preskoči na sadržaj

Industrijska strojarska škola

 > O školi  > Erasmus+
Erasmus +

Diseminacija mobilnosti Erasmus+ projekta

Autor: KARMEN BINGULA MOTT, 25. 1. 2022. 14:59

Na Nastavničkom vijeću od 29. prosinca 2021. godine održana je diseminacija  mobilnosti u okviru Erasmus+ projekata COVET II i COVET III, COmpetitive VET for learners and teachers II i IIIu Toulouseu u Francuskoj.

Prezentaciju o navedenoj mobilnosti nastavnicima su prezentirali ravnatelj Nenad Pavlinić, voditeljica praktične nastave Kristinka Lemaić, nastavnica Karmen Mott Bingula i koordinatorica projekta Meri Ružević.

[više]

Industrijska strojarska škola dobitnik Erasmus akreditacije u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Autor: NENAD PAVLINIĆ, 25. 1. 2022. 09:17

Industrijska strojarska škola kontinuirano radi na unapređivanju nastave i pružanju novih mogućnosti usavršavanja za učenike i nastavnike, a značajan doprinos tome daju Erasmus+ projekti COVET II i COVET III „Competitive VET for learners and teachers II i III“ koje Škola trenutno provodi. Kako bi provođenje Erasmus projekata bilo još kvalitetnije, koordinatorica Erasmus+ projekata Meri Ružević i voditeljica praktične nastave Kristinka Lemaić izradile su visokokvalitetan plan mobilnosti za ostvarivanje postavljenih ciljeva u području unaprjeđenja i modernizacije strukovnog obrazovanja te je Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) Školi dodijelila Erasmus akreditaciju u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za programsko razdoblje do kraja 2027. godine.

Erasmus akreditacija omogućuje:

 • pojednostavljeni pristup financijskim sredstvima
 • proširenje partnerske mreže u inozemstvu
 • stalni izvor financiranja za ostvarivanje dugoročnih ciljeva Škole
 • poboljšanje kvalitete učenja i poučavanja u Školi.
[više]

Diseminacija Erasmus+ projekata COVET II i COVET III Vijest ima dokument u privitku

Autor: Kristinka Lemaić, 14. 12. 2021. 11:47

Diseminacija obuhvaća mjere za postizanje vidljivosti projekta pa ju pojednostavljeno možemo zvati projektnim marketingom. U projektima financiranim iz EU fondova važna je iz nekoliko razloga:

 • Povećanje vidljivosti projekata.
 • Dijeljenje rezultata projekata s onima koje zanimaju slične teme.
 • Razvijanje novih ideja.
 • Pronalaženje partnera za buduće projekte.

Europska komisija od početka programa Erasmus+ naglašava važnost diseminacije i korištenja rezultata kao važnih kriterija uspješnosti projekata, njihove održivosti te opravdanosti ulaganja sredstava Europske unije. Gdje su sve, osim na mrežnoj stranici ISŠ-a, objavljene vijesti o projektima COVET II i COVET III „Competitive VET  for learners and teachers II i III.“, pogledajte klikom na "više".

[više]

Francusko Erasmus+ iskustvo u okviru projekata COVET II i COVET III

Autor: KARMEN BINGULA MOTT, 11. 12. 2021. 21:38

Suautori izvještaja su Karmen Mott Bingula, Kristinka Lemaić i Nenad Pavlinić. 

Industrijska strojarska škola, nakon stanke uslijed pandemije bolesti COVID-19, nastavlja aktivnosti na razvoju strukovnog obrazovanja i osposobljavanja učenika te razvoju profesionalnih vještina odgojno-obrazovnih djelatnika u području europske mobilnosti i suradnje u okviru Erasmus+ projekata COVET II i COVET III, COmpetitive VET for learners and teachers II i III. Erasmus+ mobilnost učenika, nastavnica i ravnatelja Industrijske strojarske škole (ISŠ) u Toulouseu u Francuskoj značajno je doprinijela razvoju njihovih osobnih i profesionalnih kompetencija.

Učenici u zanimanju automehaničar Patrick Miklić, Martin Bilkić, Stjepan Car, Ivan Klarić, Ivan Hodak, Stjepan Mihalinčić, Ivan Pekić i Dorian Posedel u pratnji nastavnice izvrsne savjetnice strojarske skupine nastavnih predmeta Karmen Mott Bingula, otputovali su u subotu 20. studenoga 2021. godine u Toulouse u Francuskoj u okviru projekta COVET II. Učenici ISŠ-a i nastavnica Karmen Mott Bingula boravili su u Francuskoj 14 dana, a tijekom drugog tjedna stručnog usavršavanja pridružili su im se ravnatelj savjetnik Nenad Pavlinić i voditeljica praktične nastave mentorica Kristinka Lemaić u okviru projekta COVET III. Učenicima, nastavnicama i ravnatelju pružena je prilika za susrete na europskoj razini i međusobnu usporedbu vještina: različite metode rada, radno okruženje te usporedba ishoda učenja za učenike koji se obrazuju po redovnom programu, no i za učenike koji imaju teškoće u učenju te se obrazuju po redovnom programu s individualizacijom postupaka ili po redovnom programu s  prilagodbom sadržaja i postupaka.

Klikom na "više" pogledajte fotografije i pročitajte detaljniji izvještaj s mobilnosti.

[više]

Učenici naše škole u Francuskoj na mobilnost programa Erasmus+

Autor: Kristinka Lemaić, 20. 11. 2021. 11:09

Industrijska strojarska škola, nakon stanke zbog pandemije bolesti COVID-19, nastavlja aktivnosti na razvoju strukovnog obrazovanja i osposobljavanja učenika i nastavnika u području europske mobilnosti i suradnje u okviru Erasmus+ projekta COVET, COmpetitive VET for learners and teachers II. Učenici u zanimanju automehaničar Patrick Miklić, Martin Bilkić, Stjepan Car, Ivan Klarić, Ivan Hodak, Stjepan Mihalinčić, Ivan Pekić i Dorian Posedel u pratnji nastavnice strojarske skupine nastavnih predmeta Karmen Mott Bingula, otputovali su u subotu 20. studenoga 2021. godine u Toulouse u Francuskoj. Učenici ISŠ-a i nastavnica Karmen Mott Bingula boravit će u Francuskoj ukupno 14 dana čime im je pružena prilika za susrete na europskoj razini i međusobnu usporedbu vještina: različite metode rada, radno okruženje te usporedba ishoda učenja što će značajno pridonijeti podizanju razine kompetencija učenika. Aktivnosti učenika ISŠ-a svakodnevno možete pratiti na Facebook stranici i Instagramu Industrijske strojarske škole, a po povratku iz Francuske učenici će na mrežnoj stranici ISŠ-a podijeliti dojmove iz europskog svijeta rada. Želimo im mnogo uspjeha.

[više]

Dani Erasmusa u Industrijskoj strojarskoj školi

Autor: Kristinka Lemaić, 17. 10. 2021. 12:24

Dani Erasmusa, najveća proslava uspjeha programa Erasmus+, održala se od 14. do 16. listopada 2021. godine. Svi korisnici programa Erasmus+ bili su pozvani da organiziraju događanja i na taj način sudjeluju u obilježavanju pete po redu manifestacije koja se održava u cijelom svijetu. U okviru ovogodišnjih Dana Erasmusa, rekordan broj događanja održao se u svijetu, a najviše do sada - čak 175, organizirano je u Hrvatskoj. Među tim događanjima bila je i online panel diskusija „Sve što ste željeli znati o Erasmusu, a niste stigli pitati“, održana u Industrijskoj strojarskoj školi.

Dani Erasmusa prilika su da korisnici programa predstave svoja iskustva i pokažu rezultate i učinke projekata na sudionike i njihovu okolinu. Obilježavanje Dana Erasmusa dobar je format diseminacije koja je važan kriterij uspješnosti projekata, njihove održivosti i opravdanosti ulaganja sredstava Europske unije.

Prema događajima registriranim na službenoj mrežnoj stranici, Dani Erasmusa u svijetu obilježili su se prezentacijama, predavanjima, izložbama, radionicama, okruglim stolovima, panel diskusijama…

Meri Ružević, koordinatorica Erasmus+ projekta COmpetitive VET for learners and teachers koji se već četvrtu godinu za redom provodi u Industrijskoj strojarskoj školi, zajedno s članovima projektnog tima, bivšim i sadašnjim učenicima, njihovih roditeljima te svim zainteresiranim, moderirala je online panel diskusiju „Sve što ste željeli znati o Erasmusu, a niste stigli pitati“. U panel diskusiji govorilo se o izazovima i dobrobitima Erasmus+ mobilnosti provedenih u Irskoj, Francuskoj, Sloveniji i na Malti. Učenici koji još nisu sudjelovali u mobilnosti, postavljali su pitanja te zaključili kako su, nakon svih pozitivnih dojmova koje su imali prilike čuti, motivirani za sudjelovanje u Erasmus+ programu. 

[više]

Sve što ste željeli znati o Erasmusu, a niste stigli pitati - Dani Erasmusa u Industrijskoj strojarskoj školi

Autor: Kristinka Lemaić, 14. 10. 2021. 11:38

Putem poveznice u Zoom aplikaciji pridružite nam se 15. listopada 2021. u 9 sati na panel diskusiju "Sve što ste željeli znati o Erasmusu, a niste stigli pitati". Povodom Erasmus dana, učenici, njihovi roditelji i nastavnici Industrijske strojarske škole sudjelovat će u panel diskusiji te razmijeniti primjere dobre prakse mobilnosti provedenih u Irskoj, Sloveniji, Francuskoj i na Malti. Virtualni gosti panel diskusije putem Zoom aplikacije bit će bivši i sadašnji učenici, njihovi roditelji te svi zainteresirani koji će moći postavljati pitanja i saznati brojne korisne informacije. 

[više]

Rezultat odabira učenika za drugi ponovljeni poziv za dostavu prijava za sudjelovanje u projektu Erasmus+ 2020./2021. CNC operater- LITVA

Autor: Meri Ružević, 25. 6. 2021. 08:44

Učenik sa šifrom TONI i brojem bodova 60, jedini je prijavljen i odabran na drugi ponovljeni poziv za dostavu prijava za sudjelovanje u projektu Erasmus+ 2020./2021. Učenik će biti sudionik  mobilnosti u Litvi.

Ravnatelj Nenad Pavlinić i koordinatorica projekta Meri Ružević dononijeli su odluku o odabranom učeniku.

Čestitamo odabranom učeniku.

[više]

Bodovna ljestvica učenika prijavljenih na drugi ponovljeni poziv za dostavu prijava za sudjelovanje u projektu Erasmus+ 2020./2021. AUTOMEHANIČARI - FRANCUSKA

Autor: Meri Ružević, 25. 6. 2021. 08:39

Lista učenika u zanimanju automehaničar prijavljenih na drugi ponovljeni poziv za dostavu prijava za sudjelovanje u projektu Erasmus+ 2020./2021. koji će biti sudionici mobilnosti u Francuskoj. Ravnatelj Nenad Pavlinić i koordinatorica projekta Meri Ružević donose bodovnu listu učenika sudionika mobilnosti.

Čestitamo svim odabranim učenicima.

[više]

PONOVLJENI POZIV UČENICIMA ZA DOSTAVU PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU ERASMUS+ 2020./2021.(LITVA) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Meri Ružević, 11. 6. 2021. 17:08

Nositelj projekta: Industrijska strojarska škola Avenija Marina Držića 14, Zagreb

Naziv projekta: COmpetitive VET for learners and teachers III, COVET III.

Broj ugovora: 2020-1-HR01-KA102-077197

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je našoj školi projekt COVET III, ukupne vrijednosti 71.343,00 EUR. Planirano razdoblje mobilnosti učenika panirano je za rujan-listopad 2021.

Cilj projekta: stjecanje iskustva međunarodne prakse uz osnaživanje stručnih i osobnih kompetencija naših učenika i nastavnika.

Projektom je osigurana stručna praksa u inozemstvu – Litva, Vilnius u trajanju od 15 dana za učenike koji se obrazuju u programu CNC operater, u pratnji jednog nastavnika struke. U projektu sudjeluje partner  Vilniaus technologiju mokymo centras, Kalvariju g. 159, Vilnius, Lithuania.

Poziv se upućuje svim učenicima prvih razreda koji se obrazuju u programu CNC operater u školskoj godini 2020./2021.

Detalje o postupku prijave pročitajte klikom na "više".

[više]

DRUGI PONOVLJENI POZIV UČENICIMA ZA DOSTAVU PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU ERASMUS+ 2020./2021.(Francuska) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Meri Ružević, 11. 6. 2021. 16:41

Nositelj projekta: Industrijska strojarska škola Avenija Marina Držića 14, Zagreb

Naziv projekta: COmpetitive VET for learners and teachers II, COVET II.

Broj ugovora: 2019-1-HR01-KA102-060372

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je našoj školi projekt COVET II, ukupne vrijednosti 81.282,00 EUR.

Cilj projekta: stjecanje iskustva međunarodne prakse uz osnaživanje stručnih i osobnih kompetencija naših učenika i nastavnika.

Projektom je osigurana stručna praksa u inozemstvu - Toulouse Francuska u trajanju od 15 dana za učenike koji se obrazuje u programu automehaničar, u pratnji jednog nastavnika struke. U projektu sudjeluje partner Lycée des metiers de l'automobile, du et de la logistique transport Toulouse – Francuska.

Planirano vrijeme mobilnosti je rujan-listopad 2021.

Poziv se upućuje svim učenicima drugih razreda koji se obrazuju u programu Automehaničar u školskoj godini 2020./2021.

Detalje o postupku prijave pročitajte klikom na "više".

[više]

Konačne bodovne liste učenika prijavljenih na poziv za dostavu prijava za sudjelovanje u projektu Erasmus+ 2020./2021. - Španjolska

Autor: Meri Ružević, 22. 3. 2021. 08:59

U petak, 19. ožujka 2021. godine, istekao je žalbeni rok na objavljene privremene liste učenika u zanimanju bravar, tokar te instalater grijanja i klimatizacije koji su se odazvali pozivu za dostavu prijava za sudjelovanje u projektu Erasmus+ 2020./2021. Povjerenstvo za odabir nije zaprimilo niti jedan pismeni ili usmeni prigovor od strane učenika ili roditelja.

Ravnatelj Industrijske strojarske škole Nenad Pavlinić i koordinatorica Erasmus+ projekta Meri Ružević donose konačne bodovne liste učenika sudionika mobilnosti. Učenici će, u pratnji nastavnika, biti sudionici mobilnosti u Španjolskoj.

Čestitamo svim odabranim učenicima.

Bodovna lista učenika u zanimanju bravar

Bodovna lista učenika u zanimanju tokar

Bodovna lista učenika u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije

[više]

Privremene bodovne liste učenika prijavljenih na poziv za dostavu prijava za sudjelovanje u projektu Erasmus+ 2020./2021.- Španjolska

Autor: Meri Ružević, 15. 3. 2021. 13:45

Učenici i njihovi roditelji mogu dobiti na uvid bodovne liste učenika i uložiti pismeni prigovor od 15. do 18. ožujka 2021. godine i to po dogovoru s koordinatoricom Erasmus+ projekta  Meri Ružević na e-adresi meri.ruzevic@skole.hr.

Bodovna lista učenika u zanimanju bravar

Bodovna lista učenika u zanimanju tokar

Bodovna lista učenika u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije

Konačnu bodovnu listu, kao i odluku o sudionicima mobilnosti, donijet će koordinatorica projekta Meri Ružević i ravnatelj Škole Nenad Pavlinić te će rezultate objaviti na mrežnim stranicama Škole nakon isteka roka za žalbu.

[više]

POZIV UČENICIMA ZA DOSTAVU PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE NA PROJEKTU ERASMUS+ 2020./2021. - Španjolska Vijest ima dokument u privitku

Autor: Meri Ružević, 5. 3. 2021. 12:46

Nositelj projekta: Industrijska strojarska škola Avenija Marina Držića 14, Zagreb

Naziv projekta: COmpetitive VET for learners and teachers III, COVET III.

Broj ugovora: 2020-1-HR01-KA102-077197

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je našoj školi projekt COVET III, ukupne vrijednosti 71.343,00 EUR. Planirano razdoblje mobilnost je lipanj/srpanj ili kolovoz/rujan 2021. godine. Točno vrijeme mobilnosti odredit će se naknadno - ovisno o pandemiji bolesti COVID - 19.

Cilj projekta: stjecanje iskustva međunarodne prakse uz osnaživanje stručnih i osobnih kompetencija naših učenika i nastavnika.

Projektom je osigurana stručna praksa u inozemstvu – Španjolska, Zaragoza u trajanju od 21 dan za 10 učenika koji se obrazuju u programu instalater grijanja i klimatizacije, 3 učenika koji se obrazuju u programu bravar i 3 učenika koji se obrazuju u programu tokar u pratnji dva nastavnika struke. U projektu sudjeluje partner  Asociación Mundus – Zaragoza, Local Planta Baja - Calle Marina Española 12 Puerta 4, Spain.

Poziv se upućuje svim učenicima drugih razreda koji se obrazuju u programu instalater grijanja i klimatizacije, tokar i bravar u školskoj godini 2020./2021.

Više o postupku prijave pročitajte klikom na "više".

[više]

Panel diskusija “Sve što ste željeli znati o Erasmusu, a niste stigli pitati”

Autor: Josip Filić, 20. 10. 2020. 17:25

U petak 16. listopada 2020. godine, povodu Erasmus dana, voditeljica Praktične nastave Kristinka Lemaić sudjelovala je na panel diskusiju “Sve što ste željeli znati o Erasmusu, a niste stigli pitati”. Virtualni gosti panel diskusije na eTwinningu bili su iz cijele Hrvatske, postavljali su pitanja i saznali brojne korisne informacije od panelistica: Andreje Sedlar, eTwinning ambasadorice u DV Varaždin, Marine Moćan Erasmus+ ambasadorice iz OŠ Pantovčak, Nataše Ljubić Klemše eTwinning ambasadorice iz I.OŠ Bjelovar i Kristinke Lemaić iz Industrjske strojarske škole. Sudionici panel diskusije imali su priliku čuti iskustva ne samo panelistica, već i učenice i roditelja učenika sudionika u Erasmus+ programu te je time zaokružen pogled na sve dobrobiti i izazove Erasmusa. Događaj na eTwinningu sjajno su organizirale i provele Erasmus+ ambasadorice Danijela Takač i Helena Gustović Ljubić.

[više]

Dani Erasmusa u Industrijskoj strojarskoj školi

Autor: Kristinka Lemaić, 20. 10. 2020. 12:22

Dani Erasmusa [Erasmus Days] prigodna su godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu. Ove godine Dani Erasmusa održavali su se od 15. do 17. listopada, a u obilježavanju je sudjelovalo više od stotinjak organizacija i ustanova u Hrvatskoj. Učenici, nastavnici i svi prijatelji naše Škole još uvijek mogu na poveznici

http://bit.ly/ErasmusDay2020IndustrijskaStrojarska

pogledati video, fotografije i opise provedenih Erasmus+ mobilnosti te se uvjeriti u napredak razvoja profesionalnih vještina naših učenika na europskom nivou i to u Francuskoj, Irskoj, Sloveniji i na Malti.  Voditeljica Praktične nastave Kristinka Lemaić sudjelovala je 16. listopada 2020. godine, na poziv Erasmus i eTwinning ambasadorica Agencije za mobilnost i programe Europske unije Danijele Takač i Helene Gustović Ljubić, u online panel diskusiji „Sve  što ste željeli znati  Erasmusu“ zajedno s panelisticama Andrejom Sedlar iz DV „Varaždin“, Marinom Moćan iz OŠ „Pantovčak“ te Natašom Ljubić Klemše iz I. osnovne škole, Bjelovar. Više od 50 sudionika panel diskusije iz cijele Hrvatske, moglo je čuti mnogo detalja o iskustvu sudjelovanja u programu Erasmus+ te sve o njegovim prednostima i dobrobitima i to od vrtićke do srednjoškolske dobi. U panel diskusiju uključila se i učenica sudionica mobilnosti te majka djevojke sudionice mobilnosti Erasmus+ programa. Na pitanja vezana uz provedbu Erasmus mobilnosti u našoj Školi, osim voditeljice Praktične nastave, odgovarala je i koordinatorica Projektnog tima za Erasmus u Industrijskoj strojarskoj školi nastavnica Meri Ružević uz podršku članice Projektnog tima prof. Ive Bojčić.

Manifestacija Erasmus Days održana je u 82 zemlje svijeta što dokazuje da je jedan od najuspješnijih programa Europske unije Erasmus+ postao važna karika u uspostavi dijaloga među državama bez obzira na političke okolnosti.

[više]

Konačna bodovna ljestvica učenika prijavljenih na poziv za dostavu prijava za sudjelovanje u projektu Erasmus+ 2019./2020. AUTOMEHANIČARI - FRANCUSKA

Autor: Meri Ružević, 9. 7. 2020. 10:09

U srijedu 8. srpnja 2020. godine istekao je žalbeni rok na objavljenu privremenu listu učenika u zanimanju automehaničar prijavljenih na poziv za dostavu prijava za sudjelovanje u projektu Erasmus+ 2019./2020. koji će biti sudionici mobilnosti u Francuskoj. Povjerenstvo za odabir nije zaprimilo niti jedan pismeni ili usmeni prigovor od strane učenika i roditelja. Ravnatelj Nenad Pavlinić i koordinatorica projekta Meri Ružević donose konačnu bodovnu listu učenika sudionika mobilnosti.

Čestitamo svim odabranim učenicima.

[više]

Konačna bodovna ljestvica učenika prijavljenih na poziv za dostavu prijava za sudjelovanje u projektu Erasmus+ 2020./2021. CNC OPERATERI - LITVA

Autor: Meri Ružević, 9. 7. 2020. 10:04

U srijedu 8. srpnja 2020. godine istekao je žalbeni rok na objavljenu privremenu listu učenika u zanimanju CNC operater prijavljenih na poziv za dostavu prijava za sudjelovanje u projektu Erasmus+ 2020./2021. koji će biti sudionici mobilnosti u Litvi. Povjerenstvo za odabir nije zaprimilo niti jedan pismeni ili usmeni prigovor od strane učenika i roditelja. Ravnatelj Nenad Pavlinić i koordinatorica projekta Meri Ružević donose konačnu bodovnu listu učenika sudionika mobilnosti.

Čestitamo svim odabranim učenicima.

[više]

Privremena bodovna lista učenika prijavljenih na poziv za dostavu prijava za sudjelovanje u projektu Erasmus+ 2020./2021. CNC OPERATERI - LITVA

Autor: Meri Ružević, 2. 7. 2020. 12:02

Zbog poteškoća pri dostavi prijava uzrokovanih pandemijom COVID-19, bodovna lista nije objavljena 29. lipnja 2020. godine kako je bilo planirano te se Projektni tim Erasmus+ mobilnosti ispričava učenicima i njihovim roditeljima zbog kašnjenja objave.

Učenici i njihovi roditelji mogu dobiti na uvid bodovne liste učenika i uložiti pismeni prigovor od 3. do 8. srpnja 2020. svakog radnog dana po dogovoru s koordinatoricom projekta Erasmus+ Meri Ružević na e-adresu meri.ruzevic@skole.hr.

Konačnu bodovnu listu s odlukom o sudionicima mobilnosti Erasmus+ COmpetitive VET for learners and teachers III [COVET III] donijet će koordinatorica projekta Meri Ružević i ravnatelj Škole Nenad Pavlinić. Konačni rezultati bit će objavljeni na mrežnoj stranici Škole najkasnije do 10. srpnja 2020.

[više]

Privremena bodovna lista učenika prijavljenih na poziv za dostavu prijava za sudjelovanje u projektu Erasmus+ 2019./2020. AUTOMEHANIČARI - FRANCUSKA

Autor: Meri Ružević, 2. 7. 2020. 11:56

Zbog poteškoća pri dostavi prijava uzrokovanih pandemijom COVID-19, bodovna lista nije objavljena 29. lipnja 2020. godine kako je bilo planirano te se Projektni tim Erasmus+ mobilnosti ispričava učenicima i njihovim roditeljima zbog kašnjenja objave.

Učenici i njihovi roditelji mogu dobiti na uvid bodovne liste učenika i uložiti pismeni prigovor od 3. do 8. srpnja 2020. svakog radnog dana po dogovoru s koordinatoricom projekta Erasmus+ Meri Ružević na e-adresu meri.ruzevic@skole.hr.

Konačnu bodovnu listu s odlukom o sudionicima mobilnosti Erasmus+ COmpetitive VET for learners and teachers II [COVET II] donijet će koordinatorica projekta Meri Ružević i ravnatelj Škole Nenad Pavlinić. Konačni rezultati bit će objavljeni na mrežnoj stranici Škole najkasnije do 10. srpnja 2020.

[više]

POZIV UČENICIMA ZA DOSTAVU PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE NA PROJEKTU ERASMUS+ 2020./2021. (Litva - CNC operateri) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Meri Ružević, 10. 6. 2020. 09:35

Nositelj projekta: Industrijska strojarska škola Avenija Marina Držića 14, Zagreb

Naziv projekta: COmpetitive VET for learners and teachers III, COVET III.

Broj ugovora: 2020-1-HR01-KA102-077197

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je našoj školi projekt COVET III, ukupne vrijednosti 71.343,00 EUR. Planirano razdoblje mobilnosti učenika je studeni 2020. godine.

Cilj projekta: stjecanje iskustva međunarodne prakse uz osnaživanje stručnih i osobnih kompetencija naših učenika i nastavnika.

Projektom je osigurana stručna praksa u inozemstvu – Litva, Vilnius u trajanju        od 15 dana za 10 učenika koji se obrazuje u programu CNC operater u pratnji jednog nastavnika struke. U projektu sudjeluje partner  Vilniaus technologiju mokymo centras, Kalvariju g. 159, Vilnius, Lithuania.

Poziv se upućuje svim učenicima drugih i trećih razreda koji se obrazuju u programu CNC operater u školskoj godini 2020./2021.

Detalje o postupku prijave pročitajte kolikom na „više“.

[više]

PONOVLJENI POZIV UČENICIMA ZA DOSTAVU PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE NA PROJEKTU ERASMUS+ 2019./2020. (Francuska - automehaničari) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Meri Ružević, 10. 6. 2020. 09:16

Nositelj projekta: Industrijska strojarska škola Avenija Marina Držića 14, Zagreb

Naziv projekta: COmpetitive VET for learners and teachers II, COVET II.

Broj ugovora: 2019-1-HR01-KA102-060372

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je Školi projekt COVET II, ukupne vrijednosti 81.282,00 EUR.

Cilj projekta: stjecanje iskustva međunarodne prakse uz osnaživanje stručnih i osobnih kompetencija učenika i nastavnika.

Projektom je osigurana stručna praksa u inozemstvu - Toulouse Francuska u trajanju od 15 dana za učenike koji se obrazuje u programu automehaničar u pratnji jednog nastavnika struke. U projektu sudjeluje partner Lycée des metiers de l'automobile, du et de la logistique transport Toulouse - Francuska. Izborno povjerenstvo odabrat će 6 učenika sudionika mobilnosti.

Planirano vrijeme mobilnosti je druga polovina rujna 2020.

Poziv se upućuje svim učenicima prvih i drugih razreda koji se obrazuju u programu automehaničar u školskoj godini 2019./2020.

Detalje o postupku prijave pročitajte klikom na „više“.

[više]

Odobren novi projekt Erasmus + mobilnosti učenika i nastavnika u školskoj godini 2020./2021.

Autor: Kristinka Lemaić, 18. 5. 2020. 19:46

Nakon uspješno provedenog dijela projekta COVET II, Competitive VET for learners and teachers II, tijekom školske godine 2019./2020. u promijenjenim okolnostima uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19, Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je Industrijskoj strojarskoj školi novi projekt Erasmus + mobilnosti učenika i nastavnika u šk. god. 2020./2021.

Agencija za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2020. godinu za program Erasmus+ Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, prihvatila je projektni prijedlog Industrijske strojarske škole koji se vodi pod brojem 2020-1-HR01-KA102-077197 te mu odobrila financijsku potporu u iznosu od 71.343,00 EUR. Projekt pod nazivom COmpetitive VET for learners and teachers III [COVET III] predviđa obavljanje petnaestodnevne stručne prakse u Litvi za učenike u zanimanju CNC operater.  Stručna praksa u trajanju od tri tjedna predviđena je za učenike u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije, bravar i tokar u Španjolskoj. Nastavnici će imati priliku za svoj profesionalni razvoj u Belgiji u trajanju od pet radnih dana.

Projekt će se provoditi tijekom školske godine 2020./2021., a o datumu zaprimanja prijava učenici će biti obaviješteni od strane koordinatorice Projektnog tima za Erasmus+ Meri Ružević.

[više]

Slovensko Erasmus+ iskustvo učenika Industrijske strojarske škole

Autor: Kristinka Lemaić, 2. 3. 2020. 08:21

Učenici ISŠ-a u zanimanju CNC operater Patrik Rašić, Ivan Sakoman, Dino Hodžić, Petar Periša, Leon Pajurin i Patrik Tepavac sretno su, u nedjelju 16. veljače 2020. godine, doputovali u Sloveniju. Učenici su tako, u pratnji nastavnika ISŠ-a Mate Sabola, započeli i uspješno proveli svoju dvotjednu Erasmus+ mobilnost u okviru projekta COmpetitive VET for learners and teachers II, COVET II.

Učenici Petar Periša, Patrik Tepavac i Dino Hodžić stručnu praksu obavljali su u tvrtki Metalika d.o.o. u Leskovcu kod Krškog dok su učenici Patrik Rašić, Ivan Sakoman i Leon Pajurin naukovanje provodili u tvrtki Les-kro d.o.o. u Sevnici. Stalni razvoj novih tehnologija u proizvodnim procesima, tržištu rada nameće sve veću potrebu za strukturom zaposlenika koji će biti kompetentni za rad i upravljanje CNC strojevima s novim tehnologijama strojne obrade. Mobilnost programa Erasmus+ omogućila je učenicima ISŠ-a da budu involvirani u proizvodni proces i sve vrste strojnih obrada na CNC strojevima te su učenici imali priliku samostalno izrađivati jednostavnije tehničke crteže i skice, a složenije očitavati kako bi prema njima mogli izrađivati izratke pri čemu su koristili računalne programe na osnovi kojih su posluživali CNC strojeve uspostavljajući tako suvremeni i konkurentni proizvodni proces. Učenici su, surađujući sa zaposlenicima u tvrtkama, došli do zaključka da više nije umijeće izraditi kompleksni proizvod, umijeće je izraditi ga po konkurentnoj cijeni, a dovoljno kvalitetno i pri tome utrošiti minimalno vremena.

Detalje o slovenskom Erasmus+ iskustvu učenika ISŠ-a, pogledajte klikom na "više".

[više]

Erasmus+ mobilnost učenika ISŠ-a u Sloveniji

Autor: Kristinka Lemaić, 18. 2. 2020. 08:31

Učenici naše Škole u zanimanju CNC operater Patrik Rašić, Ivan Sakoman, Dino Hodžić, Petar Periša, Leon Pajurin i Patrik Tepavac sretno su, u nedjelju 16. veljače 2020. godine, doputovali u Sloveniju. Učenici su tako, u pratnji nastavnika ISŠ-a Mate Sabola, započeli svoju dvotjednu Erasmus+ mobilnost u okviru projekta COmpetitive VET for learners and teachers II, COVET II.

Učenici i nastavnik Mate Sabol, u nedjelju 16. veljače 2020. godine uz pomoć ravnatelja Nenada Pavlinića, smjestili su se i pripremili za dvotjedni boravak i radni tjedan koji im počinje u ponedjeljak 17. veljače. Učenici Petar Periša, Patrik Tepavac i Dino Hodžić stručnu praksu obavljat će u tvrtki Metalika d.o.o. dok će učenici Patrik Rašić, Ivan Sakoman i Leon Pajurin naukovanje provoditi u tvrtki Les-kro d.o.o. Svakodnevne aktivnosti naših učenika koji borave u Sloveniji možete pratiti na Facebook stranici Industrijske strojarske škole, a ravnatelj ISŠ-a prof. Nenad Pavlinić, koordinatorica Erasmus+ mobilnosti Meri Ružević i svi ostali nastavnici i djelatnici žele im ugodan boravak, mnogo novog radnog iskustva i da predstave sebe, svoje obitelji i Industrijsku strojarsku školu u najboljem mogućem izdanju.

[više]

Strukovno obrazovanje i kako ga popularizirati - webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Autor: Iva Bojčić, 29. 1. 2020. 18:12

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će, u šk. god. 2019./2020., najuspješniji odgojno-obrazovni radnici nagrađeni 2019. godine predstaviti svoje primjere dobre prakse. Među najuspješnijim odgojno-obrazovnim radnicima su Kristinka Lemaić, voditeljica praktične nastave i Mate Sabol, nastavnik strojarske skupine predmeta u Industrijskoj strojarskoj školi. Nastavnici su 29. siječnja 2020. godine održali webinar Strukovno obrazovanje i kako ga popularizirati za više od 300 odgojno-obrazovnih radnika iz osnovnih škola, gimnazija i strukovnih škola Republike Hrvatske. Poveznica na snimku webinara koja već ima gotovo 400 pregleda:

 https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/14071

Izlaganje nastavnika Industrijske strojarske škole obuhvatilo je primjere dobre prakse korištenja webinara i e-Knjiga u nastavi i za nastavu. Primjeri su uključivali uratke učenika i nastavnika pri kojima je korištena informacijska i komunikacijska tehnologija. Zainteresiranim nastavnicima bili su predstavljeni i razni oblici aktivnosti kao što su natjecanja učenika strukovnih škola, manifestacije, izložbe, sajmovi, mobilnosti programa Erasmus+, natječaji, obrazovne kampanje i druga događanja koja učenicima omogućavaju stjecanje vještina koje su potrebne i tražene na tržištu rada. Govorilo se o povezivanju praktične nastave s temama rodne ravnopravnosti, tolerancije i prevencije nasilja.

Nastavnici Industrijske strojarske škole Kristinka Lemaić i Mate Sabol, članovi Erasmus + Projektnog tima COVET, Competitive VET  for learners and teachers, s posebnim ponosom predstavili su nagrađivane radove i uspješna sudjelovanja na natjecanjima učenika ISŠ-a Anamarije Rahelić, Brune Šikca i Matije Ostojića čijem uspjehu je značajno pridonijelo sudjelovanje u mobilnostima programa Erasmus+.

Cilj aktivnosti koje se provode u Industrijskoj strojarskoj školi, uz redovan odgojno-obrazovni rad, nije samo poticanje učenika završnih razreda na upis u našu školu, već i povećanje društvenog ugleda zanimanja za koja se učenici obrazuju ne samo u Industrijskoj strojarskoj školi, nego i u mnogim drugim školama Republike Hrvatske jer bez strukovnih vještina nema nijednog modernog društva te svijet i život kakav poznajemo ne bi funkcionirao.

[više]

Karijerni kutić

Autor: Kristinka Lemaić, 9. 1. 2020. 10:34

Jedan od ciljeva ativnosti, koje Industrijska strojarska škola provodi u nastavnoj godini 2019./2020., u okviru Erasmus+ projekta COVET  II „Competitive VET  for learners and teachers II“ je i neprestano dinamiziranje aktivnosti Karijernog kutića. Rubrika Karijerni kutić osmišljena je kao pomoć i podrška učenicima u učenju, informiranju o potrebama tržišta rada i povezivanju strukovnog obrazovanja i gospodarskih subjekata. Sve aktivnosti Karijernog kutića imaju zajednički cilj: Postizanje boljih obrazovnih rezultata i ulaganje dodatnih napora kako učenici ne bi odustajali od srednjoškolskog obrazovanja te kako bi usvojili pozitivan stav prema cjeloživotnom učenju.

[više]

Konačna bodovna lista i odluka o sudionicima mobilnosti Erasmus+ COmpetitive VET for learners and teachers II [COVET II] AUTOMEHANIČARI - FRANCUSKA

Autor: Meri Ružević, 19. 12. 2019. 15:17

U utorak 17. prosinca 2019. godine istekao je žalbeni rok na objavljenu 2. bodovnu listu učenika u zanimanju automehaničar prijavljenih na poziv za dostavu prijava za sudjelovanje u projektu Erasmus+ 2019./2020. koji će biti sudionici mobilnosti u Francuskoj. Povjerenstvo za odabir nije zaprimilo niti jedan pismeni ili usmeni prigovor od strane učenika i roditelja. Ravnatelj Nenad Pavlinić i koordinatorica projekta Meri Ružević donose konačnu bodovnu listu učenika sudionika mobilnosti.

Čestitamo svim odabranim učenicima i želimo im uspješne pripreme za provedbu mobilnosti.

[više]

Konačna bodovna lista i odluka o sudionicima mobilnosti Erasmus+ COmpetitive VET for learners and teachers II [COVET II] CNC OPEATERI-SLOVENIJA

Autor: Meri Ružević, 11. 12. 2019. 09:11

U utorak 10. prosinca 2019. godine istekao je žalbeni rok na objavljenu prvu privremenu bodovnu listu učenika u zanimanju CNC operater  koji će biti sudionici  mobilnosti u Sloveniji. Povjerenstvo za odabir nije zaprimilo niti jedan pismeni  ili usmeni prigovor od strane učenika i roditelja. Ravnatelj Nenad Pavlinić i koordinatorica projekta Meri Ružević donose konačnu bodovnu listu učenika sudionika mobilnosti u Sloveniji.

Čestitamo svim odabranim učenicima i želimo im uspješne pripreme za provedbu mobilnosti

[više]

2. bodovna lista učenika prijavljenih na poziv za dostavu prijava za sudjelovanje u projektu Erasmus+ 2019./2020. AUTOMEHANIČARI- FRANCUSKA

Autor: Meri Ružević, 11. 12. 2019. 08:52

Nakon provedenog testiranja učenika u poznavanju engleskog jezika, koje je u utorak 10. prosinca 2019. godine provela nastavnica engleskoga jezika prof. Snježana Barbarić, koordinatorica Erasmus+ projekta COmpetitive VET for learners and teachers II, COVET II Meri Ružević objavljuje 2. bodovnu listu učenika prijavljenih za sudjelovanje u projektu mobilnosti Erasmus+ 2019./2020. AUTOMEHANIČARI- FRANCUSKA.

Učenici i njihovi roditelji mogu dobiti na uvid Bodovne liste učenika i uložiti pismeni prigovor nakon objave rezultata, od 11. prosinca 2019. do 17. prosinca 2019. u učionici 204 svakog radnog dana od 9 do 11 sati kod koordinatorice projekta Meri Ružević. Konačnu bodovnu listu, kao i odluku o sudionicima mobilnosti, donijet će koordinatorica projekta i ravnatelj Škole prof. Nenad Pavlinić te će rezultate objaviti na mrežnoj  stranici Škole nakon isteka roka za žalbu (šest dana).

[više]

Malteško Erasmus+ iskustvo učenika Industrijske strojarske škole

Autor: Kristinka Lemaić, 3. 12. 2019. 15:44

Učenici i nastavnici Industrijske strojarske škole (ISŠ) boravili su u Msidi, gradiću u blizini Vallette - glavnog grada Malte, u studenom 2019. godine realizirajući tako dvotjednu Erasmus+ mobilnost projekta COmpetitive VET for learners and teachers II, COVET II koji je Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila ISŠ-u. Cilj projekta, s naglaskom na stjecanja iskustava međunarodne prakse i osnaživanja stručnih i osobnih kompetencija učenika, u potpunosti je ostvaren. Izvještaj i fotografije s Malte, možete pogledati klikom na "više".

[više]

Privremena bodovna lista učenika prijavljenih na poziv za dostavu prijava za sudjelovanje u projektu Erasmus+ 2019./2020. AUTOMEHANIČARI- FRANCUSKA

Autor: Meri Ružević, 3. 12. 2019. 15:33

Učenici pod rednim brojevima 7., 8. i 9. imaju isti broj bodova. Učenici se pozivaju na testiranje poznavanja engleskog jezika u utorak 10. prosinca 2019. u 11:30 sati u „maloj zbornici“:

Bodovnu listu, nakon provedenog testiranja iz engleskog jezika,  kao i odluku o sudionicima mobilnosti donijet će koordinatorica projekta i ravnatelj Škole te će rezultate objaviti na mrežnoj stranici Škole 11. prosinca 2019. godine.

[više]

Bodovna lista učenika prijavljenih na poziv za dostavu prijava za sudjelovanje u projektu Erasmus+ 2019./2020. CNC OPERATERI-SLOVENIJA

Autor: Meri Ružević, 3. 12. 2019. 15:29

Učenici i njihovi roditelji mogu dobiti na uvid Bodovne liste učenika i uložiti pismeni prigovor nakon objave rezultata, od 4. prosinca 2019. do 10. prosinca 2019., u učionici 204 svakog radnog dana od 9 do 11 sati kod koordinatorice projekta Meri Ružević.

Konačnu bodovnu listu, kao i odluku o sudionicima mobilnosti, donijet će koordinatorica projekta i ravnatelj Škole te će rezultate objaviti na mrežnim stranicama Škole nakon isteka roka za žalbu (šest dana).

[više]

Erasmus+ mobilnost učenika ISŠ-a na Malti

Autor: Kristinka Lemaić, 17. 11. 2019. 17:37

Učenici naše Škole u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije Luka Kosović, Filip Šubarić, Franjo Miličević, Nikola Tolić, Robert Sedić, Adnan Ekić, Leon Greguraš, Andrija Džidić, Tomislav Korošec, Tomislav Skočak, Marin Kušar, Antonio Ćutić, Luka Klemen, Mislav Hukman, Leon Volf i Šimun Jurić sretno su, u subotu 16. studenoga 2019. godine, doputovali na Maltu. Učenici su tako, u pratnji nastavnika ISŠ-a Meri Ružević i Nenada Posavca, započeli svoju dvotjednu Erasmus+ mobilnost u okviru projekta COmpetitive VET for learners and teachers II, COVET II.

Učenici i nastavnici su, u nedjelju 17. studenoga 2019. godine, posjetili ribarsko selo Marsaxlokk i razgledali znamenitosti Vallette, glavnog grada Malte i tako su se na najbolji mogući način pripremili za dvotjedni boravak i radni tjedan koji im počinje sutra, u ponedjeljak 18. studenoga. Svakodnevne aktivnosti naših učenika koji borave na Malti, možete pratiti na Facebook stranici Industrijske strojarske škole, a ravnatelj ISŠ-a prof. Nenad Pavlinić, svi nastavnici i djelatnici žele im ugodan boravak, mnogo novog radnog iskustva i da predstave sebe, svoje obitelji i Industrijsku strojarsku školu u najboljem mogućem izdanju.

[više]

POZIV UČENICIMA ZA DOSTAVU PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE NA PROJEKTU ERASMUS+ 2019./2020. (Slovenija) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Meri Ružević, 4. 11. 2019. 15:06

Nositelj projekta: Industrijska strojarska škola Avenija Marina Držića 14, Zagreb

Naziv projekta: COmpetitive VET for learners and teachers II, COVET II.

Broj ugovora: 2019-1-HR01-KA102-060372

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je našoj školi projekt COVET II, ukupne vrijednosti 81.282,00 EUR. 

Cilj projekta: stjecanje iskustva međunarodne prakse uz osnaživanje stručnih i osobnih kompetencija naših učenika i nastavnika.

Projektom je osigurana stručna praksa u inozemstvu - KRŠKO Slovenija u trajanju od 15 dana za 6 učenika koji se obrazuju u programu CNC operater u pratnji jednog nastavnika struke. U projektu sudjeluje partner OBMOČNA OBRTNO-PODJETNISKA ZBORNICA KRŠKO, Slovenija.

Planirano vrijeme mobilnosti je druga polovina veljače 2020.

Poziv se upućuje svim učenicima drugih i trećih razreda koji se obrazuju u programu CNC operater u školskoj godini 2019./20. Detalje o postupku prijave, pročitajte klikom na „više“.

[više]

POZIV UČENICIMA ZA DOSTAVU PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE NA PROJEKTU ERASMUS+ 2019./2020. (Francuska) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Meri Ružević, 4. 11. 2019. 14:41

Nositelj projekta: Industrijska strojarska škola Avenija Marina Držića 14, Zagreb

Naziv projekta: COmpetitive VET for learners and teachers II, COVET II.

Broj ugovora: 2019-1-HR01-KA102-060372

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je našoj školi projekt COVET II, ukupne vrijednosti 81.282,00 EUR. 

Cilj projekta: stjecanje iskustva međunarodne prakse uz osnaživanje stručnih i osobnih kompetencija naših učenika i nastavnika.

Projektom je osigurana stručna praksa u inozemstvu - Toulouse Francuska u trajanju od 15 dana za 8 učenika koji se obrazuje u programu Automehaničar u pratnji jednog nastavnika struke. U projektu sudjeluje partner Lycée des metiers de l'automobile, du et de la logistique transport Toulouse - Francuska.

Planirano vrijeme mobilnosti je druga polovina veljače 2020.

Poziv se upućuje svim učenicima drugih i trećih razreda koji se obrazuju u programu Automehaničar u školskoj godini 2019./20. Detalje o postupku prijave, pročitajte klikom na „više“.

[više]

Priča Croatian Industrial Engineering School promotes VET with competitions proglašena pričom mjeseca listopada 2019. godine

Autor: Kristinka Lemaić, 1. 11. 2019. 22:29

Učenici i nastavnici Industrijske strojarske škole organizirali su tijekom rujna i listopada 2019. godine nekoliko interaktivnih izložbi prezentacije rada vacuum forming uređaja za izradu kalupa za odljevak u kojeg se ulijeva rastopljena baza sapuna kako bi se dobio gotov proizvod – personalizirani sapun za posjetitelja. Učenici ISŠ-a na taj način sudjelovali su u  Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Posjetitelji Tjedna sami su birali kalup, boju i miris za sapun. Učenici su prezentirali i elaborat u kojem su detaljno razradili postupke izrade samog uređaja. Cilj interaktivne izložbe bio je upoznati sudionike s projektom izrade uređaja, predstaviti im ideju i ponuditi smjernice za razvoj novih inovativnih i kreativnih rješenja. Osim učenika prvih razrednih odjela ISŠ-a, sudionici događanja bili su i učenici Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića i učenici završnih razreda Osnovne škole Marina Držića.

Kako bismo dodatno povećali svoj utjecaj i nadahnuli ostale sudionike Tjedna, proveli smo i aktivnost objavljivanja priča s primjerima dobre prakse na mrežnoj stranici Europskog tjedna vještina te je priča Croatian Industrial Engineering School promotes VET with competitions proglašena pričom mjeseca listopada 2019. godine što možete pogledati na poveznici

https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/success-stories_en 

[više]

Dani Erasmusa (Erasmus Days) u Industrijskoj strojarskoj školi

Autor: Meri Ružević, 14. 10. 2019. 09:59

Agencija za mobilnost i programe Europske unije pozvala je sve bivše i sadašnje korisnike, ustanove, organizacije, udruge, mreže i inicijative koje žele sudjelovati u obilježavanju Dana Erasmusa da osmisle, organiziraju i prijave događaj koji će u najširem smislu predstaviti sve prednosti, koristi i posebnosti programa Erasmus+. Dani Erasmusa (Erasmus Days), prigodna su godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu te su se 2019. godine održavali od 10. do 12. listopada. Događaj sastavljen od izlaganja sudionika mobilnosti COmpetitive VET for learners and teachers [COVET] u Industrijskoj strojarskoj školi prijavljen je i odobren od strane Agenciji za mobilnost i programe Europske unije i objavljen na službenoj stranici na poveznici https://www.erasmusdays.eu/?_sft_event_date=10-octobre-2019 te su događaj 10. listopada 2019., osim učenika Škole, pohodili i učenici Osnovne škole Marina Držića zajedno sa svojim nastavnicima. Učenici su mogli saznati sve o rezultatima mnogobrojnih projekata primjera dobre prakse, informirati se o mogućnostima i nadahnuti za vlastito sudjelovanje u programu. Više o samom događanju kao i fotografije evaluacije događaja provedenog digitalnim alatom Mentimeter, mogu se vidjeti klikom na „više“.

[više]

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju u ISŠ-u

Autor: Kristinka Lemaić, 29. 9. 2019. 12:35

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju pokreće se, već nekoliko godina zaredom, na inicijativu Europske komisije kako bi se strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učinilo privlačnijim kroz razna događanja koja će se održavati u cijeloj Europi, na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini. Jedna od aktivnosti ISŠ-a je i objavljivanje priča s primjerima dobre prakse na mrežnoj stranici Europskog tjedna vještina. Nastavnica strojarske skupine nastavnih predmeta Katarina Knežević objavila je priču o izvrsnom iskustvu učenika ISŠ-a na Erasmus+ mobilnosti u Francuskoj u okviru projekta COVET, Competitive VET for learners and teachers, u šk. god. 2018./2019., koju možete pogledati na poveznici https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/competitive-vet-learners-and-teachers-covet_en. Voditeljica Praktične nastave Kristinka Lemaić objavila je priču o tome kako učenici ISŠ-a promoviraju ne samo Školu, već i strukovno obrazovanje općenito, na natjecanjima što možete pogledati na poveznici https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/croatian-industrial-engineering-school-promotes-vet-competitions_en.

[više]

Konačna bodovna lista i odluka o sudionicima mobilnosti Erasmus+ COmpetitive VET for learners and teachers II [COVET II]

Autor: Meri Ružević, 20. 9. 2019. 10:17

U četvrtak 19. rujna 2019. godine istekao je žalbeni rok na objavljenu prvu privremenu bodovnu listu učenika u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije koji će biti sudionici  mobilnosti na Maltu. Povjerenstvo za odabir nije zaprimilo niti jedan pismeni  ili usmeni prigovor od strane učenika i roditelja. Jedan učenik je na vlastiti zahtjev odustao od mobilnosti zbog osobnih razloga. Ravnatelj Nenad Pavlinić i koordinatorica projekta Meri Ružević donose konačnu bodovnu listu učenika sudionika mobilnosti. 

Čestitamo svim odabranim učenicima i želimo im uspješne pripreme za provedbu mobilnosti.

[više]

TCA (Transnational cooperation activity) seminar s temom: “Erasmus+ povećava zapošljivost i promiče suradnju sa svijetom rada”

Autor: Katarina Knežević, 19. 9. 2019. 12:16

TCA (Transnational cooperation activity) seminar s temom: “Erasmus+ povećava zapošljivost i promiče suradnju sa svijetom rada” održan je u Latviji (Jurmala) 9. i 10. rujna 2019. godine u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU. Domaćin seminara bio je Erasmus + nacionalni centar podrške u Latviji. S još tri nastavnice iz Republike Hrvatske, odabrane prema vrednovanju njihovih prijava, sudjelovala je i nastavnica strojarske skupine nastavnih predmeta naše Škole Katarina Knežević. Polaznici su na seminaru razmjenjivali iskustva izlaganjem primjere dobre prakse te pregledom kroz opće obrazovanje, strukovno obrazovanje, obrazovanje odraslih i visoko školstvo predstavili mogućnosti koje se otvaraju nakon korištenja Erasmus+ mobilnosti.

Edukacije koje pruža Earasmus+ neophodan su način pripremanja učenika i nastavnika za cjeloživotno učenje uvođenjem međunarodnih projekata u nastavni proces kroz nastavu i izvannastavne aktivnosti učenika. Sudjelovala su 82 sudionika iz deset zemalja (Velike Britanija, Malta, Danska, Slovačka, Njemačka, Hrvatska, Finska, Latvija, Letonija i Poljska).

Održana su predavanja i radionice na kojima su sudionicima predstavljeni realizirani projekti, najava za nove projekate i financiranje novih projekata, suradnja s uspješnim međunarodnim kompanijama, konkurentnost na tržištu rada i dr. Osim pripreme za Erasmus + suradnju, sudionici su učili i kako pronaći najbolje partnere iz područja strukovnog obrazovanja te kako iskoristiti sve mogućnosti koje pruža Erasmus + agencija. Na tematskom seminaru sudionici imaju mogućnost uspostaviti suradnju s europskim kolegama i pokrenuti međunarodne projekte koristeći Erasmus+ agenciju. Svi sudionici razmijenili su kontakte kako bi što jednostavnije mogli pristupiti kreiranju i razmjeni projektnih ideja. 

[više]

Bodovna lista učenika prijavljenih na poziv za dostavu prijava za sudjelovanje u projektu Erasmus+ 2019./2020. INSTALATERI GRIJANJA I KLIMATIZACIJE – MALTA

Autor: Meri Ružević, 10. 9. 2019. 16:38

Učenici i njihovi roditelji mogu dobiti na uvid Bodovne liste učenika i uložiti pismeni prigovor od 11. do 18. rujna 2019. svakog radnog dana od 9:00 do 11:00 sati  u učionici 204 kod koordinatorice projekta Erasmus+ Meri Ružević.

Konačnu bodovnu listu s odlukom o sudionicima mobilnosti Erasmus+ COmpetitive VET for learners and teachers II [COVET II] donijet će koordinatorica projekta Meri Ružević i ravnatelj Škole Nenad Pavlinić. Konačni rezultati bit će objavljeni na mrežnoj stranici Škole najkasnije do 20. rujna 2019.

[više]

Najava obilježavanje Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Autor: Kristinka Lemaić, 9. 9. 2019. 08:55

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju pokreće se na inicijativu Europske komisije kako bi se strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učinilo privlačnijim kroz razna događanja koja će se održavati u cijeloj Europi, na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini. Zainteresirani sudionici Tjedna imat će priliku razmijeniti primjere izvrsnosti s područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, inovativne nastavne prakse, uspješne strukovne programe koji potiču naukovanja, primjere učenja na radnome mjestu, usavršavanja i prekvalifikacije te održivih partnerstava između poduzeća i obrazovnih ustanova.

Registriranjem svog događanja Industrijska strojarska škola upisala se na europsku kartu događanja https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/node_en u Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, čime smo osigurali vidljivost i prepoznatljivost kvalitete naše Škole i njenog rada u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te aktivno sudjelujemo u radu europske zajednice za strukovno obrazovanje i osposobljavanje.

Informacije o događanjima o obilježavanju Tjedna, koja će se u našoj Školi održati od 16. 9. do 20. 9. 2019. u školskoj knjižnici i to u vremenu od 8:00 do 14:00 sati i koja su otvorena za javnost, možete pročitati klikom na „više“.

[više]

POZIV UČENICIMA ZA DOSTAVU PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU ERASMUS+ 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Meri Ružević, 26. 6. 2019. 12:40

Nositelj projekta: Industrijska strojarska škola Avenija Marina Držića 14, Zagreb

Naziv projekta: COmpetitive VET for learners and teachers II, COVET II.

Broj ugovora: 2019-1-HR01-KA102-060372

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je našoj školi projekt COVET II, ukupne vrijednosti 81.282,00 EUR. Planirano razdoblje mobilnosti učenika je studeni 2019.

Cilj projekta: stjecanje iskustva međunarodne prakse uz osnaživanje stručnih i osobnih kompetencija naših učenika i nastavnika.

Projektom je osigurana stručna praksa u inozemstvu u trajanju od 15 dana za 16 učenika koji se obrazuju u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije. Učenici će stručnu praksu obavljati u pratnji dva nastavnika struke. U projektu sudjeluje partner Paragon Limited Mosta, Malta.

Poziv se upućuje svim učenicima drugih i trećih razreda koji se obrazuju u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije u školskoj godini 2019./2020. Sve detalje o postupku prijave, doznajte klikom na „više“, a za sva dodatna pitanja u vezi prijave, možete se obratiti koordinatorici projekta nastavnici Meri Ružević na adresu e-pošte meri.ruzevic@skole.hr.

[više]

Novi projekt Erasmus + mobilnosti učenika i nastavnika u školskoj godini 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Kristinka Lemaić, 4. 6. 2019. 08:22

Nakon uspješno provedenog projekta COVET Competitive VET  for learners and teachers u šk. god. 2018./2019., Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je Industrijskoj strojarskoj školi novi projekt  Erasmus + mobilnosti učenika i nastavnika za šk. god. 2019./2020.  Agencija za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2019. godinu za program Erasmus+ - Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, prihvatila je projektni prijedlog Industrijske strojarske škole koji se vodi pod brojem 2019-1-HR01-KA102-060372 te mu odobrila financijsku potporu u iznosu od 81.282,00 EUR. Projekt pod nazivom COmpetitive VET for learners and teachers II [COVET II] predviđa obavljanje petnaestodnevne stručne prakse u tvrtkama u Francuskoj za učenike u zanimanju automehaničar, petnaestodnevne stručne prakse za učenike u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije na Malti, a stručnu praksu u jednakom trajanju obavljat će i učenici u zanimanju CNC operater i to u Sloveniji dok će nastavnici svoju sedmodnevnu mobilnost provesti u Irskoj. Projekt će se provoditi tijekom školske godine 2019./2020., a zaprimanje prijava učenika započet će u školskoj godini 2018./2019. o čemu su koordinatorica Projektnog tima za Erasmus+ Meri Ružević i članica Projektog tima za Erasmus+ obavijestile nastavnike i stručne suradnike na sjednici Nastavničkog vijeća održanoj 17. lipnja 2019. godine.

[više]

Erasmus + mobilnost nastavnica ISŠ-a u Finskoj

Autor: Kristinka Lemaić, 30. 5. 2019. 11:54

Centar Omnia u Espoou u Finskoj bio je u periodu od 20. svibnja do 24. svibnja 2019. godine domaćin Erasmus+ mobilnosti nastavnica Industrijske strojarske škole Meri Ružević i Kristinke Lemaić u okviru projekta COVET „Competitive VET  for learners and teachers“. Osim iz Hrvatske, centar Omnia okupio je sudionike iz još četiri države: Njemačke, Estonije, Portugala i Belgije. Kroz plenarni dio mobilnosti saznali smo na koji način je organiziran strukovni sustav obrazovanja u Finskoj i upoznati smo sa svim brojnim mogućnostima horizontalne i vertikalne prohodnosti učenika finskih srednjih strukovnih škola. Praktični dio mobilnosti sastojao se od nekoliko radionica baziranih na stjecanju novih znanja kako bi se praktična nastava što bolje implementirala u obrazovni sustav. Svi sudionici mobilnosti imali su priliku poboljšati svoje digitalne vještine korištenjem mrežnih alata i aplikacija i dobiti uvid u načine na koji finski savjetnici za obrazovanje, zaposleni u centru Omnia, povezuju obrazovanje učenika u centru s obrazovanjem u tvrtkama. Iako nije bilo predviđeno programom, ljubaznošću domaćina dobili smo priliku vidjeti odjele centra Omnia u kojima učenici obavljaju praktičnu nastavu pa smo, osim odjela za vrtlarenje, odjela za stolariju i ugostiteljstvo, vidjeli i suvremeno uređen odjel za automehatroniku kao i odjel za zanimanje koje se naziva Metal Artisans, a obuhvaća poslove tokara, bravara i strojobravara koji imaju dodatnu mogućnost usavršavanja znanja i vještina iz područja industrijskog dizajna. Mobilnost nastavnik jedna je od aktivnosti programa Erasmus+ koja, osim mogućnosti međunarodne suradnje s drugim školama na zajedničkim projektima, omogućuje i stručno usavršavanje poput ovog s ciljem planiranja i pokretanja međunarodnih projekata pri čemu su za ISŠ i Erasmus+ projekt za šk. god. 2020./2021. kao potencijalni partneri posebno interesantni sudionici mobilnosti nastavnika iz Belgije.

[više]

Još jedan plus za Erasmus+

Autor: Kristinka Lemaić, 15. 3. 2019. 14:14

 

Polaznici centra CFAI Midi-Pyrenees iz Toulousea u Francuskoj koji su i naši projektni partneri u mobilnosti „Competitive VET  for learners and teachers“, stigli su u Zagreb 3. ožujka 2019. godine. Ravnatelj prof. Nenad Pavlinić, učenici i nastavnici Industrijske strojarske škole pobrinuli su se da njihov dvotjedni boravak u Hrvatskoj bude sadržajan i ugodan. Polaznici CFAI Midi-Pyreneesa, u pratnji njihovog mentora gospodina Francoisa Launaya, dva dana proveli su u ISŠ-u obilazeći pri  tome CNC praktikum, odjele za ručnu obradu, tokarenje, glodanje, brušenje, bušenje, zavarivanje, montažu, alatničarstvo, automehaniku i instalaciju grijanja i klimatizacije. Polaznicima stručnog usavršavanja iz Francuske pridružio se i drugi mentor, gospodin Marcel Vannson, pa su zajedno s ravnateljem i nastavnicima ISŠ-a posjetili tvrtke Yazaki i Končar u kojima je dogovorena stručna praksa za naše francuske projektne partnere. Osim za obrazovne ishode ovog posjeta, ravnatelj prof. Nenad Pavlinić i nastavnici ISŠ-a pobrinuli su se i da, uz Zagreb, naši gosti upoznaju i Nacionalni park Plitvička jezera kao i vodeničarsko naselje Rastoke. Na izletu pridružili su nam se i učenici ISŠ-a u zanimanju CNC operater koji su krajem 2018. godine bili na stručnoj praksi u CFAI Midi-Pyreneesu u Toulouseu pa je ovo bila još jedna prilika za uspoređivanje obrazovne prakse Francuske i Hrvatske, ali i za druženje iz kojeg je proizašao zaključak da Erasmus+ obogaćuje živote i širi vidike.

[više]

Završni sastanak za roditelje učenika sudionika Erasmus+ mobilnosti

Autor: Meri Ružević, 11. 3. 2019. 17:41

U četvrtak 28. ožujka 2019. godine održan je završni sastanak za roditelje učenika sudionika Erasmus+ projekta COVET „Competitive VET  for learners and teachers“ u kojem je ukupno sudjelovalo 18 učenika. Roditeljskom sastanku prisustvovala je većina učenika sudionika projekta zajedno s njihovim roditeljima. Nakon uvodnog osvrta ravnatelja prof. Pavlinića, na uspješnu provedbu projekta osvrnula se i koordinatorica projekta nastavnica Meri Ružević. Nastavnica Katarina Knežević izlagala je o mobilnosti učenika u zanimanju CNC operater u Francusku dok je nastavnik Mate Sabol izlagao o mobilnosti učenika u zanimanju automehaničar i tehnički crtač u Irsku. Nastavnica Iva Bojčić i voditeljica Praktične nastave Kristinka Lemaić pobrinule su se da roditelji daju svoje usmeno viđenje provedbe projekta, a 14-ero roditelja ispunilo je i upitnik o vrednovanju čije rezultate možete vidjeti klikom na „više“. Zahvaljujemo roditeljima na doista izvrsnim ocjenama, korisnim prijedlozima i sugestijama, a ponajviše na povjerenju koje su nam ukazali ne samo sudjelovanjem njihove djece u Erasmus+ mobilnosti, već i odabirom Industrijske strojarske škole kao škole koja će njihovoj djeci omogućiti strukovnu kvalifikaciju za uspješan ulazak u svijet rada.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Erasmus+

Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je Industrijskoj strojarskoj školi  projekt mobilnosti učenika i nastavnika za aktivnost KA1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja programa Erasmus+. Projekt pod nazivom  Competitive VET  for learners and teachers  predviđa obavljanje dvotjedne stručne prakse u obrtničkim radionicama i poduzećima u Francuskoj (Tulus) i Irskoj (Dublin).  Mobilnost je namijenjena učenicima u  zanimanju CNC operater, automehaničar i tehnički crtač. Zanimanja po državama:

1. Francuska  (16 dana,  8 učenika):

 • CNC operateri

Mobilnost je namijenjena učenicima sadašnjih prvih i drugih razreda.

2. Irska (10 učenika):

 • pet automehaničara
 • pet tehničkih crtača

Mobilnost je namijenjena učenicima sadašnjih prvih i drugih razreda.

Projekt će se provoditi tijekom školske godine 2018./2019. kada će se početi i zaprimati prijave učenika. Nakon prikupljanja prijava, učenici sudionici odabrat će se prema sljedećim kriterijima:

 • prosjek ocjena iz zadnjeg završenog razreda (najmanje dobar uspjeh)
 • vladanje
 • znanje engleskog jezika
 • poznavanje i razumijevanje struke
 • vježbe i praktična nastava u školi
 • praktična nastava izvan škole
 • motivacija

Učenici čije je vladanje vrednovano kao „loše“, učenici koji imaju izrečenu odgojnu mjeru Ukora Razrednog vijeća ili Opomenu pred isključenje nemaju pravo sudjelovati u projektu. Odabrane učenike povjerenstvo će rasporediti na mjesto mobilnosti sukladno njihovim zanimanjima, godini obrazovanja, znanju engleskog jezika kao i raspoloživom broju mjesta za pojedinu državu mobilnosti. Napominjemo da će boravak u inozemstvu za učenike biti u cijelosti besplatan, tj. troškovi će se pokriti iz sredstava odobrenih za projekt.

 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
ISŠ - kontakti
 

Dragi učenici,

ovdje se nalaze pitanja i primjeri  zadataka za popravne i razredne ispite te općenito za svladavanje gradiva za sve predmete.

 
PRVI RAZREDI
 
DRUGI RAZREDI
 
TREĆI RAZREDI
 
Vremenici

 
Školska knjižnica
 
Anketa
Koliko često posjećujete ovu web stranicu?

 
POVEZNICE

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2009.

Ukupno: 5197683
Ovaj mjesec: 2567
Ovaj tjedan: 505
Danas: 17
 
 
 
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
 > O školi  > Erasmus+
CMS za škole logo
Industrijska strojarska škola / Avenija Marina Držića 14, HR-10000 Zagreb / ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr / ured@ss-industrijska-strojarska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju