanje. Učenici prvih razreda naše Škole tako imaju priliku stjecati vještine za stručno obavljanje zadaća zavarivanja TIG postupkom.

Učenici mogu:

  • Razlikovati, pripremiti i koristiti alate, uređaje i opremu za TIG postupak zavarivanja.
  • Provoditi poslove zavarivanja TIG postupkom, uz nadzor nastavnika, upotrebljavajući različite tehnike i položaje zavarivanja prema zahtjevima struke i sigurnosti na radu.
  • Provoditi osnovne mjere održavanja i skladištenja sredstava i alata za zavarivanje TIG postupkom na ispravan i siguran način.
[više]

Međužupanijska natjecanja učenika Industrijske strojarske škole

Autor: Kristinka Lemaić, 23. 2. 2018. 17:47

Učenici i njihovi mentori iz Industrijske strojarske škole sudjelovali su 23. veljače 2018. godine na Međužupanijskom natjecanju učenika u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije i učenika u zanimanju vodoinstalater koje je održano u Školi za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Zagrebu. Učenici 3. d razreda Industrijske strojarske škole Nikola Kovač i Nikola Mikuš osvojili su treće mjesto u kategoriji učenika u zanimanju vodoinstalater, a učenici 3. e razreda Ivan Jurić i Dino Ibraković osvojili su četvrto mjesto u kategoriji učenika u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije. Svojim plasmanom učenici u oba zanimanja dobili su mogućnost sudjelovanja na Državnom natjecanju koje će se održati u Industrijsko-obrtničkoj školi u Šibeniku. Uspjehu naših učenika znatno su doprinijele opsežne pripreme teorijskog i praktičnog dijela natjecanja koje su vodili nastavnici Katarina Knežević, Damir Deriš i Slaven Kuhar.

Međužupanijsko natjecanje učenika u zanimanju automehaničar održano je u Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi u Zagrebu. Nastavnici Karmen Mott-Bingula, Meri Ružević i Damir Završki pripremali su učenike 3. a razreda Industrijske strojarske škole Marka Mostarca i Andreja Arla  koji su osvojili izvrsno osmo i deveto mjesto.

U Tehničkoj strojarskoj školi Fausta Vrančića učenici  2.c razreda u zanimanju tehnički crtač Bruno Šikac i Marko Soldo  odmjerili su snage s učenicima četverogodišnjih strukovnih škola natječući se u dizajniranju računalom u AutoCAD-u. Učenike je pripremao nastavnik Mate Sabol. Marko Soldo osvojio je hvalevrijedno dvanaesto mjesto, a Bruno Šikac osvojio je drugo mjesto i tim rezultatom osigurao plasman na Državno natjecanje koje će se održati u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu.

Čestike svim učenicima i nastavnicima na ostvarenim rezultatima.

Fotografije se nalaze u nastavku pod "više".

[više]

Naša učenica Nikolina Halapa - pobjednica kviza webinara Dan sigurnijeg interneta

Autor: Kristinka Lemaić, 16. 2. 2018. 14:33

Ravnatelj Gimnazije Vukovar prof. Davor Šijanović i ravnatelj Industrijske strojarske škole prof. Nenad Pavlinić uručili su nagrade našoj učenici 2.C razreda u zanimanju alatničarka Nikolini Halapa za osvojeno prvo mjesto u kvizu webinara Dan sigurnijeg interneta kojeg je ISŠ proveo u suradnji s Gimnazijom Vukovar. Pohvale za webinar i dalje nam pristižu iz cijele Hrvatske i neupitno je da smo, zajedno s još 60-ak srednjih strukovnih škola i gimnazija i s više od 2000 učenika sudionika, internet učinili boljim i sigurnijem mjestom. Fotografije se nalaze u nastavku pod "više".

[više]

Aktivnosti učenika u projektu Kultura turizma Vijest ima dokument u privitku

Autor: MARIJA SOVEC, 14. 2. 2018. 09:54

Učenici naše škole već nekoliko tjedana aktivno sudjeluju u izvanškolskom projektu Kultura turizma, projektu koji se već sedmu godinu zaredom provodi u zagrebačkim srednjim školama u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba. U okviru tog projekta, učenici su do sada, zajedno s organizatoricom projekta u našoj školi, profesoricom Marijom Sovec, posjetili Muzej grada Zagreba, Hrvatski institut za povijest, Katedralu i Riznicu katedrale te prošetali Gornjim gradom s Kazivačicom slušajući zagrebačke legende i priče. Učenici su također u svom bogatom programu bili u posjetu Muzeju željeznica, radionicama Hrvatskog narodnog kazališta te Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.  U našim radionicama praktične nastave učenici u sklopu ovog projekta izrađuju metalno srce primjenjujući znanja i vještine iz struke te rade na obnovi Viktorijina zdenca. U školskoj knjižnici svi sudionici projekta su imali čast ugostiti Lava od Trnja - Lava Paripovića, akademskog slikara koji ih je proveo kroz svijet ulične umjetnosti i pokazao im djela street art i grafitne umjetnosti na  tržnici Savica i u naselju Trnje. Skupina učenika naše škole koji sudjeluju u projektu prozvala se Metalno srce Zagreba, vrlo su zainteresirani za raskošan program pa i sami sa svojim prijedlozima i željama aktivno nadopunjavaju plan projekta. Sve njihove aktivnosti možete pratiti na Instagramu: @metalno.srce.zagreba_iss, kao i na Facebook stranici: https//www.facebook.com/metalno.srce.zagreba.ISS/. U nastavku možete pogledati detalje u vezi svih njihovih posjeta, kao i fotografije.

[više]

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta u našoj školi

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 14. 2. 2018. 08:30

Osim webinara, kao centralnog događaja u kojem je sudjelovalo više od 2000 učenika i nastavnika, a koji je izravno iz naše škole i Gimnazije „Vukovar“ odaslan u mnoštvo škola u Republici Hrvatskoj, u našoj je školi organizirano još aktivnosti za učenike u povodu Dana sigurnijeg interneta. Psihologinja škole Tanja Dumbović i pedagoginja Katarina Savić su s učenicima svih prvih razreda održale niz višednevnih edukativnih radionica na temu važnosti odgovornog korištenja interneta, kao i primjerenog načina komuniciranja na društvenim mrežama. Tijekom radionica učenici su se upoznali s potencijalnim opasnostima koje su prisutne na internetu, raspravljali su o lažnom predstavljanja na internetu, elektroničkom zlostavljanju - cyberbullyingu, izloženosti uznemirujućim porukama kao i pretjeranoj izoliranosti mladih zbog prekomjernog korištenja interneta. Posebno su istaknuta pravila odgovornog ponašanja na internetu te kome se mogu obratiti za pomoć ukoliko se nađu u opasnostima. Vezano za te radionice, u školskoj knjižnici, s voditeljicom Tanjom Novak Pavić, su se održale dvodnevne kreativno-edukativne radionice gdje su učenici prvih razreda izrađivali plakate i prezentacije o sigurnijim postupcima korištenja interneta, a  koje su javno izložene svim učenicima. Pritom su učenici svojim  istraživačkim radom osvijestili svoja znanja o pozitivnim i negativnim stranama interneta, kao i o važnosti sigurnog korištenja interneta i društvenih mreža. Učenici su također u školskoj knjižnici na Dan sigurnijeg interneta 6. veljače ispunjavali Internet kviz u organizaciji Centra za sigurniji Internet. Fotografije s edukativnih i kreativnih radionica se nalaze u nastavku.

[više]

Webinar u kojem je sudjelovalo više od 60 škola iz cijele Hrvatske

Autor: Kristinka Lemaić, 6. 2. 2018. 16:10

Industrijska strojarska škola sudjelovala je u utorak 6. veljače 2018. godine u obilježavanju Dana sigurnijeg interneta. Učenici ISŠ-a imali su ponuđene brojne aktivnosti, a posebno smo ponosni na webinar Dan sigurnijeg interneta 2018. kojeg smo proveli u suradnji s učenicima i nastavnicima Gimnazije "Vukovar". Učili smo o stvaranju, poštovanju i povezivanju nastojeći internet učiniti boljim mjestom zajedno s još 60-ak škola iz cijele Hrvatske. Pogledajte kako nam je bilo: https://youtu.be/IrmZRi9AIHQ 

[više]

Brošura za roditelje o novim psihoaktivnim tvarima Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 6. 2. 2018. 08:49

Poštovani roditelji!

Ured za suzbijanje zlouporabe droga pri Vladi RH predstavio je za vas brošuru o novim psihoaktivnim tvarima (drogama) pod nazivom "Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati". Brošura je namijenjena informiranju roditelja zbog aktualnosti problematike novih droga i njihove pojavnosti na hrvatskom tržištu, kao i zbog trendova koji ukazuju kako je Hrvatska iznad europskog prosjeka po konzumiranju novih droga među mladima. U njoj će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari, u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se mogu nabaviti te koje su štetne zdravstvene posljedice trovanja i konzumacije novih droga. Brošura se nalazi u nastavku u privitku.

[više]

Naši učenici i "Mind from the future - Nikola Tesla"

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 6. 2. 2018. 08:29

U petak 2. veljače učenici 2. b i 2.f razreda su zajedno sa svojim razrednicama Marinom Jadrić i Ružicom Miloš te prof. Ivanom Šutalo posjetili multimedijalnu izložbu „Nikola Tesla – Mind from the future“. Uz jedinstveni umjetnički doživljaj ove interaktivne izložbe, učenici su mogli ući u svijet i um genijalnog vizionara, čovjeka s umom iz budućnosti koji je kao umjetnik svog života stvarao znanstvena čuda i svojim izumima zadužio cijeli svijet. Putem slojevitih i raskošnih pripovjedačkih instalacija učenici su putovali iz Smiljana do Novog Zelanda, „susreli“ M. Twaina, J.E.R. Houdina, T. Edisona i nnoge druge Tesline suvremenike. Izložba predstavlja bogato pripovijedanje i umjetničko putovanje nadahnuto Teslinim kreativnim umom kroz utjecaj njegova rada na razvoj optike, fotografije, filma, animacije, glazbe, znanstvene fantastike, psihologije, astronomije …

[više]

Učenici naše škole u projektu Kultura turizma

Autor: MARIJA SOVEC, 23. 1. 2018. 10:25

Projekt Kultura turizma se uspješno provodi u srednjim školama grada Zagreba već sedam godina, a na preporuku Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport organizira se kao jednosemestralna izvannastavna aktivnost. Naša škola i Turistička zajednica grada Zagreba su 15. prosinca 2018. godine potpisale ugovor o sudjelovanju naših učenika u tom projektu. Krajnji cilj projekta je edukacija mladih kroz izvanškolske programe, razvijanje poduzetničkog duha i stvaranje pozitivnih stavova prema kulturi i turizmu uz jačanje socijalnih i komunikacijskih vještina i primjenu stečenih znanja i vještina u školi. Ovim aktivnostima će učenici uključeni u projekt steći nova znanja i vještine temeljene na razvoju veće samostalnosti, motiviranosti, osjećaja pripadnosti projektnom timu kao i veću odgovornost prema provođenju preuzetih zadataka.

[više]

Ususret Danu sigurnijeg interneta 2018.

Autor: Kristinka Lemaić, 11. 1. 2018. 11:37

Učenici i nastavnici Industrijske strojarske škole u Zagrebu pripremaju niz aktivnosti kako bi sudjelovali u obilježavanju Dana sigurnijeg interneta 6. veljače 2018. godine. Ovaj digitalni nastavni materijal  samo je mali pokazatelj načina kako učenicima ukazati na primjereno, odgovorno i sigurno korištenje interneta. Nastojimo učenicima pomoći da se snalaze u svijetu interneta, nastojimo im osvijestiti opasnosti i poučiti ih  kako iskoristiti prednosti interneta. Pogledajte objavu našeg digitalnog nastavnog materijala na službenoj Facebook stranici Centra za sigurniji internet.

 

[više]

U Muzeju iluzija - Muzej realnosti

Autor: Administrator , 14. 12. 2017. 13:34

Treću godinu zaredom UNICEF je pretvorio Muzej iluzija u Muzej realnosti te nam približio svakodnevicu najugroženije djece diljem svijeta. Tako su učenici 3.f razreda s razrednicom Katarinom Knežević, 13. prosinca 2017. godine posjetili Muzej i na trenutak vidjeli kako izgleda stvarnost siromašnih zemalja gdje su voda, hrana i obrazovanje luksuz. Uz stručno vodstvo i uz pomoć virtualne stvarnosti, holograma i raznih instalacija, educirali smo se o svijetu u kojem danas djeca žive. Vidjeli smo svijet pogođen siromaštvom, elementarnim nepogodama, ratnim zbivanjima u kojem žive milijuni ljudi, a među kojima je velik broj djece. Nakon posjeta Muzeju uputili smo se na Advent u Zagrebu – najljepši u Europi, gdje smo obišli park Zrinjevac, Gornji grad, Trg  Sv. Marka te prošli tunelom Grič do Katedrale. Fotografije se nalaze u nastavku pod "više".

[više]

Advent u osmijehu i glazbi - božićne aktivnosti u našoj školi

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 13. 12. 2017. 17:57

Učenici naše škole su i ove školske godine sudjelovali u aktivnostima u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana. U školskoj su knjižnici održane radionice izrade adventskog kalendara s božićnim čestitkama. Učenici su također izradili već tradicionalno zanimljiv borić od knjiga u školskoj knjižnici te ukrasili nekoliko panoa u školskim hodnicima. Pod sloganom "Advent u osmijehu i glazbi"  družili smo se u ovo adventsko vrijeme 11. i 12. prosinca u božićnom duhu na kreativnim radionicama izrade božićnih ukrasa i adventskih vijenaca. Pri izrađivanju tih ukrasa učenici su se rukovodili ekološkim načelima i koristili prirodne materijale i predmete koje su prethodno pronašli u prirodi te ih obradili u našim radionicama praktične nastave. Sve ove učeničke radove možete pogledati, ali i doživjeti djelić atmosfere, u priloženim fotografijama. Hvala svim učenicima na sudjelovanju; još jednom su naši učenici pokazali izuzetnu maštovitost u svojim kreacijama te želju za timskim radom i zajedništvom u duhu Božića. Popisi učenika koji su sudjelovali u božićnim aktivnostima također se nalaze na fotografijama u privitku.

[više]

Obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava

Autor: Administrator , 11. 12. 2017. 10:55

Opća deklaracija o ljudskim pravima usvojena je  i proglašena na skupštini Ujedinjenih naroda 10. prosinca 1948. godine. Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se na dan kada je Deklaracija potpisana jer je tada po prvi puta u povijesti čovječanstva priznato pravo svih ljudi na „život, slobodu i sigurnost … bez ikakvih razlika.“  Psihologinja Tanja Dumbović i pedagoginja Katarina Savić, surađujući s organizacijom Status M, pobrinule su se da se taj dan obilježi i da se važnost ljudskih prava, koja su zajamčena svakom čovjeku, približi učenicima naše Škole. Učenici 1.e, 1.c, 2.f, 3. c i jednog razrednog odjela Strojarske tehničke škole Fausta Vračića, imali su priliku u petak 8. prosinca 2017. godine sudjelovati u edukativnom predavanju organizacije Status M i raspravljati o sadržaju dokumentarnog filma „Erasing hate“. Učenici su se jednoglasno složili s porukama pisanim na majicama koje su im podijelili edukatori organizacije Status:M - Petar Hokman, Ivan Makovac i Saša Đikić. Poruke su to koje pozivaju na poštivanje slobode govora koji je u skladu s ljudskim pravima jer je itekako ljudski dignuti glas i reagirati protiv bilo kakvog oblika nasilja i kršenja ljudskih prava.

[više]

Naši učenici Marko i Tomislav - pobjednici Scanijinog natjecanja

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 4. 12. 2017. 09:28

U već prije najavljenom finalu regionalnog natjecanja tvrtke Scania, globalne automobilske industrije, u subotu 2. prosinca 2017. godine naši su učenici Tomislav Štirinić i Marko Mostarac iz 3.a razreda osvojili prvo mjesto i zlatne medalje u kategoriji timskog natjecanja za učenike i studente. Paralelno sa službenim natjecanjem za profesionalne Scania timove, organizirano je to školsko natjecanje s ciljem predstavljanja vještina i znanja te profesionalnog i timskog rada u servisiranju vozila. Čestitamo našim učenicima koji su na izvanredan način predstavili svoj rad, znanje i vještine pa i našu školu, i u konkurenciji između desetak timova bili najbolji.  Čestitke također i njihovim mentorima profesorima Karmen Mott Bingula i Dragomiru Bjelanoviću. Fotografije naših pobjednika iz Scanijinih radionica možete pogledati pod više.

[više]

Status:M - ciklus edukativnih radionica Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 1. 12. 2017. 11:00

U tijeku je održavanje edukativnih radionica stručnih i mladih edukatora Organizacije Status: M - Petra Hokmana, Ivana Makovca, Saše Đikića i Maria Durića. Status:M je organizacija koja osvještava i propituje društvene norme i stereotipe te promovira odgovorno ponašanje s ciljem izgradnje rodno ravnopravnog, inkluzivnog i nenasilnog društva.

Tijekom provođenja radionica učenike se potiče na kritičko promišljanje o temama, aktivno sudjelovanje te osmišljavanje akcija koje će provesti u školi s ciljem informiranja svih učenika škole o navedenim temama. Neke od tema koje se obrađuju su: ''Izražavanje osobnih osjećaja'', ''Što radim kad sam ljut/ljuta?'', ''Vještine pregovaranja'', ''Briga o sebi''…

[više]

Naši učenici u Danu borbe protiv šećerne bolesti

Autor: MARIJA SOVEC, 22. 11. 2017. 11:13

U povodu Svjetskog dana šećerne bolesti organizirali smo 14. studenoga 2017. godine za učenike naše škole nekoliko sati zdravstvenog i građanskog odgoja. To je ujedno bila i izvanučionička  nastava učenika Škole za medicinske sestre Vrapče, koji su, pod mentoriranjem profesorica Smojver i Vičić Hudorović,  održali uvodno predavanje o prevenciji šećerne bolesti i zdravom načinu života. Učenici Škole za medicinske sestre su posebnu pozornost posvetili danas rastućoj šećernoj bolesti te izvijestili naše učenike o brojkama oboljelih, registriranih i potencijalnih bolesnika. U nastavku su učenice i učenici medicinari stručno i vješto našim učenicima 1.d, 2.d i 3.c razreda mjerili tlak, razinu šećera u krvi, visinu, težinu te indeks tjelesne mase uz savjetovanje naših učenika o zdravoj prehrani i općenito zdravom načinu života. Ovaj vid suradnje između dviju srednjih škola protekao je u vrlo ugodnom okruženju, a na obostranu korist i zadovoljstvo učenika naših škola.

[više]

Pružanje prve pomoći

Autor: Kristinka Lemaić, 21. 11. 2017. 09:04

Zbog potrebe osposobljavanja većeg broja učenika u pružanju prve pomoći i velikog interesa koji je pobudio ovaj vid zdravstvenog odgoja kod djece, njihovih roditelja i nastavnika, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb realizira programe naprednog stupnja obuke u domu Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Villa Rustica u Novom Vinodolskom.  Naši učenici 2.c razreda Marijo Tomić, Ivan Horvat, Bruno Šikac i  Mihael Borić kao i učenici 3.c razreda Ivan Jakšić, Luka Brekalo, Valentina Zahirović, Jan Papiga, Ivan Skender i Stjepan Stupljanjec, u pratnji nastavnika Mate Sabola, boravili su u Novom Vinodolskom od srijede 15. studenog do petka 17. studenog 2017.  godine i učili o tome kako procijeniti zatečenu situaciju na mjestu nesreće i kako postupati s osobom bez svijesti. Učenici su se upoznali i s postupcima zbrinjavanja otvorenih ozljeda kao i ozljeda kostiju i zglobova. Raspored obuke bio je vrlo sadržajan, no našim učenicima ostalo je dovoljno vremena za druženje s vršnjacima iz drugih srednjih škola tako da je ukupni dojam ove izvanučioničke nastave iznimno pozitivan. Neslužbene prijave učenika za sljedeću obuku pružanja prve pomoći spontanu su započele i taj interes veseli.

 

[više]

Predavanje o Vukovaru i Domovinskom ratu

Autor: MARIJA SOVEC, 6. 11. 2017. 08:49

U spomen na Vukovar i Domovinski rat ugostili smo u utorak 31. listopada naše branitelje: Josipa Horvata, zvanog Mađar i Nikolu Alića, tajnika udruge veterana satnije Rebels, koji su, sa svim zainteresiranim učenicima i nastavnicima, podijelili svoja svjedočanstva iz ratnih dana u Vukovaru i Karlovcu. Zahvalni smo i na knjigama koje su donirali školi, a koje govore istinu o iskustvima rata, istinskim herojima - braniteljima Vukovara. Na kraju izlaganja je bilo puno učeničkih pitanja, i o iskustvima iz rata, ali i o sadašnjim aktualnim temama kao što je dragovoljni vojni rok te smo i zbog toga pozvali branitelje na druženje i sljedeće školske godine.

[više]

Djelatnici naše škole osvojili 3. mjesto na nagradnom natjecanju u izradi digitalnih nastavnih materijala

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 31. 10. 2017. 09:49

Na CARNetovoj korisničkoj konferenciji (CUC 2017) 10. studenoga bit će uručene nagrade najboljim nastavnicima  koji su u natjecanju pod nazivom "Pravi kaLibar za znanje 2017" potaknuli izvrsnost u izradi digitalnih nastavnih materijala. Nastavnici osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske izrađivali su nastavne sadržaje u CARNetovom alatu Libar na temu „Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije“. U konkurenciji od 21 prijavljenog digitalnog sadržaja, naša voditeljica praktične nastave Kristinka Lemaić kao autorica i strukovni učitelj Josip Filić kao koautor, osvojili su izvrsno 3. mjesto sa svojim digitalnim radom "Sigurnost i zaštita zdravlja na radu". Čestitamo našim djelatnicima što na izvrstan i kreativan način predstavljaju svoje znanje i našu školu! Sve nagrađene radove možete pogledati u nastavku na poveznicama koristeći svoj AAI@EduHr elektronički identitet.

[više]

Održan drugi TeachMeet u sklopu projekta „e-Škole“ na kojem je sudjelovala i predstavnica naše škole Kristinka Lemaić

Autor: Administrator , 24. 10. 2017. 11:29

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet održala je 13. listopada 2017. godine drugi TeachMeet, susret nastavnika koji aktivno sudjeluju u okviru zajednice praktičara, organizirane u sklopu provedbe nacionalnog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“. Dvanaest nastavnika osnovnih i srednjih škola iz Bilja, Bjelovara, Osijeka, Slavonskog Broda, Šibenika, Vrbovca, Vukovara i Zagreba svojim su kolegama kroz kratke prezentacije predstavili vlastita iskustva u primjeni tehnologije u nastavi te razmijenili ideje o mogućnostima kako tehnologija može dodatno poboljšati nastavu. Voditeljica praktične nastave Kristinka Lemaić predstavila je tri izvanredna projekta naše škole u promociji i nastavi strukovnog obrazovanja: videokonferenciju, webinar i e-knjigu.

[više]

Izvanučionička nastava naših učenika u Brodosplitu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 24. 10. 2017. 10:56

Učenici 2. f, 3. a i 3. f razreda naše škole posjetili su brodogradilište Brodosplit 6. listopada 2017. godine i to u pratnji nastavnika Dragomira Bjelanovića, Damira Deriša i Vjerana Šipeka. Učenici su, uz stručnog voditelja, obišli brodogradilište pa su se i sami mogli uvjeriti u dugogodišnje iskustvo i stručnost brodograditelja u gradnji sofisticiranih brodova različitih namjena - od putničkih, trgovačkih, kontejnerskih, od brodova za prijevoz nafte, tekućih i rasutih tereta, ledenica, jaružala do drugih specijalnih tipova i vojnih brodova što  Brodosplit čini uspješnim i svjetski priznatim brodogradilištem. Učenici su svoje dojmove o brodogradilištu podijelili s  televizijskom ekipom, a slobodno vrijeme su iskoristili za šetnju splitskom rivom.

[više]

Snimka webinara Sigurnost i zaštita na radu s više od 1300 sudionika

Autor: Kristinka Lemaić, 6. 10. 2017. 16:09

Industrijska strojarska škola, Zagreb je u četvrtak 5. listopada 2017. godine održala webinar Sigurnost i zaštita zdravlja na radu u suradnji s Hrvatskim zavodom za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu. Webinar je prvenstveno namijenjen učenicima prvih razreda srednjih strukovnih škola u obrazovnom području strojarstva pa su sudjelovali učenici iz 32 srednje strukovne škole i to iz Varaždina, Zagreba, Koprivnice, Jastrebarskog, Velike Gorice, Daruvara, Osijeka, Rijeke, Slavonskog Broda, Šibenika, Dugog Sela, Splita, Belog Manastira, Brača, Ivanić Grada, Đurđenovca, Ivanca, Karlovca, Moravica, Našica, Vrbovca, Knina i Valpova. Webinar je uživo pratilo više od 1300 učenika i nastavnika. Ukoliko ovim webinarom uspijemo spriječiti samo jednu, makar i najmanju ozljedu, smatrat ćemo ovaj naš mali projekt velikim uspjehom. 

Snimku webinara i vi možete pogledati na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=FAIiRE6P8to&feature=youtu.be

[više]

E-knjiga Sigurnost i zaštita zdravlja na radu

Autor: Kristinka Lemaić, 21. 9. 2017. 16:14

Dragi učenici, vaši strukovni učitelji Kristinka Lemaić i Josip Filić pripremili su za vas digitalni nastavni materijal, e-knjigu Sigurnost i zaštita zdravlja na radu. E-knjiga dostupna je na poveznici http://libar.carnet.hr uz vaš AAI@EduHr korisnički račun i lozinku. Radi se o korisničkom računu s vašim imenom i prezimenom @skole.hr i lozinci s kojom se vi učenici prijavljujete u e-Dnevnik. Pogledajte animaciju, odigrajte igru memorije, riješite kvizove, izradite prijedlog za plakat, napravite umnu mapu, pogledajte i film o radioničkim vježbama u našoj školi, naučite oživljavati i provjerite svoje znanje o tome. Nije teško.

Nastavnici također mogu pogledati e-knjigu koristeći svoj AAI@EduHr korisnički račun i lozinku koju upotrebljavaju tijekom prijava webinara i radionica u CSUED-u.

E-knjiga Sigurnost i zaštita zdravlja na radu predviđena je za učenike prvih razrednih odjela srednjih strukovnih škola u obrazovnom području strojarstva, ali smatramo da može biti korisna učenicima svih dobih skupina jer, bez obzira na različitosti nastavnih sadržaja pojedinih programa, informacije o sigurnosti i zaštiti zdravlja na radu uvijek je dobro usvojiti ili osvježiti.

Ukoliko uspijemo spriječiti samo jednu, makar i najmanju ozljedu, smatrat ćemo ovaj naš mali projekt velikim uspjehom.

[više]

Drugi stručni skup Županijskog stručnog vijeća strojarstva u našoj Školi

Autor: Kristinka Lemaić, 14. 7. 2017. 14:16

Industrijska strojarska škola je 29. lipnja 2017. godine organizirala održavanje stručnog skupa Županijskog stručnog vijeća strojarstva za trogodišnje strukovne škole Grada Zagreba u Obrazovnom sektoru strojarstva, brodogradnje i metalurgije.  Nakon pozdravnog govora voditeljice Županijskog stručnog vijeća Karmen Mott Bingula, nekoliko uvodnih riječi prisutnima je uputio i Damir Zvonar, viši stručni savjetnik iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. U radu stručnog skupa sudjelovala su 42 nastavnika i stručna suradnika iz 10 strukovnih škola Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a prisutni su bili i Nevena Kurteš kao i Zoran Varga iz Hrvatske obrtničke komore.

[više]

Micro:bitovi u ISŠ-u

Autor: Kristinka Lemaić, 10. 7. 2017. 09:43

Industrijska strojarska škola donacijom se opremila s 20 micro:bitova. O popularnim micro:bitovima možete više saznati gledajući video prilog na poveznici https://www.indiegogo.com/projects/bbc-micro-bit-stem-revolucija-u-skolama-education#/

Veselimo se zasluženom  ljetnom odmoru nakon upisa učenika u prve razredne odjele  naše Škole, ali se veselimo i novim izazovima za učenike i nastavnike u sljedećoj školskoj godini.

[više]

Kako je nastala Videokonferencija Industrijske strojarske škole

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 3. 7. 2017. 10:28

Kako je nastala Videokonferencija Industrijske strojarske škole - odličan članak koji su djelatnici naše škole Kristinka Lemaić i Mate Sabol objavili u digitalnom časopisu za obrazovne stručnjake "Pogled kroz prozor".

[više]

Industrijska strojarska škola u CARNet-ovom pilot projektu e-Škole

Autor: Kristinka Lemaić, 27. 6. 2017. 08:26

CARNet je 2015. godine pokrenuo pilot projekt e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ koji traje do 2018., a u njemu sudjeluje 10 % svih osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Ovaj projekt dio je šireg programa „e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće“, koji se provodi od 2015. do 2022. godine. Pogledajte CARnet-ov promotivni film na poveznici https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/11776 i saznajte koje su prednosti projekta e-Škole i što on sve donosi! 

[više]

Naša voditeljica praktične nastave u emisiji Društvena mreža na HRT-u

Autor: Administrator , 6. 6. 2017. 11:39

Industrijska strojarska škola uključena je u CARNet-ov pilot projekt e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola. Pomoćnica ravnatelja Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet, Barbara Kolarek, prepoznala je aktivnost nastavnika i stručnih suradnika naše škole u CARNet-ovom projektu pa je pozvala našu voditeljicu praktične nastave Kristinku Lemaić da u četvrtak 1. lipnja 2017. godine, zajedno s njom, gostuje u emisiji Društvena mreža na HRT-u 1. Emisija je to koja četvrtkom ugošćuje stručnjake iz svijeta obrazovanja i znanosti.  Bila je to prilika da se porazgovara o digitalnim alatima koji su predstavljeni na nedavno održanom TeachMeetu, a neke od njih naši nastavnici već su implementirali u nastavu. Gostovanje naše voditeljice praktične nastave  u emisiji Društvena mreža bila je i sjajna prilika da se široj javnosti predstavi uspješno realiziran  projekt Videokonferencija Industrijske strojarske škole, ali i da se najavi novi projekt  Webinar Industrijske strojarske škole koji će se realizirati u suradnji s Hrvatskim zavodom za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu. Cilj ovog novog projekta ISŠ-a je osvijestiti važnost zaštite na radu kako mladi radnici ne bi bili dio crne statistike jer ozljede na radu zasigurno nisu u opisu njihovih radnih mjesta. Snimku dijela emisije Društvena mreža i vi možete pogledati na poveznici:  https://www.facebook.com/CARNet.hr/videos/1567865903258710/.

[više]

Novi broj školskog lista Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 26. 5. 2017. 14:03

U nastavku možete pogledati najnoviji 9. broj školskog lista "Drugomajska" u digitalnom obliku. Ovdje također prilažemo i poziv dramske sekcije:          

Dramska sekcija te zove! Napravimo predstavu!

Glumiš? Pišeš? Repaš? Pjevaš? Sviraš? Oponašaš? Imaš znanja ili samo želje za dramaturgiju, scenografiju, kostimografiju, šminku ... Pridruži nam se, trebamo te! Već smo uvježbali skečeve: Profesorica i majstor, Jezični savjeti, Dodatno dualno obrazovanje ... Trebamo glumce za skečeve: Zatvoreno, Turpija i tablet ... Želimo napraviti i modnu reviju! Javite se prof. Bjelanoviću!

[više]

MANIFESTACIJA DOJDI OSMAŠ

Autor: Administrator , 23. 5. 2017. 08:13

U parku Zrinjevac (na Trgu Nikole Šubića Zrinskog) 12. svibnja 2017. je u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, organizirana po 14. put tradicionalna manifestacija pod nazivom "Dojdi osmaš, Zagreb te zove!". Na manifestaciji je sudjelovalo čak 80 srednjih škola koje su imale priliku osmašima predstaviti svoje strukovne, gimnazijske i umjetničke programe te na taj način olakšati budućim srednjoškolcima izbor školovanja ili zanimanja.

Naša škola je zainteresiranim učenicima predstavila zanimanja koja će sljedeće godine 2017./2018. upisivati, a to su CNC operater, automehaničar, autolimar, tehnički crtač, alatničar, strojobravar, bravar, tokar i instalater grijanja i klimatizacije. Na promotivnom štandu uz ponuđene letke na kojima su navedene sve važne informacije za upis u ponuđena zanimanja, osmaši su mogli vidjeti uratke naših učenika poput makete CNC stroja, izratke koji se vrše na CNC tokarilici i glodalici, maketu za instalaciju centralnog grijanja i maketu vodovodne instalacije te razne druge uratke koje naši učenici izrađuju za vrijeme redovne praktične nastave u školskim radionicama.

[više]

Izvanučionička nastava u tvornici tvrtke Vargon d.o.o.

Autor: Kristinka Lemaić, 17. 5. 2017. 12:57

Učenici 2.e i 2.f razrednih odjela u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije posjetili su, u ponedjeljak 15. svibnja 2017. godine, tvornicu tvrtke Vargon d.o.o. koja se nalazi u industrijskoj zoni Kukuljanovo, nedaleko Rijeke. Ljubaznošću domaćina, naši nastavnici i  učenici imali su priliku vidjeti proizvodnju plastičnih cijevi i spojeva za kućnu i uličnu primjenu pa su se i sami mogli uvjeriti da Vargon d.o.o. nudi kvalitetna rješenja za razne instalacijske sustave. Učenici su sa zanimanjem pratili sustav proizvodnje od sirovine do gotovog proizvoda. Nekoliko sati slobodnog i sunčanog vremena iskoristili smo za razgled grada Rijeke, šetnju uz more i Korzom, glavnom riječkom šetnicom. 

[više]

Održana je Videokonferencija ISŠ-a s gotovo 1000 sudionika

Autor: Kristinka Lemaić, 12. 5. 2017. 11:12

Industrijska strojarska škola je u srijedu 10. svibnja 2017. godine u 11:00 sati održala Videokonferenciju ISŠ-a prvenstveno namijenjenu stručnim službama, razrednicima i učenicima osmih razreda osnovnih škola Grada Zagreba i Zagrebačke županije, no uključili su se i ostali zainteresirani pa je Videokonferencija ISŠ-a imala je 29 sudionika, od čega 18 osnovnih škola. Ako pretpostavimo da nas je u svakoj školi pratilo 50-ak osmaša i nekoliko nastavnika uz pedagoga i psihologa, možemo slobodno reći da je Videokonferencija imala oko 1000 sudionika. Ciljevi Videokonferencije ISŠ-a bili su promocija strukovnog obrazovanja i deficitarnih zanimanja kao i informiranje o mogućnosti stipendiranja deficitarnih zanimanja čime smo, nadamo se, povećali interes za upis u našu Školu. Poveznica na snimku Videokonferencije ISŠ-a poslana je svim osnovnim školama Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Snimku Videokonferencije i vi možete pogledati na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=8365W-FBuuI Snimka traje 24 minute pa se nadam da ćete je barem djelomično pogledati obraćajući pozornost na dio u petoj minuti kada počinje video prilog o jednom nastavnom danu u našoj Školi. Posebno smo ponosni na taj video prilog jer ga je snimio naš učenik Dominik Brlečić. Zanimljiva je i 15. minuta kada se učenici osnovnih škola, putem svojih pametnih telefona, uključuju u online Kahoot kviz o našoj Školi. Hvala vam što ćete pogledati snimku jer time pokazujete da prepoznajete naš pokušaj  suvremenog načina komunikacije kojim nastojimo osvijestiti pogodnosti i važnost strukovnog obrazovanja.

[više]

Video prilog o Industrijskoj strojarskoj školi

Autor: Administrator , 25. 4. 2017. 08:50

 Pogledajte video prilog o Industrijskoj strojarskoj školi i saznajte kako izgleda teorijska i praktična nastava u našoj Školi.

   https://www.youtube.com/watch?v=PCjk9B2aVRo

 Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u nastajanju video priloga, a posebno našem učeniku Dominiku Brlečiću koji se ponovno pokazao sjajnin i perspektivnim snimateljem!

[više]

Posjet učenika Hrvatskom saboru

Autor: MARIJA SOVEC, 12. 4. 2017. 13:33

Učenici naše škole su 3. i 7. travnja 2017. godine u sklopu terenske nastave politike i gospodarstva bili u posjetu Hrvatskome saboru. To je bila još jedna prigoda ponoviti važnost zakonodavne vlasti i osjetiti još jednom ponos i zahvalnost zbog pripadnosti domovini Hrvatskoj. U ponedjeljak smo bili i u posjetu Hrvatskom povijesnom muzeju na izložbi o Domovinskome ratu na južnome bojištu. Posebnu zahvalnost iskazujemo svim našim braniteljima koji su žrtvovali najdragocjenije za domovinu. Ne ponovilo se nikada! 

[više]

Edukativna radionica o pčelarstvu za početnike i ljubitelje meda

Autor: MARIJA SOVEC, 12. 4. 2017. 12:59

Josip Klasnić, naš učenik instalater grijanja i klimatizacije iz 2.e razreda održao je 5. travnja 2017. godine zanimljivu edukativnu radionicu na temu pčelarstva. Posebno zanimljivo bilo je čuti njegovo osobno iskustvo, budući da se još iz osnovne škole, uz podršku svog profesora, bavi pčelarstvom i medom. Na sva naša pitanja imao je spreman odgovor, a i med koji smo kušali uvjerio nas je u prvoklasnu kvalitetu. Mjesta je bilo malo za sve zainteresirane pa je Josip održao predavanje i dva puta zaredom, što nam je pokazatelj da su naši učenici željni takvih aktivnosti. Tijekom radionice ''rodile'' su se još neke ideje, tko zna …

[više]

Posjet Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti

Autor: MARIJA SOVEC, 12. 4. 2017. 12:48

Tehničke crtačice 2. d razreda Lana Knežević, Sara Sunek, Kristina Beganović i naš alatničar Ante Mijić bili su u ožujku u posjetu Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti. Uživali smo putujući bogatim vremeplovom od Bašćanske ploče, škrinje sv. Šimuna do remek djela hrvatskih i europskih majstora.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u Noći muzeja, kada Akademija nudi bogat program radionica, izložbi i predavanja ili na skupove otvorene za javnost tijekom godine.

[više]

Edukativno predavanje o dragovoljnom vojnom osposobljavanju

Autor: MARIJA SOVEC, 12. 4. 2017. 12:33

Naš bivši učenik, a sadašnji djelatnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, Saša Sovec održao je za naše maturantice i maturante 7.,10. i 13. ožujka 2017. edukativno predavanje o dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Pitanja je bilo dosta, a dobro je znati da nakon završetka trogodišnje škole postoji mogućnost daljnjeg školovanja, a možda i zapošljavanja. Za sve informacije pogledati na www.morh.hr ili e-mail: promidzba-osrh@morh.hr.

Informirati se možete i na brojeve: Služba za poslove obrane 01/4567 867, 01/4861 415 te infotelefon Središnjice za upravljanje osobljem 01/3784 812, 01/3784 814.

[više]

Izložba starih računala u školskoj knjižnici

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 10. 4. 2017. 11:15

Naš Teo Ecimović - majstor za hardware!

Sve do kraja travnja je u školskoj knjižnici otvorena izložba starih računala. Stara računala su već sama po sebi zanimljiva sa svojim nekadašnjim dizajnom, grafikom korisničkog sučelja, igricama, operacijskim sustavima i svemu ostalome što ih čini drukčijim od onoga na što smo navikli. Međutim, još je zanimljivije to što imamo učenika Tea Ecimovića iz 1. g razreda, koji od starih neupotrebljivih računala ili dijelova, napravi računala koja rade izvrsno i u novim uvjetima. Teo je pravi majstor za hardware, zaljubljenik u stara računala, ali i u tehnologiju općenito. Svoje slobodno vrijeme najradije provodi uz stara računala koja treba popraviti, obnoviti, dati im život i dušu. Sva izložena računala dio su njegove zbirke, ukupno se predstavlja 5 računala (4 PC-a i 1 prijenosno računalo),  najstarije seže u „daleku“ 1986. godinu, a ostala su iz devedesetih godina 20. stoljeća. Izložbu smo službeno otvorili u ponedjeljak 10. travnja u 9.30 sati u školskoj knjižnici. Sva su računala u funkciji, možete ih razgledati u radno vrijeme knjižnice pa čak i zaigrati neku staru igricu na njima … naravno, internet im je još jako, jako dalek!

[više]

Sudjelovali smo na Knjižnoj booki, svečanosti knjige i čitanja Vijest ima dokument u privitku

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 4. 4. 2017. 11:24

U ponedjeljak 3. travnja 2017. godine je  u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici organizirana svečanost knjige i čitanja pod nazivom Knjižna booka, kojom se, u povodu rođendana poznatog bajkopisca H. C. Andersena, obilježio Međunarodni dan dječje knjige. Bili smo izuzetno ponosni što su učenici naše škole mogli predstaviti svoj rad na ovoj značajnoj i tradicionalnoj manifestaciji koja je po prvi put organizirana i za učenike srednjih škola. U mozaiku zabavnih i reprezentativnih sadržaja, podijeljenih u nekoliko kategorija (Ž)bookanje, Prebookiranje i Halabooka, učenici drugih razreda Jan Papiga, Nikola Kovač i Nikola Mikuš (pod mentorstvom profesorica Ivane Jagić i Tanje Novak Pavić) održali su zanimljivu prezentaciju pod naslovom Edgar Allan Poe – čovjek koji je zaista volio mačke. Učenici su autora, koji je na njih ostavio najveći dojam, predstavili na intrigantan i neuobičajen način, uz zanimljiv razgovor i prezentiranje. U privitku pod „više“ se nalazi učenička prezentacija te fotografije s priredbe.

[više]

Učenici Industrijske strojarske škole u Satiričkom kazalištu Kerempuh

Autor: Administrator , 4. 4. 2017. 08:47

U petak 24. ožujka 2017. godine učenici naše Škole su, u pratnji nastavnika, posjetili Satiričko kazalište Kerempuh gdje su se, gledajući predstavu Vinka Brešana Ustav RH, i sami mogli uvjeriti da se radi o predstavi koja razotkriva sve ljudske netrpeljivosti, predrasude i mržnju prema različitostima. Predstava govori i o hrabrosti da budeš ono što jesi i pokušaju da se voli unatoč svemu. Odlaskom na ovu predstavu, nastavnici i učenici su još jednom pokazali da, iako smo strukovna škola i težište nam je na učenju temeljenom na radu, nismo zanemarili osobni razvoj učenika ukazujući na esencijalne ljudske vrijednosti.

 

[više]

Šarena priča ili Kako su učenici Industrijske strojarske škole razveselili osnovnoškolce Vijest ima dokument u privitku

Autor: Kristinka Lemaić, 3. 4. 2017. 12:45

Učenici 2.a razreda OŠ Ivana Mažuranića u novim šarenim klupama

Učenici, učiteljice i roditelji učenika 2.a razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića u Zagrebu odlučili su obnoviti dotrajalu učionicu u kojoj učenici radnim danom borave od 8.00 do 15.30 sati. Kad je riječ o svim razinama pozitivne inicijative i kreativnosti, postoji elementarna istina da nakon tako nečega mogu slijediti samo događaji koji pokreću plimu zbivanja, stvarajući nepredvidljive susrete, izvanredne ideje i materijalnu pomoć. Uz donaciju Grada Zagreba i gradonačelnika Bandića ovom hvalevrijednom pothvatu pomogli su i Contest d.o.o., Euroherc osiguranje d.d., Erste banka, ravnateljica OŠ Ivana Mažuranića, roditelji učenika 2.a, kao i učenici i nastavnici Praktične nastave Industrijske strojarske škole uz ravnatelja Nenada Pavlinića. Osnovnoškolci su svoje veselje i zahvalnost našoj Školi pokazali predivnom slikovnicom punom dojmova koju su izradili zajedno sa svojim učiteljicama.

U prilogu se nalaze fotografije radova učenika.

[više]

Naš učenik Juraj Štajcer srebrni na međunarodnom karate turniru

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 23. 3. 2017. 09:48

Na Međunarodnom otvorenom kyokushin karate turniru, koje se održalo 11. ožujka 2017. godine u Svetoj Nedelji, naš je učenik Juraj Štajcer iz 1. g razreda, u jakoj konkurenciji između 220 natjecatelja iz 13 zemalja, osvojio srebrnu medalju u svojoj kategoriji. Juraj trenira 11 godina u karate klubu DIV Bregana i do sada je osvojio više od 30 odličja: godine 2012. bio je brončani na Svjetskom kupu, tri puta je bio srebrni na međunarodnim turnirima, a 2009./2010. bio je i državni prvak u svojoj kategoriji. Čestitamo Juraju na ovom izuzetnom uspjehu i želimo mu još puno medalja!

[više]

Stručni skup Županijskog stručnog vijeća strojarstva u našoj Školi

Autor: Kristinka Lemaić, 21. 3. 2017. 13:13

Stručni skup Županijskog stručnog vijeća strojarstva u našoj Školi

Industrijska strojarska škola je u suradnji sa Strojarskom tehničkom školom Fausta Vrančića, 16. ožujka 2017. godine, organizirala održavanje stručnog skupa Županijskog stručnog vijeća strojarstva za trogodišnje i četverogodišnje strukovne škole Grada Zagreba u Obrazovnom sektoru strojarstva, brodogradnje i metalurgije. Nakon pozdravnog govora voditeljice Županijskog stručnog vijeća za trogodišnje škole Karmen Mott Bingula i voditelja Županijskog stručnog vijeća za četverogodišnje škole Hrvoja Galijana, nekoliko uvodnih riječi prisutnima je uputio i Damir Zvonar, viši stručni savjetnik iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. U radu stručnog skupa sudjelovalo je 46 nastavnika i stručnih suradnika iz 11 strukovnih škola grada Zagreba.

[više]

Međunarodna konferencija BRI-ES 2017. u Zagrebu

Autor: Kristinka Lemaić, 21. 3. 2017. 09:44

 

3rd International BRI-ES Conference

Bridging Industry with secondary and post-secondary education

16th March, 2017, Zagreb, Croatia

 

[više]

Učenici naše škole na predstavi u Hrvatskom narodnom kazalištu

Autor: MARIJA SOVEC, 6. 3. 2017. 11:31

U ponedjeljak 27. veljače 2017. godine  učenici naše škole posjetili su Hrvatsko narodno kazalište i pogledali Moliereovu komediju Tartuffe. Uživajući u ovoj predstavi jednog od najvećih komediografa svih vremena, naši su učenici bili zadovoljni doživljajem izvedbe i stekli pozitivna iskustva.

 

 

[više]

Naša škola u novom CARNet-ovom pilot projektu e-Škole

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 2. 3. 2017. 11:04

Hrvatska akademska mreža CARNet je nakon objavljenog javnog poziva izabrala našu i još ukupno 139 osnovnih i srednjih škola iz Republike Hrvatske za sudjelovanje u novom pilot projektu. To je veliki uspjeh i dobitak za našu, a i sve druge izabrane škole, koje će se u 2017. godini uključiti u sve projektne aktivnosti pilot projekta e-Škole pod nazivom: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola.

Opremanje naše škole informacijsko - komunikacijskom tehnologijom već je započelo, kao što je i započelo organizirano i sustavno educiranje naših djelatnika putem seminara, radionica i webinara. 

Cilj ovog pilot projekta je uspostaviti sustav kojim će se podići razina digitalne zrelosti hrvatskih škola, kroz razvoj digitalnih kompetencija nastavnog i nenastavnog osoblja, razvoj digitalnog sadržaja, opremanje škola IKT opremom, provedbu potrebnih infrastrukturnih radova vezanih za pristup Internetu te kroz razvoj usluga za transparentno poslovanje škola i kvalitetno upravljanje nastavnim procesom.  

[više]

Program prevencije kockanja mladih

Autor: Administrator , 21. 2. 2017. 09:53

Od veljače 2017. godine psihologinja Tanja Dumbović i pedagoginja Sara Čorak provode program prevencije kockanja "Tko zapravo pobjeđuje". Program je dio ishoda i rezultata šireg projekta pod nazivom "Kockanje mladih u Hrvatskoj" koji se od 2010. godine provodi na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj programa je prevencija uključivanja mladih u ovo rizično ponašanje, a time i razvoj raznovrsnih štetnih psihosocijalnih posljedica i rizičnih ponašanja koja negativno utječu na mentalno zdravlje i odnose mladih ljudi.

Projekt se godinama provodi uz financijsku i organizacijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje te Hrvatske lutrije d.o.o.

Stručno-znanstveni skup „Kockanje mladih – istraživanje i iskustva iz prakse u Hrvatskoj“

[više]

Edukativna radionica o pozitivnim i negativnim stranama interneta

Autor: TANJA NOVAK PAVIĆ, 20. 2. 2017. 16:34

Učenici 2.d razreda su sudjelovali u edukativnoj radionici o dobrim i lošim stranama interneta. Nakon što su učenici zapisivali na papiriće svoje stavove o internetu te navodili svoja osobna pozitivna i moguća negativna iskustva, uslijedila je rasprava o pozitivnim i lošim stranama društvenih mreža i interneta općenito. Potom je učenicima dan zadatak objašnjavanja nekih ključnih pojmova, kao npr. Cyber Bullying, korisnička lozinka i dr. Učenici su ovom radionicom dobili neka nova saznanja o tome kako pojačati sigurnost na društvenim mrežama, kako stvoriti dobre korisničke lozinke, što treba izbjegavati na internetu i društvenim mrežama te u kakvoj su povezanosti kazneni zakoni i internet. Svoje zaključke učenici su prikazali na priloženom plakatu.

[više]

Naši učenici u noći otvorenih muzeja

Autor: EDINA SMAJLAGIĆ, 8. 2. 2017. 11:15

Obilje znanja u kratkom vremenu!

      Kao i dosadašnjih godina u Noći muzeja, i mi smo krenuli u petak 27. siječnja 2017. u obilazak zagrebačkih muzeja i to s platoa ispreg Glavnog željezničkog kolodvora. Kroz  brojne prostore uskladištenog znanja našeg grada, u osam muzejskih prostora, odvele su učenike Industrijske strojarske škole profesorice politike i gospodarstva i hrvatskog jezika: prof. Marija Sovec i prof. Edina Smajlagić. Koje muzeje su obišli u toj Noći muzeja i što su sve vidjeli, pogledajte u nastavku pod opširnije.

[više]

Humanitarna akcija Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 26. 1. 2017. 13:40

Naša škola sudjeluje u humanitarnoj akciji prikupljanja PVC čepova koja traje do kraja veljače.

Udruga Stari papir za novi osmijeh (Av. V. Holjevca 62) će prikupljene materijale proslijediti Kod-u UOLL (Udruga oboljelih od leukemije i limfoma). Udruga od prikupljenih sredstava kupuje skupe lijekove koji nisu na listama HZZO-a za oboljele od leukemije i limfoma.

[više]

Predavanje o sigurnosti i zaštiti zdravlja na radu

Autor: Kristinka Lemaić, 20. 1. 2017. 13:31

Industrijska strojarska škola uključila se u realizaciju projekta Primjena mjera i informiranost učenika srednjih strukovnih škola o zaštiti na radu koju provodi Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu. U petak 20. siječnja 2017. godine u našoj Školi održano je strukovno usmjereno predavanje o zaštiti na radu za dio učenika  koji se obrazuju za zanimanja  instalater grijanja i klimatizacije, automehaničar i alatničar. Učenici 1.a, 1.e, 1.f i 2.d su i ispunjavali anketu kako bi HZZZSR proveo dodatna istraživanja i utvrdio nove načine i metode podučavanja zaštite na radu. Uključivanjem u projekt, Škola dodatno i kontinuirano razvija kulturu sigurnosti učenika. 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Tražilica
 
ISŠ - kontakti
 
MATERIJALI ZA POPRAVNE I RAZREDNE ISPITE

Dragi učenici,

ovdje se nalaze pitanja i primjeri  zadataka za popravne i razredne ispite te općenito za svladavanje gradiva za sve predmete.

 
PRVI RAZREDI
 
DRUGI RAZREDI
 
TREĆI RAZREDI
 
Vremenici

 
Kutak za učenike
 
Školska knjižnica
 
Anketa
Koliko ste zadovoljni opremljenošću prostora naše škole?


 

 

 

 
POVEZNICE

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2009.

Ukupno: 5006178
Ovaj mjesec: 4012
Ovaj tjedan: 272
Danas: 87
 

 

MOGUĆNOST NASTAVKA ŠKOLOVANJA I ZAPOŠLJAVANJA MATURANATA

Metalno srce Zagreba je skupina učenika koja sudjeluje u projektu Kultura turizma. Njihove aktivnosti pratite na FB stranici:

 https://www.facebook.com/

metalno.srce.zagreba.ISS/

 
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
INFORMACIJE ZA RODITELJE
19.10.2017. 09:24

Poštovani roditelji,   u privitku se nalazi raspored informativnih razgovora razrednika za školsku godinu 2017./2018.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
NATJECANJA
17.04.2018. 17:03
Državno natjecanje učenika u zanimanjima instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater
Industrijsko - obrtnička škola u Šibeniku bila je 16. i 17. travnja 2018. godine domaćin Državnog natjecanja srednjih strukovnih škola obrazovnog sektora strojarstva, brodogradnje i metalurgije za učenike u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater. Učenici 3.d razreda naše Škole u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije Nikola Kovač i Nikola Mikuš osvojili su iznimno uspješno četvrto mjesto. Naši učenici Kovač i Mikuš natjecali su se u kategoriji učenika vodoinstalatera pod vodstvom mentorice teorijskih nastavnih sadržaja Katarine Knežević dok je za praktični dio natjecanja bio zadužen mentor Slaven Kuhar. Učenici 3.e razreda Ivan Jurić i Dino Ibraković predstavljali su našu Školu natječući se u zanimanju učenika instalatera grijanja i klimatizacije. Ivan i Dino su, vođeni mentorima teorijskog i praktičnog dijela, Damirom Derišem i Slavenom Kuharom, osvojili odlično deveto mjesto . Iskrene čestitke svim natjecateljima i mentorima!

13.04.2018. 15:22
Državno natjecanje učenika strojarskih zanimanja
Državno natjecanje učenika strojarskih zanimanja održalo se u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu 12. i 13. travnja 2018. godine. Ukupno 43 učenika natjecala su se u područjima CNC tehnike glodanja i tokarenja te dizajniranju računalom u  AutoCAD-u i CATIA-i.  Osim učenika iz škole domaćina natjecanja, sudjelovali su i učenici iz Krapine, Varaždina, Zagreba, Karlovca, Rijeke, Zadra, Benkovca, Bjelovara, Virovitice, Đakova, Oroslavlja, Osijeka, Šibenika i Županje. Organizatori Državnog natjecanja, uz Tehničku školu iz Slavonskog Broda, bili su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Upravni odjel za društvene djelatnosti Brodsko-posavske županije. Industrijsku strojarsku školu predstavljao je učenik 2.c razreda Bruno Šikac u kategoriji dizajniranja računalom u AutoCAD- u u kojoj se natjecalo deset učenika. Naš Bruno Šikac osvojio je izvrsno sedmo mjesto pod vodstvom mentora Mate Sabola nastavnika strojarske skupine predmeta. Ovo je prvi puta da je učenik naše Škole sudjelovao na Državnom natjecanju u dizajniranju računalom u AutoCAD-u odmjerivši znanje s učenicima četverogodišnjih strukovnih škola pa samim time uspjeh učenika Brune Šikca i mentora Mate Sabola smatramo još značajnijim.

 
VIJESTI - NASLOVNICA
22.05.2018. 11:07
Mogućnost nastavka školovanja ili zapošljavanja maturanata
METUS d.o.o. je hrvatsko-švedska tvrtka, međunarodno priznata na području vertikalnog prijevoza. Bave se projektiranjem, izvođenjem i održavanjem svih vrsta dizala. Značajan rast i širenje poslovanja povećalo je njihovu potrebu za zapošljavanjem zanimanja montera dizala. Tvrtka Metus d.o.o. jedina je u Hrvatskoj pokrenula školu montaže i servisa dizala u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb. Zainteresiranim kandidatima, a posebice maturantima, nude mogućnost izgrađivanja karijere  u toj struci. Polaznici škole montaže od samog se početka zapošljavaju na neodređeno, a uz to dobivaju prigodu za školovanje i izgradnju dugoročne karijere u njihovoj tvrtki. Više detalja o tvrtki možete pogledati na poveznici www.metus.hr/ .

17.05.2018. 18:36
Mogućnost zapošljavanja za naše maturante - partneri tvrtke TEXIMP d.o.o.
Učenici 3. f razreda u zanimanju CNC operater prisustvovali su u četvrtak 17. svibnja 2018. godine predstavljanju tvrtke TEXIMP d.o.o. iz Sesveta koja je dio internacionalne organizacije s podružnicom u Hrvatskoj, a specijalizirana je za prodaju sofisticiranih strojeva (CNC glodalica, tokarilica i obradnih centara) kao i za stručno osposobljavanje za siguran rad na tim strojevima. Tvrtka je to s tradicijom duljom od 25 godina i s više od 20 zaposlenih visoko kvalificiranih tehnologa koji obučavaju CNC operatere, s područjem rada u Republici Hrvatskoj, za programiranje i uporabu alata za obradu, upoznaju ih s prijedlozima stezanja i napravama, poučavaju ih kako odrediti vrijeme izrade komada od nacrta ili same ideje pa sve do izrade probnih komada. Učenici su pokazali interes za samu tvrtku TEXIMP d.o.o., ali i za tvrtke partnere s kojima TEXIMP d.o.o. posluje i kojima prodaje strojeve. Hvala direktoru tvrtke TEXIMP d.o.o. koji je odvojio svoje vrijeme kako bi našim maturantima pomogao oko izbora njihovog prvog zapošljavanja, a mi našim maturantima možemo samo poželjeti dobrodošlicu u svijet odraslih i svijet rada koju će im zasigurno olakšati neosporne strukovne kompetencije koje su stekli u Industrijskoj strojarskoj školi.  

16.05.2018. 16:32
Video opis zanimanja za koja se učenici obrazuju u ISŠ-u
U Industrijskoj strojarskoj školi učenici se obrazuju u sljedećim programima: automehaničar, autolimar, tehnički crtač, alatničar, bravar, strojobravar, tokar, CNC operater, instalater grijanja i klimatizacije. Pogledajte video opis zanimanja na poveznici  https://bit.ly/2k2ohGh

 

 

 

Uputite prijedloge, kritike, pohvale ... na web sadržaj škole na adresu:

industrijska.knjiznica

@gmail.com

 

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Industrijska strojarska škola / Avenija Marina Držića 14, HR-10000 Zagreb / ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr / ured@ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju